ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
Tehlikeli eşik aşıldı... Hipersonik füzeler ateşlendi!
Tehlikeli eşik aşıldı... Hipersonik füzeler ateşlendi!
27 Mart 2025 Perşembe - 11:31

CHP'li Nalbantoğlu: 12 Eylül darbecileri ülkeye bunlar kadar zarar vermedi

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklamalar nedeniyle başlayan protesto eylemlerine karşı AKP’nin uyguladığı şiddet politikalarının “Türkiye’nin tam bir otoriter ve kapalı bir rejime dönüştüğünün göstergesidir” diyerek tepki gösterdi.

CHP li Nalbantoğlu: 12 Eylül darbecileri ülkeye bunlar kadar zarar vermedi

Evrensel hukuk ilkelerinin ve Anayasal hakların askıya alındığını ve insan hakları açısından 45 yıl geriye gidildiğini belirten Nalbantoğlu, “12 Eylül darbecileri bile bunlar kadar ülkeye zarar vermemiştir” diyerek şunları söyledi.

Türkiye artık tam otoriter ve kapalı bir rejime dönüşmüştür.

“19 Mart’tan itibaren İstanbul’da başlayan ve dalga dalga tüm yurda yayılan protesto gösterilerine karşı emniyet güçlerinin biber gazı, ses bombası ve tazyikli su kullanarak müdahalede bulunması, savunmasız gençlere, öğrencilere, kadınlara ve yaşlılara karşı orantısız güç kullanarak şiddet uygulaması, evrensel değerlerin ve Anayasal hakların hiçe sayılması demektir. Protesto hakkını kullanmak isteyen kitlelere karşı yapılan bu insanlık dışı şiddetin yanı sıra yüzlerce gösterici gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Yine Anayasal bir hak olan halkın haber alma özgürlüğü engellenmeye çalışılmış, gazetecilik mesleğini yerine getirmeye çalışan gazeteciler gözaltına alınmış, tüm ana sosyal medya platformlarında bant genişliği kısıtlamaları ile çevrimiçi bilgiye erişim ciddi şekilde engellenmiş, yayınlara müdahale edilerek televizyonlar lisans iptali ile tehdit edilmiştir.  Meydanlara akan kitlelere düşman hukuku uygulamak, keyfi gözaltı ve tutuklamalarla gözdağı vermeye çalışmak, iletişim kanallarını tıkayarak haber alma özgürlüğünü engellemek, kanunsuz emir ve uygulamaların görülmemesi için baskı ve sansür uygulamak, Türkiye’nin artık tam bir otoriter ve kapalı rejime dönüştüğünün açık bir göstergesidir. Nitekim Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da X hesabından yaptığı paylaşımda “Tam bir otoriter devlete doğru tam gaz" yorumunu yapmıştır.”

12 Eylül Darbecileri Bile Bunlar Kadar Ülkeye Zarar Vermemiştir.

AKP’nin her geçen yıl daha da artan bir dozda toplumun sesini kısmaya, ifade ve basın özgürlüğünü kısıtlamaya, siyasetçiler, gazeteciler, sendikacılar, öğrenciler, aydın ve yazarlar başta olmak üzere tüm muhalefeti susturmaya çalıştığını ifade eden Nalbantoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü. “Son yıllarda ve bugün yaşadıklarımıza bakıldığında gerek Anayasal düzen ve hukuk devleti olma vasfından gerekse demokrasi ve insan hakları açısından 45 yıl geriye gittiğimiz, hatta ve hatta 12 Eylül darbe döneminden bile daha kötü hale geldiğimiz açıktır. Ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal boyutuyla 12 Eylül darbecileri bile bunlar kadar ülkeye zarar vermemiştir. Bütün bunlar ise Tayyip Erdoğan’ın ömür boyu tek adam olarak ülkeyi yönetme sevdası ve iktidarı kaybetme korkusunun sonucudur. Ancak cumhuriyetin ve demokrasinin sağladığı kazanımları korumak ve seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmak da yurttaş olmanın gereğidir.  Bu bilinçle yapılan protestoları ve eylemleri doğru okuyarak ülkemizin geleceğini tehlikeye atacak her türlü adımdan vazgeçilmesi, öncelikle ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır.  

 
Çiğli’de Kadir Gecesi’nde birlik ve beraberlik iftarı
 
CHP'li Bakan: Şehit çocuğu WhatsApp’ta düşüncesini paylaştı, KYK yurdundan atıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Atmaca'dan kooperatif sorusu.... 'Özgür Özel üye mi? '
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, SS Egeli ...
İBB Meclisi'nde başkanvekilliği seçimi: İkinci turda çoğunluk sağlanamadı
İBB Meclisi'nde Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırılmasının ardından ...
İmamoğlu'na destek veren Kocabıyık AK Parti'den ihraç edildi
Eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık 'tedbirli kesin ihraç' ...
 
Erdoğan: Heybedeki büyük turplar ortaya dökülmedi
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ...
CHP'li Zeybek: Operasyonların tamamının içi boş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan ...
Şişli kayyumundan 'Belediye Meclisi' kararı: Yetkiler devredildi
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın tutuklanmasının ardından göreve ...
 
Beylikdüzü Belediye Başkanvekili belli oldu
İBB'ye yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan Mehmet Murat Çalık'ın ...
Seçime saatler kaldı: İmamoğlu'nun yerine bir isim konuşuluyor
19 Mart'ta gözaltına alınmasının ardından hakkında yürütülen soruşturma ...
CHP'de 81 il başkanından 'Kurultay' açıklaması...
CHP’nin 81 il başkanı tarafından yapılan açıklamada, hiçbir antidemokratik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri