ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4124
    Dolar
  • Euro
    45,6606
    Euro
  • Altın
    4.287,470
    Altın
  • Bist-100
    9.350,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    9/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Netanyahu 'boşaltın' çağrısı yaptı yarım saat sonra Tahran'dan duman yükseldi
Netanyahu 'boşaltın' çağrısı yaptı yarım saat sonra Tahran'dan duman yükseldi
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
29 Ocak 2022 Cumartesi - 11:06

CHP'li Kılıç'tan ''Külliye'de PCR testi'' tepkisi!

CHP İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Beştepe'de gerçekleştirilecek öğretmen ataması törenine katılacak öğretmenlere Külliye'de PCR testi olma zorunluluğu getirilmesine tepki gösterdi. Kılıç, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

CHP li Kılıç tan  Külliye de PCR testi  tepkisi!

31 Ocak günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek öğretmen atama töreni için Külliye'de yapılmış PCR testi istenmesi CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç tarafından meclise taşındı. 

Söz konusu zorunluluğun resmi yazışmalara da yansıdığını ve törenden bir gün önce, katılımcıların Külliye 4 Nolu kapıda test yaptırmasının istendiğini söyleyen Kılıç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Söz konusu bu yazı; Cumhurbaşkanlığı’nın yani sarayın, devlet hastanelerine güvenmediğini gösteren skandal bir yazıdır. Pandeminin başladığı tarihten bugüne kadar geçen sürede, Korona virüs testleri birçok özel ile kamu ve üniversite hastanesinde yapılmaktadır. Hadi diyelim özel veya üniversite hastanelerinde alınan PCR testlerine güvenmiyorsunuz, peki devletin kendi hastanelerinde aldığı PCR testlerine de mi güvenmiyorsunuz da pazartesi günü yapılacak öğretmen atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlerin PCR testlerini Sarayda alıyorsunuz? Bu nasıl bir durumdur, gerçekten anlamak çok zor. Bu durumda insanın aklına şu soru geliyor: Devlet hastanelerinde alınan PCR testlerinin sonucuna göre vatandaşlar bazı kısıtlamalara tabi tutuluyor veya tutulmuyor. Ona göre uçaklara, otobüslere biniyor veya binemiyor; kamu kurumları ve AVM gibi birçok yere girebiliyor veya giremiyor. Şimdi bu durumda devlet hastanelerinde alınan korona virüs testlerinin sonucu ne olacak? Günlük vaka sayıları 100 bine yaklaşmış, vefat sayıları 200’lere gelmişken o testlere ve sonuçlarına güvenmeyecek miyiz? Hastanelerde yapılan PCR testi ile sarayda yapılacak test arasında bir fark var mı? Var ise bu farklar nelerdir? Bu durumla ilgili kararı kim veya kimler almıştır? Sadece şu olay bile AKP iktidarının devleti nasıl yönettiğinin, insan hayatına ne kadar önem verdiğinin çok küçük bir örneğidir. Ejder meyveli içecekleri, kurutulmuş mangoları anladık da saraya özel testte mi var? Halktan bu kadar mı koptunuz? Gerçekten pes diyorum! Bu soruların, insanların aklındaki soru işaretlerini gidermesi açısından bir an önce yanıtlanması gerekiyor. Devlet kendi hastanesinde alınan PCR testine güvenmiyorken, milyonlarca vatandaşımız size neden güvensin? Bir daha sarayda böyle bir tören falan olursa aman resmi yazıya dökmeyin de kimseler duymasın! ‘Devlet kendi hastanesine güvenmiyor’ denmesin! Bu konularda sizlerin yaptığı skandallar diz boyu, bari bundan sonra bu skandallara yenilerini eklemeyin!”

Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede şu soruları yöneltti;

1- Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak öğretmen atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlerin PCR testlerinin sarayda alınmasının gerekçesi nedir?

2- Bu yapılan ilk uygulama mıdır? Daha önce de benzer uygulamalar yapılmış mıdır?

3- Eğer yapıldı ise bu şekilde sarayda kaç kişinin PCR testi yapılmıştır ve sonuçları ne olmuştur?

4- Törene katılacak öğretmen ve idarecilerin PCR testlerinin sarayda alınacak olması, PCR testlerini alan devlet hastanelerine güvenilmediği sonucunu doğurmaz mı?

5- Devlet hastanelerinde alınan korona virüs testlerinin sonucu ne olacak? Günlük vaka sayıları 100 bine yaklaşmış, vefat sayıları 200’lere gelmişken o testlere ve sonuçlarına güvenmeyecek miyiz?

6- Hastanelerde yapılan PCR testi ile sarayda yapılan test arasında bir fark var mıdır? Var ise bu farklar nelerdir? Bu durumla ilgili kararı kim veya kimler almıştır?

7- Sarayda çalışan personele kaç günde bir test yapılmaktadır? Bugüne kadar kaç personelin testi pozitif çıkmıştır?
 

 
Çiğli'de kaçak molozla mücadele!
 
İzmir'de 40 göçmen yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan açacaktı... Tavanı çöktü!
AK Partili Giresun Belediyesi tarafından yaklaşık 15 milyon liraya tadilat ...
43 göçmen yakalandı!
İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçelerinde yurt dışına kaçmaya çalışan ve Yunanistan ...
İzmir'de fenomen terörü!
İzmir'de sosyal medya fenomeni olmak isteyen bir grup genç, parkta oturan ...
 
Diler Saraç'tan acı haber!
Türk sinemasında anne rollerine hayat veren ve bir süredir karaciğer kanseri ...
TÜİK Başkanı görevden alındı!
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ...
Abdüuhamit Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı!
Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den ...
 
İzmir'de kenevir baskını!
İzmir'in Bornova ilçesinde kenevir yetiştirmek için seraya çevrilen iş ...
Sektörün fuarı: Marble İzmir...
Dünya doğal taş sektörünün öncü fuarı olan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ...
İşte o koca için istenen ceza!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde eşi Manolya Akman'ı (33) pompalı tüfekle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri