ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3591
    Dolar
  • Euro
    35,0198
    Euro
  • Altın
    2.325,670
    Altın
  • Bist-100
    9,13
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
22 Mart 2023 Çarşamba - 10:33

CHP'li Kılıç, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda “Türkiye’de yaşanan doğal afetler” hakkında gündem dışı konuştu.  Kılıç, ''İsias otelde deprem değil, aslında gözünü para hırsı bürümüş katiller katliam yaptı'' dedi. 

CHP li Kılıç, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı!

CHP Milletvekili Av. Kılıç, sözlerine, “Bugün 21 Mart Nevruz Bayramı. Bir uyanış, direniş; baharın kışa, mazlumun zalime, haklının haksıza, yaşamın ölüme direnişi Nevruz. Hepinizi bu duygularla selamlıyorum.” diyerek başladı. 
 
Kılıç, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da sel felaketiyle bir kez daha yıkıldıklarını kaydetti. Kılıç, 1999 yılında Marmara Bölgesi’nde, 2011’de Van’da, 2020’de Elazığ’da ve İzmir'de depremler meydana geldiğini anımsatarak, “Çok kez bu çatı altında deprem komisyonları kuruldu; çalıştılar hatta çalışmasını tamamlayan son Deprem Komisyonunun ben de üyesiydim, aylarca uğraştık, 500 küsur sayfalık bir rapor çıktı ama sonuç, bir kelimesi bile yasalaşmadı. Şimdi, Meclis’in bitmesine bir iki hafta kaldı, bir daha Komisyon kuruldu. Sonuç ne mi olur? Zihniyet ve sistem değişmediği sürece yine depremler olur, yine komisyonlar kurulur ve bu böyle sürüp gider.” dedi.

“Unutmayacağım, benim için de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:


“Deprem meydana geldikten 18 saat sonra Onursal Adıgüzel ve milletvekili arkadaşlarımızla Adıyaman'a ulaştık. Orada o gün ve sonrasında gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı hayat boyu unutmayacağız ve unutmamamız da gerekiyor. Şimdi görüyorum; gündem seçim, ittifaklar, liste savaşları. Bugün gönlüm elvermedi depremden başka bir şey konuşmaya. Şimdi Adıyaman'da, Hatay'da, Maraş'ta, Malatya'da halen çadır, konteyner bekleyenler var; bölgede çamurda, yağmurda hala yalın ayak gezen çocuklar var; daha acısını, kaybını yeni yeni anlamaya başlamış ağıt yakan analar, babalar var. Onları bu liste savaşlarına kurban etmeyeceğiz, hatırlatmaya ve bu kürsüden depremzedelerin yaralarını bir kez daha seslendirmeye devam edeceğiz. Ben bölgeden ayrılırken de buna söz verdim, bu da benim vicdan borcum.
Enkaz altındakilerin yardım çığlıklarının yavaş yavaş sessizliğe bürünmesine, kefensiz cesetlere, kopan bacaklara, kollara, kendi öz yeğenini çıkarmak için vinç bulamayan Abdurrahman vekilimizin gözündeki çaresizliğe, 30 saat sonra bir tas çorba içen polislere, elleriyle kazarak yakınlarını çıkarmaya çalışan depremzedelere, daha da burada anlatmaya vicdanım elvermez birçok acıya tanıklık ettim. Yüreğimde bunlar hep bir sızı olacak, unutmayacağım ve benim için de bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Buradan ben de bağırıp çağırabilirim, ‘vay devlet vardı’, ‘vay devlet yoktu.’ Burada kavga edebiliriz, kimimiz gülebiliriz konuşmalara, kimimiz ağlayabiliriz, birbirimizi susturabiliriz burada, televizyonlarda da çıkan vatandaşlar susturulabilir ama gören gözler, yaşayan yürekler, vicdanlı olan herkes vatandaşların bölgedeki yalnızlığını, çaresizliğini gördüler.”

Kılıç, bir babanın, depremin 5. gününde enkazdan çıkarılan 7 yaşındaki kızının cenazesini ambulansa vermek istemediğini, "Beş günde cesedini zor buldum, şimdi ambulansa verirsem ben buna da bir daha ulaşamam" dediğini aktararak, “Birlikte babanın yavrusunu perdeye sardık. Şimdi, o babanın devlete, Meclis’e, siyaset kurumuna, milletvekillerine güvenini nasıl sağlayabiliriz; bağırıp çağırmaktan, kavga etmektense bence onu konuşmamız gerekiyor. Biz bu güveni nasıl sağlayacağız, biz bu babaya, analara, bu yaralı insanlara, bu insanların yüreklerine yeniden o devlet sevgisini, Meclis’e olan saygıyı, milletvekillerine olan, siyaset kurumuna olan çözüm umudunu nasıl sağlayacağız, bence onu konuşmamız gerekiyor.” diye konuştu. 

“Hem o davanın hem diğer tüm davaların takipçisi olacağız”
Adıyaman İsias Otel'de 30'dan fazla tur rehberi ve KKTC’li öğrencilerin can verdiğini belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun KKTC’de aileleri ziyaret ettiğini ifade etti. CHP Milletvekili Av. Kılıç, o ailelerin sözleri ve sorularının olduğunu ve birkaçını okumak istediğini kaydederek, şunları belirtti:

“Onlar çocuklarının cinayete kurban gittiğini düşünüyorlar ve herkes -kim onay verdiyse- cezalandırılsın istiyorlar. 3 kez mühürlenmiş burası, 3 kez mühürlenen bir otele yeniden turizm sertifikası verilmiş. Mesela ‘Onlar ceza almayacak mı?’ diye soruyor aileler. ‘Yapımında dere kumu, çakıl kullanılmış, kimse görmedi mi?’ diye soruyor aileler. En son, Genel Başkanımıza demişler ki: ‘Tabii, biliyoruz, çocuklarımız geri gelmeyecek ama adalet istiyoruz; lütfen, peşini bırakmayın, ceza alsınlar.’ O otelde deprem değil aslında, gözünü para hırsı bürümüş katiller katliam yaptı. Biz takipçisi olacağız, hem o davanın hem diğer tüm davaların takipçisi olacağız.”

“Depremzedelerin bir de ‘oyzede’ olmamasını sağlamamız gerekiyor”
 “Biliyoruz, ne o yavrularımızı ne ülkemizdeki diğer can kayıplarını bir daha getirebiliriz ama buradan bir söz vermemiz gerekiyor.” diyen CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Öncelikle, depremzedelerin bir de ‘oyzede’ olmamasını sağlamamız gerekiyor. Oylarını kullanmaları için tüm partilere görev düşüyor. Hepsinin sandığa gidip iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlamamız gerekiyor. 14 Mayıs’tan sonra ucu kime dayanırsa dayansın tüm suçluların bağımsız mahkemelerde yargılanmasını sağlamamız gerekiyor ve depremzedelerin bir kuruş bile ödemeden yeniden yuvalarına sahip olmalarını sağlamamız gerekiyor. Bu ülkeye bundan sonra akılla, bilimle, doğayla uyumlu kentler kurmamız gerekiyor ve tabii ki belki de en büyüğü demokrasiyi getirmemiz, insan haklarını getirmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki yapılacak bu seçimde karanlık, kötülük, zalimlik kaybedecek, iyilik güzellik ve mazlumlar kazanacak diyorum.”
 

 
Gaziemir’de fidanlar toprakla buluştu!
 
Başkan Sengel'den gençlere müjde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesut Yılmaz'ın oğlu İYİ Parti'den aday!
Milletvekili aday adaylıkları başvurusunda sona yaklaşılıyor. Partilerdeki ...
AK Parti'de Muharrem İnce seferberliği!
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, AKP Beykoz İlçe Teşkilatı'nın ...
CHP'ye yüksek çevre mühendisi aday adayı...
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İzmir Şubesi Eski Başkanı ve çevre ...
 
CHP İzmir gönüllülerle sahaya iniyor
CHP İzmir İl Başkanlığı, yaklaşan seçimler öncesi gönüllülerle yepyeni ...
CHP'li Purçu: "Su yok, dert çok, iktidar ortada yok"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu 22 Mart Dünya Su Günü öncesinde Türkiye’yi ...
Kılıçdaroğlu: Birleşeceğiz, kazanacağız ama kime karşı?
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Muharrem İnce'den YSK'ya cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusu!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, YSK’ya cumhurbaşkanı adaylığı ...
Doğu Perinçek cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu!
14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesi siyaset gündeminde birbirinden ...
Muharrem İnce'den Meral Akşener'in davetine ret!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri