ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5588
    Dolar
  • Euro
    43,6526
    Euro
  • Altın
    4.035,560
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
10 Mart 2020 Salı - 12:01

CHP'li Beko'dan belediye işçilerine öneri...

Çankaya Belediyesi temizlik işçilerinin çöpten buldukları kitapları dezenfekte ettikten sonra oluşturdukları kütüphaneyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, aynı uygulamanın İzmir'de de gerçekleştirilmesi için öneride bulundu

CHP li Beko dan belediye işçilerine öneri...

Çankaya Belediyesi temizlik işçilerinin, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları özenle biriktirip, dezenfekte etmelerinin ardından oluşturdukları kütüphane ilgi görmeye devam ediyor. Bağışlarla birlikte kitap sayısı 30 bini bulan kütüphanenin ziyaretçileri de her geçen gün artıyor. Temizlik işçilerinin çöpe atılmış kitapları toplayarak oluşturdukları kütüphaneyi eski DİSK Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’da ziyaret edenler arasında yer aldı. Ziyaretinde kütüphane ile ilgili bilgiler alan Beko, Türkiye'ye örnek bir çalışma haline gelen kütüphanenin yapımında emeği geçen tüm Çankaya Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. İzmir'de de benzer bir çalışma yapmak istediklerini kaydeden Beko, ziyaretinin ardından kütüphaneye DİSK Tarihi; "Kuruluş, Direniş, Varoluş" kitabını bağışladı.

İZMİR’DEKİ BÜTÜN BELEDİYELERE ÖRNEK OLABİLİR

Kütüphane incelemeleri sırasında değerlendirmelerde de bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bu kütüphaneyi kuran temizlik işçisi arkadaşlar aynı zamanda sokakları temiz tuttukları için aynı zamanda sokak doktorlarıdırlar. Doktor arkadaşlar sakın beni yanlış anlamasınlar. Ben de Bornova belediyesi temizlik işlerinde çalıştım. Orada diyordum ki, ‘ siz bize temizlik işçisi, çöpçü diyorsunuz ama, aslında biz sokak doktoruyuz’ şeklinde yorumluyordum. Meslektaşlarımın yaptığı bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Ve bunu İzmir’deki bütün belediyelere örnek gösterip benzer çalışmalar yapmasını önereceğim. Ayrıca takipçisi olacağım” sözün verdi.

DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE HABER OLDU

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Sarayda açtığı kütüphaneyi hatırlatan Beko, sarayda açılan kütüphanenin açılışını sadece yandaş medyada yer aldığını, temizlik işçilerinin kurduğu kütüphanenin ise dünya basınında yer aldığını hatırlattı. Beko, “ Sarayda ki kütüphaneyi sadece havuz medyası haber yaptı. Temizlik işçilerinin sokaktan topladıkları kitaplarla şimdi büyük bir kütüphaneye dönüşmüş bu proje ise altını çizerek söylüyorum Çin’den, Hollanda’dan, İsrail’e kadar dünyanın birçok ülkesinde haber olmuştur. Bu benim için çok ama çok anlamlıdır” diye konuştu.

DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN BİR FIRSAT

Türkiye’de 8,5 milyon işsizin olduğunu ifade eden Beko, işsizlerin ve asgari ücretle çalışan emekçilerin çocukları başta olmak üzere dar gelirli ailelerin çocuklarının bu kitaplara sahip olmasının mümkün olmadığını belirtti. Kütüphane incelemesinde kendisine Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü Şevran eşlik etti. Ziyaret sonrası etrafında toplanan temizlik işçileri Beko’ya tükenmez kalem hediye ettiler.

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, 2016 yılında çöp konteynerinin yanına poşet içinde bırakılan eski kitapları alarak şantiyede biriktirmeye başladı. Temizlenip, dezenfekte edilen kitaplarla Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'ne ait 50 yıllık binada kütüphane kuruldu. 700 kitapla kurulan kütüphanede aradan geçen sürede kitap sayısı arttı ve 30 bine ulaştı. Ansiklopedilerden, tarih kitaplarına, romanlardan, kişisel gelişime kadar geniş bir yelpazede kitapların bulunduğu kütüphaneden, temizlik işçileri ve yakınlarının yanı sıra, kreş öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar gelen birçok ziyaretçi yararlanıyor. Ziyaretçiler, kitapları kütüphanede okuyabildiği gibi ödünç olarak da alabiliyor. Ayrıca işçilerin kütüphanesinden Türkiye'nin dört bir yanında okullara, cezaevlerine kitap gönderiliyor. Kütüphanede çocuklar için oluşturulan çocuk kitapları bölümünde satranç gibi oyunlar da bulunuyor.

 
Kaf-Kaf'ın yarı final günü
 
Barış Sokak'ın çehresi değişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener’den Erdoğan’a: Yazıklar olsun
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında ...
CHP il binasını onlar kullanacak
CHP İzmir İl Başkanlığı, 6 milyon 200 bin TL'ye aldığı Alsancak Kültür ...
Pakdemirli: Yeni gelen mültecilerin başımızın üstünde yeri var
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Güney'den yeni bir mülteci göç ...
 
CHP’li Beko kadın işçilerle buluştu
Kemalpaşa’da bir fabrikadaki kadın işçileri ziyaret ederek karanfil dağıtan ...
"Biz bu korku imparatorluğunu yıkacağız"
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, mecliste yaşanan gerilimin ardından ...
Kadın çiftçilere 'Girişimcilik Çalıştayı'
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, ‘Tarımda Kadın Girişimciliği ...
 
İzmirli vekilden çarpıcı Yalova yorumu! Doğru bir iş ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yalova'da ...
AK Parti'de 5 aday netleşti
AK Parti İzmir’de, 7. Olağan Kongre mesaisi 8 Mart pazar günü Kınık, Bergama ...
CHP'li Kılıç'tan uyarı... ''Hukuğun bittiği yerde tiranlık başlar''
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “CHP Grup Başkanvekili ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri