ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,8444
    Dolar
  • Euro
    51,7152
    Euro
  • Altın
    7.272,800
    Altın
  • Bist-100
    14.051,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/17°
    ADANA
  • ANKARA
    0/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/16°
    IZMIR
  • KONYA
    1/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Kıvanç Tatlıtuğ Halit Yukay'ın ölümüne ilişkin davada tanık olarak ifade verdi
Kıvanç Tatlıtuğ Halit Yukay'ın ölümüne ilişkin davada tanık olarak ifade verdi
Mahkemeden CHP kurultay davası ile İBB davasının birleştirilmesi talebine ret!
Mahkemeden CHP kurultay davası ile İBB davasının birleştirilmesi talebine ret!
Özgür Özel'den 'özelleştirme' uyarısı: 'Ağzı sulananlar... Hepsini geri alacağız'
Özgür Özel'den 'özelleştirme' uyarısı: 'Ağzı sulananlar... Hepsini geri alacağız'
Türkiye genelinde tüm emeklilere ücretsiz olacak: SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri sevindirecek gelişme
Türkiye genelinde tüm emeklilere ücretsiz olacak: SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri sevindirecek gelişme
24 Şubat 2026 Salı - 15:22

CHP'li Güç'ten 'öğrencilere dini sorgu' tepkisi: "Üstü örtülemez büyük bir skandaldır

İzmir'de Tevfik Fikret Okulları'nda Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından ilkokul çağındaki çocukların da dahil edildiği bir grup öğrencinin "dini" ve "siyasi içerikli" sorularla sorguya çekilmesine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç sert tepki gösterdi

CHP li Güç ten  öğrencilere dini sorgu  tepkisi:  Üstü örtülemez büyük bir skandaldır

Cumhuriyetin eğitim kurumunda öğrencilerin maruz bırakıldığı travmatik durumun hem içeriğiyle hem de yapılış şekliyle üstü örtülemez büyük bir skandal olduğunu ve sorumlular hesap verene kadar olayın peşini bırakmayacaklarını belirten Güç şunları dile getirdi;

“Bu skandala imza atanların en üst makam da dahil olmak üzere hesap vermesi gereklidir”

İzmir’de Tevfik Fikret Okulları'nda yaşanan ve ilkokul çağındaki çocuklarımız dahil birçok çocuğumuzun müfettişlerce derslerinden alınarak kütüphaneye götürülmesi ve sorguya çekilmesi kabul edilebilir değildir. Bırakın sorulan soruların ilimle, eğitimle bir alakasının olmayışını, çocukların ailelerinden habersiz ve izinsiz bir şekilde hayatlarında ilk kez gördükleri kişilerce ve bir suç işlemişlercesine maruz bırakıldıkları durum o çocuklarımıza travma yaşatacak boyuttadır. Olayın sadece bu boyutu bile çocuklarımızın ve ailelerinin psikolojisini altüst etmeye yeterlidir. Bu skandala imza atanların en üst makam da dahil olmak üzere hesap vermesi gereklidir.

Olayın bir diğer skandal boyutu da sorguya çekilen çocuklarımıza sorulan sorulardır. Çocuklarımıza; “Okulunuzda din dersi işleniyor mu, müfredata uyuluyor mu, derste ne yapıyorsunuz?” gibi aslında okulda müfredatı uygulamakla yükümlü olan eğitimcilere sorulması gereken sorular sorulmuştur.

Bir diğer soru olan “Okulunuzda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ediliyor mu?” sorusu ise tam bir akıl tutulmasının tezahürüdür. 9 yaşındaki çocuklarımızdan siyasi muhbirlik yapmaları beklenmiştir. Çocuklarımız bu sorularla ve kendilerinden zorla imza alınmasıyla aynı zamanda psikolojik olarak da tehdit edilmiştir. O yaştaki evlatlarımız matematik, fen, din bilgisi öğrenmek için geldikleri okullarında Milli Eğitim Bakanlığının müfettişlerince siyaset konuşmaya, bir partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı hakkında yorum yapmaya ve muhbirliğe zorlanmıştır. Cumhuriyetin eğitim kurumunda öğrencilerin maruz bırakıldığı travmatik durum hem içeriğiyle hem de yapılış şekliyle üstü örtülemez büyük bir skandaldır. Bizlerin üzerine titrediğimiz çocuklarımız, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim bu skandala imza atanların umurunda değildir. 

“Ak Parti iktidarı sebep olduğu FETÖ musibetinden ders çıkarmamış”

Kimsenin skandalı basitleştirmesine, dini konular üzerinden tartışmalara açarak odağından saptırmasına izin vermeyeceklerini belirterek okullarda yaşanan diğer skandalları da hatırlatan Çağatay Güç: “Daha milletimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikatları 'STK' sayarak okullarımıza sokmasını, okulları boyuyoruz, bakım yapıyoruz diyen siyasi grupların ilkokul çocuklarımızı siyasete alet edip ideolojik işaretler verdirterek fotoğraflarını yayımlamasını, Mustafa Kemal Atatürk’ün karnelerden çıkarılmasını unutmadı. Vatandaşlarımız Tarikat yurtlarında tacize istismara uğrayan, hayatını kaybeden, bakanlık yurtlarında intihar eden evlatlarımızı, düzenlediğiniz toplantılarda kız öğrencilerin çalışmaması gerektiğini anlattığınızı da unutmadı vatandaşlarımız.

Biz de Sayın Milli Eğitim Bakanına şunu unutturmayacağız! Laiklik 5 Şubat 1937’de kabul edilerek Anayasamıza girmiştir. Laiklik 'devletin her alanda dinsel ahkamdan tümüyle bağımsız biçimde akıl ve bilime dayandırılmasıdır.' AK Parti iktidarlarında milli eğitim, FETÖ’ye teslim edilen dönem ve sonrası olarak ikiye ayrılmış durumda. FETÖ’ye teslim edilmiş dönemin devletimizin başına ne belalar açtığı herkesin malumudur. Sonrasındaysa yaşananlardan ders alınarak laik, çağdaş, bilime dayalı bir eğitim politikası belirlenmesi beklenirken okullarımızda yaşanan onca skandal göstermiştir ki, Ak Parti iktidarı sebep olduğu musibetten ders çıkarmamıştır. 

Onların umurunda olmayabilir ama her bir çocuğumuz bizim için üstüne titrediğimiz en değerli varlığımız ve geleceğimizdir. Onları kötülüklerden, cehaletten, tarikatlardan ve karanlık yarınlardan korumak için okullara gönderiyoruz. 

Kimsenin yavrularımızı kendi siyasi korkularına, çağdaşlıktan uzak bir eğitime ve psikolojik baskılara maruz bırakmasına izin vermeyiz. İzmir’de yaşanan bu skandalda sorguya maruz bırakılan her öğrencimizin ve ailelerinin yanındayız.

Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu geçiştirmeye kalkmadan derhal sorumlular hakkında soruşturma açmalı ve Sayın Bakan da çağ dışı eğitim merakından vazgeçmelidir. Çünkü Başöğretmenimizin dediği gibi: 'Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.'” dedi. 

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Smyrna Otoparkı açıklaması: Geçici olarak kapatıldı!
 
Özgür Özel'den 'özelleştirme' uyarısı: 'Ağzı sulananlar... Hepsini geri alacağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Gürlek'ten Devlet Bahçeli'ye ziyaret
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret etti.
Özel'in Akın Gürlek'e verdiği süre doldu: Gözler dakikalar sonra yapacağı konuşmada!
CHP lideri Özgür Özel geçen hafta salı günü grup toplantısının ardından ...
Bahçeli: Allah'a inanmak gericilikse bal gibi gericiyiz
Aralarında gazeteci, yazar, sanatçı ve akademisyenlerin de bulunduğu 168 ...
 
AK Partili İnan'ın acı günü!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın babaannesi ...
İzmir'de öğrencilere din içerikli sorgu!
İzmir Tevfik Fikret Okulları’nda MEB müfettişlerinin bazı öğrencilere ...
AK Parti Genel Sekreteri İnan’dan CHP’ye: Partinizi esir alan rüşvet virüslerini temizleyin
İzmir’de MÜSİAD’ın iftar programında konuşan AK Parti Genel Sekreteri ...
 
Saygılı: Üreten, büyüyen bir Türkiye var
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MÜSİAD İzmir iftarında "Liderimiz ...
İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan komisyon raporu eleştisi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, 'Terörsüz ...
CHP’li Nalbantoğlu: İzmir sadaka değil, hakkını istiyor
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir'in ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 23 14 6 3 45 27 18 48
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 23 10 6 7 40 26 14 36
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 23 5 8 10 27 35 -8 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 23 3 4 16 20 42 -22 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri