CHP'li Gümrükçü duyurdu... MYK İzmir'de toplanacak!
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Eylül’de İzmir’e geleceğini belirterek; Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) da İzmir’de toplanacağını açıkladı
- | Son Kale İzmir
- | Güncelleme:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir’de faaliyet gösteren 125 sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcilerinin partisine destek amacıyla gerçekleştireceği ziyaret öncesinde, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
Gümrükçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 Eylül'de İzmir'de olacağını aktararak programın detaylarını paylaştı.
"MYK İZMİR'DE TOPLANACAK"
İzmir il örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir'de misafir etme heyecanı içerisindeyiz" diyerek açıklamalarına başlayan Gümrükçü, "2 Eylül'de Kılıçdaroğlu İzmirlilerle buluşacak. CHP yoğun saldırı altında. CHP siyasi parti olma dışında ulusal kurtuluş içerisinden çıkan ve Türk devriminin altına imza atmış kadroların oluşturmuş olması, CHP; kuruluşunda bir sivil toplum ruhu taşıyan dönemin yurttaşlık bilinciyle oluşturmuş sivil toplum örgütü. Burada İzmir'in değişik sivil toplum örgütleriyle bir buluşma gerçekleştiriyoruz. CHP ile sürdürülen ilişkiler, çalışmalar, sivil toplum örgütlerine ne gibi katkımız olur gibi, CHP’den beklentileri üzerine yapılacak toplantıyı birazdan gerçekleştireceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı genel merkezimizin yaptığı program. Biz de İzmirliyiz. Kılıçdaroğlu da İzmir milletvekili. Çarşamba günü gerçekleştirilecek programda ekonomimin nabzını tutacak görüşmeler olacak. MYK İzmir'de toplanacak. CHP'nin İzmir’e verdiği önemi de gösteriyor. Normalde MYK toplantısı 9 Eylül'de İzmir'de toplanırdı ama genel merkez Ankara’da kuruluş yıl dönümü kutlanacak. O akşam genel başkanımız şehrimizden ayrılmazsa Tunç Soyer ve diğer arkadaşlarla cezaevinde ziyaretler gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.
"CHP ARINMIŞ HALİYLE..."
Konuşmasında parti içerisnde arınma mesajı veren Gümrükçü, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bir adalet yürüyüşçüsü. Adalet ile başlayan toplumsallaşmalarla başlayan cumhurbaşkanlığı seçiminde helalleşme kavramını başlığını açmıştı. CHP’nin ve Türkiye'nin arınması gerektiğini söylemişti. Bu toplantı çeşitli vesilelerle mağdur olan kişilerin bir araya geleceği mağduriyetlerin giderilmesi için milli bilinçle ilk adımın atılacağı bir buluşma olacak. Son 3 yıldır temiz toplum çağrısının yapılması gerektiğini söylüyoruz. 2 Eylül'de yapılacak toplantı bu sürecin başlığı olacak. CHP arınmış haliyle temizli toplum bayrağını yeniden dalgalandıracak. Bu ülkenin çürümesi cumhuriyeti çökerten bir tehdit haline geldi. Toplantılarla halkımızın önüne siyasi değişimi ortaya koyacağız" açıklamalarında bulundu.
"BELEDİYE BAŞKANIMIZI DA GÖRMEK İSTERİZ"
Kılıçdaroğlu'nun 2 Eylül'de İzmir'de gerçekleştireceği programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı da davet edeceklerini açıklayan Gümrükçü, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ve partili belediye başkanlarını programa davet edeceğiz. İzmir Büyükşehir belediye başkanımızı da görmek isteriz" dedi.


YORUMLAR
Yorum Yap