ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
7 Eylül 2022 Çarşamba - 13:58

CHP'li Kılıç, Karaburun Adliyesi'ndeki iddiaları meclise taşıdı!

Bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen'i tutuklamaya sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve eşi Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yılmaz'ın gece yarısı kararnamesiyle Şanlıurfa Siverek'e sürüldüğü iddiası meclise taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

CHP li Kılıç, Karaburun Adliyesi ndeki iddiaları meclise taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Karaburun MHP İlçe Başkanı Erkan Özen’in de tutuklandığı Karaburun Adliyesi'nde meydana gelen olayları meclis gündemine taşıdı. Kılıç, hazırladığı yazılı soru önergesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu. 

Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''İzmir’in Karaburun İlçesi’nde bir boşanma davası görülüyor. Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava Meryem K. ile Sinan K. arasında. Meryem K’nın, Karaburun Belediyesi personeli Mehmet Civan’ı tanık olarak göstermesi ve kocasının malları muvazalı bir şekilde başkasının üzerine geçirdiği iddiası daha önce adliyede kavgaya sebep olmuştu. Koca Sinan K.’ya destek için Karaburun Adliyesi’ne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindekiler Meryem K. ile çocuklarına saldırmış, tanık olan Mehmet Civan’ı da dövmüştü. Karaburun Adliyesi’ne giderek yanındakilerle birlikte polise tepki gösteren, hakim ve savcıları tehdit eden Karaburun MHP İlçe Başkanı Erkan Özen tutuklanmıştı. Özen’in avukatları vasıtasıyla tutuklamaya yaptığı itiraz talebinin kabul edilmemesi ortalığı karıştırdı. Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Cansu Kurucu Yılmaz itiraz talebini ret etti. Olayın ilk çıktığı zamanda adliyedeki kavga nedeniyle Erkan Özen’i tutuklamaya sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcısı ise Muhammet Miraç Yılmaz. Bu kararın ardından, Karaburun Adliyesi’nde geçtiğimiz aylarda göreve başlayan karı-koca olan savcı ve hakim Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine sürülüyorlar. Bugün de Karaburun Adliyesi’nde duruşmalar yapılamıyor.


Daha önce de Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in, aynı ilçede kıdemli savcı olarak görev yapan eşi Osman Beraat Çetin ile birlikte yaptıkları haksız menfaat sağlama, görevini kötüye kullanma, arazi yolsuzluğu gibi iddiaları Meclis gündemine taşımıştım. AKP yargısı hemen kaymakamla ilgili 154 haberimize erişim yasağı getirdi. İçişleri Bakanlığı Kaymakam hakkında soruşturma açtı, ‘soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından görevden el çektirilsin’ dedik ama bunu yapmak yerine, ‘neredeyse ülkedeki bütün suçlularla, mafya ile fotoğrafları kamuoyuna yansıyan Süleyman Soylu’nun oturduğu’ İçişleri Bakanlığı, Karaburun Kaymakamı hakkındaki dosyayı kapatarak kendisini ödüllendirdi.

“Hukukun sana göresi bana göresi olur mu?”
Türkiye’de adalet sistemi yerle bir edilmiştir, hukuk katledilmektedir. Neredesin Bekir Bozdağ? Bu nasıl adalet? Hukukun sana göresi bana göresi olur mu? Adalet siyasi partilere göre işlemez, işleyemez! Koca koca adalet sarayları yaptılar içerisinde adalet yok. Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı olsan ne olur? Ortada devlet dediğimiz mekanizmanın ufacık bir kırıntısı kaldıysa bunun hesabı sorulmalı. Karaburun MHP İlçe Başkanını tutuklayan hakim ve savcı eşinin İzmir’den Şanlıurfa’ya sürülmesini nasıl açıklayacaksınız ey AKP-MHP yargısı… Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi ve millet ittifakı olarak, iktidara geldiğimizde hukukun üstünlüğünü savunup, üstünlerin hukukunu yeneceğiz.”

Sevda Erdan Kılıç'ın önergesinde şu sorular yer aldı;

1- Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı belirtilen bu olaylar doğru mudur?

2- Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve Hakimi Cansu Kurucu Yılmaz İzmir’den Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine gönderilmiş midir? Eğer gönderilmişse tayin dönemi olmamasına rağmen neden böyle bir tasarrufta bulunulmuştur?

3- Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı ifade edilen bu olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa kimler hakkında açılmıştır? Açılmamışsa açılması düşünülmekte midir ve ne zaman açılacaktır?

4- Son bir yılda tayin dönemi dışında görev yaptığı ilden başka bir ile talebi ve mazereti dışında gönderilen hakim ve savcı olmuş mudur? Olmuşsa sayısı kaçtır? Hangi illerden hangi illere gönderilmiştir?

 
Elindeki poşetten bin 112 uyuşturucu hap çıktı!
 
Karşıyaka'ya şampiyonluk yakışır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elindeki poşetten bin 112 uyuşturucu hap çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde, gece bekçilerinin şüphelenip durdurduğu kişinin ...
Baklavacılar hakkında karar!
Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin bulunduğu araca saldırdıkları ...
Suriyelilerin başlattığı kampanya Özdağ'ı çileden çıkardı!
Mültecilerle ilgili çıkışlarıyla adından söz ettiren Zafer Partisi Genel ...
 
Altay'ın acı günü!
İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'ın eski başkanlarından Mehmet Erdoğan, ...
Karaburun'da şok iddia! MHP ilçe başkanını tutuklatan savcı ve eşi Siverek'e sürüldü
Bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen'i tutuklamaya ...
TCDD'deki skandal iddialar yargıya taşındı!
HKP, gazeteci Barış Terkoğlu’nun gündeme getirdiği TCDD’nin Yüksek Hızlı ...
 
Başkan Tugay'dan stada özel proje!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuk olduğu bir televizyon programında ...
Diyanetin hedefinde yine kadınlar var!
Yağ kuyrukları nedeniyle yurttaşları suçlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ...
Fiyatlar düştü... İzmir'deki tezgahlarda son durum!
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle İzmir'de balık fiyatlarında gerileme gözleniyor.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri