ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
26 Temmuz 2022 Salı - 23:19

CHP'li Gürsel Tekin'den provokatör imama sert tepki: Seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım

İmam Halil Konakçı, "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" diyerek kadınları hedef almıştı. CHP'nin hakkında verdiği soru önergesine tepki gösteren imam Konakçı'ya CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım. Kabil'e tek gidiş uçak biletin benden. Bavulunu topla hemen rüyana kavuş. Laik Cumhuriyetin ekmeğini yeme. Tam istediğin hayatı yaşa" diye yanıt verdi.

CHP li Gürsel Tekin den provokatör imama sert tepki: Seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım

Cumhuriyeti ve laikliği açıkça hedef alan açıklamalarıyla bilinen İmam Halil Konakçı, bu kez kadın-erkek eşitliğine karşı skandal ifadeler kullandı.

Konakçı, sosyal medyadan paylaştığı videoları kadınları hedef alarak, erkeklere şöyle seslendi: “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında görmediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç kıskanmıyorsun lan?”

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Konakçı’nın kendisine ait sosyal medya hesabında kadınlara yönelik kullandığı sözlerini TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdi.

“TESETTÜR EMRİNİ ANLAMASINI BEKLEMEK ZATEN OLMAZ”

Konakçı, sosyal medya hesabında Taşcıer'in soru önergesine tepki göstererek, "CHP'li vekil acilen görevden alınmam için hakkımda meclise soru önergesi vermiş. Sahnede ki zaten çıplak olan şarkıcıyı “hoşumuza gitmedi daha da soyunmalısın” diyen zihniyetin tesettür emrini anlamasını beklemek olmazdı zaten" dedi. 

"SENİ HAYALLERİNİN ÜLKESİNE KAVUŞTURACAĞIM"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, imam Konakçı'ya sert tepki gösterdi. Tekin şunları kaydetti:

"Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım. Kabil'e tek gidiş uçak biletin benden. Bavulunu topla hemen rüyana kavuş. Laik Cumhuriyetin ekmeğini yeme. Tam istediğin hayatı yaşa.

Bunlar imam filan değil. Bunlar maaşlı çalışan. Kamu ahlakı olunca bunlar susar. Hırsızlık, yolsuzluk, çoluğa çocuğa tecavüz, kadın cinayeti, kul hakkı olunca ağızlarını bıçak açmaz. Çünkü bunlar müzik kutusu. Jetonu kim atarsa onun şarkısını çalarlar.

Bunların ağababaları İstanbul işgale uğradığında kadın feracesi ile uğraşıyordu. İngiliz askerlerine selam durdular. Niye? Para orada, güç orada. Kadınlara zulmetmek kolay. Sabah akşam kadın giysisi konuşurlar.

"O ANAYASAYA UYMAYA MECBURSUN"

Kadın ne giyecek? Sana mı soracak. Bakanlara rüşvet veren adamı kahraman diye televizyona çıkarttılar. Bu ağzını açtı mı? Hayır. O zaman ne dediler? Günah işleme özgürlüğü. Kaçakçılığa gelince günah işleme özgürlüğü, şorta gelince yasak. Siz kimsiniz ya?

Millet ne giyeceğini, ne içeceğini size mi soracak? Allah sizi başımıza veli mi tayin etti? Beğenmiyorsan mini etek giyme kardeşim. Giyene susacaksın. O anayasa orada durdukça ona uyacaksın. Sen devletin memurusun ya. O anayasaya uymaya mecbursun.

Beğenmiyorsan da istifanı verirsin, siyasete mi atılıyorsun, şov mu yapacaksın ne yaparsan yap. Kabil'e tek gidiş biletin benden. Sevdiklerinle yaşa. Afganistan'da uyuşturucu batağına saplananları kurtar.

Bıktık artık ya. Paraları vuracaklar, Venezuela'ya maske satmaya gidecekler, Bologna'da okuyacaklar, New York'ta ev alıp, Amsterdam'da paralarını saklayacaklar sonra sabah akşam kadınlar kaç çocuk yapsın, ne giysin? Size mi soracaklar? Siz kimsiniz?

"HOCA, SEN BU KONUDA AĞZINI AÇTIN MI?"

Ülke uyuşturucu batağına dönmüş. Limanlara kokain yağıyor. Arabada seramik bardakta kokain çekip sonra utanmadan pudra şekeri diyorlar. Hoca sen bu konuda ağzını açtın mı? Kul hakkı var, yalancılık var, uyuşturucu ticareti var. Sustun. Niye? Çünkü para var, güç var.

Tek konuları şort, etek. Moda danışmanı sanki. Böyle konuşacaklar, üç tanesi alkışlayacak, dört tanesi gidip bunlara para verecek, sağ eline yüzüğü takıp, parasını istifleyip yola devam edecek. Öbür tarafı konuşmak sıkar. Para gelmez o zaman. Mesele bu.

Hoca, o anayasaya uyacaksın. Her harfine. Dinin, inancın, ne giydiğin seni ilgilendirir. Hukuka uygun hareket etmen hepimizi ilgilendirir. Devletin memuruysan memur gibi davranacaksın. Fethullah da senin gibiydi. Bu millet sureti haktan gözükenlerden çok çekti. Daha çekmeyiz."

"ASLA KORKMUYORUM"

Konakçı, sosyal medya hesabından Tekin'e tepki göstererek, "Gürsel Tekin ne sizden nede tehditlerinizden asla korkmuyorum. Burası benim anavatanım o sıkar biraz. Bu vatanı başı örtülü, yüzü sakallı Müslüman millet kurdu ve kurtardı. Ben son nefese kadar 1000 yıllık dedelerimin mirasına sahip çıkacağım. Sen benim değil İslamın düşmanısın" dedi. 

Editör Notu: Yazıdaki yazım hataları ve ifadeler değişiklik yapılmadan aktarılmıştır. Yazım hataları yazının sahibine aittir

HİLAFET İSTEMİŞTİ

İmam Halil Konakçı daha önce de Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda Sezen Aksu’yu hedef alıp hilafet çağrısı yapmıştı. Konakçı, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz”  ifadelerini kullanmıştı.

Bu skandal ifadelerin ardından Bursa Barosu ve Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Konakçı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 
İzmir’de bahçe sulama kavgası: 1 ölü, 5 yaralı
 
Pasifik'teki gerginlik büyüyor: Tayvan'da tatbikat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de bahçe sulama kavgası: 1 ölü, 5 yaralı
İzmir’in Bornova ilçesinde iki aile arasında bahçe sulama yüzünden çıktığı ...
Suriyeli koca, eşinin sevgilisini bıçaklayıp öldürdü
İzmir'in Buca ilçesinde iddiaya göre eşi ile yasak aşk yaşadığı için Abdülkerim ...
Seferihisar'da Yat Limanı isyanı... 'CANLI YAŞAMI YOK OLUR'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Sığacık ...
 
Adnan Oktar'ın villası satışa çıktı!
Suç Örgütü lideri Adnan Oktar'ın örgüte ait A9 kanalının stüdyolarının ...
Meclis olağanüstü toplanıyor!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 120 milletvekilinin imzasıyla Meclis'i ...
Dev gemi İzmir'de... 1704 turist getirdi!
İtalya bayraklı "Costa Venezia" adlı kruvaziyer, 1704 yolcusuyla İzmir'e geldi.
 
Çiğli Belediyesi eski başkanı Metin Solak hayatını kaybetti
Çiğli'de 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Metin Solak, ...
İzmir'de konut fiyatları uçtu!
Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları mayısta yıllık bazda 145,5 ...
Ortaklık bitti... Medical Park'ın ismi değişiyor!
Sentez Sağlık Hizmetleri AŞ, Medical Park Hastaneler Grubu'na ait hisselerini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri