ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3933
    Dolar
  • Euro
    34,7897
    Euro
  • Altın
    2.439,650
    Altın
  • Bist-100
    10.006,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
4 Şubat 2022 Cuma - 12:40

CHP'li Erkek İzmir'den hükümete yüklendi: İZİN VERMEYECEĞİZ!

İzmir'de 'Karşıyaka Toplumsal Düşünce Günleri" etkinliğine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Türkiye Cumhuriyeti'ni bir şahıs devletine dönüştürmek istiyorlar. Türkiye'nin şahıs devleti olmasına asla izin vermeyeceğiz. Yeni bir toplumsal düşünce ve siyaset kültürüyle birbirimizi dinleyerek, anlayarak ülkemizi bu kutuplaşma girdabından çıkarmamız, sağlıklı bir sistem inşa etmemiz gerekiyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise pandemi ve iklim krizine vurgu yaptı.

CHP li Erkek İzmir den hükümete yüklendi: İZİN VERMEYECEĞİZ!

SONKALEİZMİR- Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Toplumsal Düşünce Günleri" etkinliğine CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mahir Polat ve Özcan Purçu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yurttaşlar katıldı.



"TÜRKİYE BU TABLOYU HAK ETMİYOR"

Karşıyaka'da paneller ve sunumlar ile konser ve tiyatro gösterilerinin yapılacağı iki gün sürecek etkinlikte konuşan Muharrem Erkek, Türkiye'nin yeni bir sistemde değişime ihtiyacı olduğunu vurguladı. Erkek şöyle konuştu:

"Ülkemizin sağlıklı bir toplumsal düşünceye, yeni bir zihniyete, yeni bir siyaset kültürüne ve çok ciddi bir dönüşüme ihtiyacı var. Nisan 2017'de OHAL döneminde ülkemizi büyük bir çılgınlığa sürüklediler. OHAL döneminde hiçbir demokratik ülkede seçim, köklü anayasa değişiklikleri, referandumlar ve seçimler olmaz. Ancak bizde gerçekleştirdiler ve tek adam sistemine sürüklendik. Türkiye Cumhuriyeti devletini bir şahıs devletine dönüştürmek istiyorlar. Bugün yaşadığımız işte bir kişi, parti ve devlet birleşmesi. Yeni bir toplumsal düşünce ve siyaset kültürüyle birbirimizi dinleyerek, anlayarak ülkemizi bu kutuplaşma girdabından çıkaracak sağlıklı yeni bir sistem inşa etmemiz gerekiyor. Onun için toplumsal düşünce çok önemli. Bugün muhalefet olarak buna çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'nin sisteme ihtiyacı var. Salt herhangi bir kişiye, partiye karşıtlık anlamında değil, kolektif çalışmaya, güçlü kurallara ve kadrolara ihtiyacımız var. Gücü bir kişiyle verdiğiniz zaman işte yaşadığımız tablo ortada. Türkiye kesinlikle böyle bir tabloyu hak etmiyor."



"ÇEVRE MAHKEMELERİ KURALIM"

CHP olarak Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırabilmek için çalışma yaptıklarını vurgulayan Erkek şöyle devam etti:

"'Hukuk ve sosyal devlet' diyoruz. Günümüz dünyasında buna çevre devletini de eklememiz gerekiyor. Yargı içerisinde çevre yargısı da oluşturalım. Çevre konusunda uzman yargıçların olacağı çevre mahkemelerini kuralım. İlk yapmamız gereken şey güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmek. Avrupa'nın büyük bölümünün kullandığı, diğer tarafta Japonya ve Kanada'nın, milli gelirleri en yüksek olan ülkelerin uyguladığı bir şey bu. Yeni bir şey inşa etmiyoruz. Bir eskiye dönüşten bahsetmiyoruz. 12 Eylül Anayasası'nın, darbe hukukunun zayıflattığı parlamenter sistemden bahsetmiyoruz. Kişilerin iyi niyetine hiçbir şey bırakılamaz. Kurallar, kadrolar ve kurumlar güçlü olmalı. Bunu sağlayacak güçteyiz, altyapımız var. Bu kadim toprakların, Anadolu'nun kültüründe de var. Türkiye'yi bilinçli olarak kutuplaşma girdabına soktular. Öyle bir ayrıştırdılar ki Saray iktidarı kendi iktidarını sürdürebilmek için toplumu buna sürükledi. Bizim felsefemiz önce insan. Demokrasinin öznesi de insandır."



"6 PARTİ ORTAK MUTABAKAT METNİ HAZIRLADIK"

6 parti olarak ortak bir mutabakat metni hazırladıklarını ve bunun kısa sürede açıklanacağını anımsatan Erkek sözlerini şöyle tamamladı:

"Birlikte olunabileceğini göstermek için yapıyoruz. O masada herkes var. Biz sosyal demokratız, Atatürkçü'yüz. Buradaki sihirli kelime demokrat. Yani demokrasiye inananlar. Merkeze demokrasiyi koyduğunuz zaman temel ilkelerde uzlaşıyorsunuz. Çok önemli bir mutabakat metnini hazırladık. Sayın genel başkanlara sunduk. Çok kısa zamanda bu mutabakat metnini genel başkanlar Türkiye ile paylaşacak. Bunlar toplumsal düşünce ve akılcı sorgulama ile gerçekleşti. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Güzel cumhuriyetimizi birinci yüzyılında demokrasi ile taçlandıramadık maalesef. Bunu başarabilecek sürecin mimarı da CHP olacaktır. Pandemi önemli şeyleri gösterdi. Belediyelerimiz öyle önemli işlere imza attılar ki, tarih yazdılar. Türkiye'nin her yerinde halkçı belediyecilik anlayışıyla 5 milyon aileye ulaştılar. Şimdi kara kış fonunu kuruyorlar. İki buçuk ayda kara kış fonuyla birlikte yapılan destek 1 milyar 900 milyon lira. Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bir şahıs devleti olmasına müsaade etmeyeceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi bağımsız yargıyı hayata geçireceğiz. Özgür düşünceyi mutlaka hayata geçireceğiz. Güzel günler yakın. İlk seçimde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı olacak."

TUNÇ SOYER: "KRİZLERİN ÜSTESİNDEN GELECEK KODLARIMIZ VAR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dünyanın pandemi ve küresel iklim krizi ile hazırlıklı olmadığı bir dönemi yaşadığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Küresel kriz ile ilgili dönüm noktasındayız. Ya içinde yaşanamayacak bir dünyayı bizden sonraki kuşaklara bırakacağız. Ya da hep beraber işbirliği ile mücadele edeceğiz. Bunun için kültür çok önemli bir manivela ve kaldıraç. Eylül 2021'de 2 yılda bir yapılan uluslararası kültür zirvesinde döngüsel kültür diye bir tanım yaptık. 4 ayak üzerine oturan bir kavram. Doğayla, birbirimizle, geçmişimizle ve değişimin kendisi ile uyum. Eğer bu dört başlıkta başarılıysak o zaman döngüsel bir kültür tarif etmiş oluyoruz. Ki o zaman bu krizlerle başa çıkmam mümkün hale geliyor. Buradan çıkaracağımız derslerle çözümler üretebileceğimize inanıyorum. Bütün bu karanlık tabloya rağmen emin olun enseyi karartmamamız gerekiyor. İnsan evladı evrimini tamamlamamış bir mahlukat. Biz varsak daha iyisini başarmak için varız. Bu evrim hep daha iyiye götürme potansiyelini taşıyor. Türkiye Çumhuriyeti'nde öylesine kadim bir kültürün evlatlarıyız ki. Atalarımızı düşünün. Yalın ayak, 16-17'sinde ölüme koşan atalarımızı düşünün. Onlar canlarını vermişler. Bizim yaşadığımız sorunlar ne ki. Emin olun hepsinin üstesinden gelecek genetik kodlarımız var."

 
Pembe Misafirler izleyici ile buluştu!
 
Kayınbirader dehşeti... ''Ağabey'' demedi diye 37 yerinden bıçakladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pembe Misafirler izleyici ile buluştu!
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli ...
Arya A.Ş'de sermaye artırımı!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından yeniden ...
Bornova’da Satranç heyecanı başlıyor
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası 19-20 Şubat ...
 
İzmir'e yeni şarj istasyonları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde sayıları giderek artan elektrikli ...
Bornovalı miniklere hareket eğitimi!
Bornova Belediyesi’nin çocukları geleceğe hazırlamak ve erken yaşta spor ...
EKPSS kurslarına yoğun ilgi!
Buca’da açılan Türkiye’nin en kapsamlı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ...
 
Çocuklar Başkan Batur'la keşfetti!
Başkan Batur, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi – KONTAK’ta ara ...
Menderes’te hedef: Sıfır atık!
Menderes Belediyesi sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak adına ...
Kardeş kent Bremen ile ilişkiler güçlenecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kardeş kent Bremen’in belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri