ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5859
    Dolar
  • Euro
    34,8448
    Euro
  • Altın
    2.417,090
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 'kayyum' sinyali
Erdoğan'dan 'kayyum' sinyali
MSB duyurdu: 19 terörist öldürüldü!
MSB duyurdu: 19 terörist öldürüldü!
23 Nisan kutlamasında ''Puta tapmayın'' diye bağırdı!
23 Nisan kutlamasında ''Puta tapmayın'' diye bağırdı!
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
16 Eylül 2022 Cuma - 16:36

CHP'li Özel'den Bakan Kurum'a tepki: İZMİRLİLER SENİN ALNINI KARIŞLAR!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İzmir işgal altında" diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a "Gel çık İzmir’de Büyükşehir’e mi ilçeye mi aday olursun. Hodri meydan. Mahalleden muhtar adayı ol, senin karşına çıkacak aday alnını karışlayacak. Sen İzmir’de muhtar olamazsın. İzmirliler senin alnını karışlar" dedi.

CHP li Özel den Bakan Kurum a tepki: İZMİRLİLER SENİN ALNINI KARIŞLAR!

SONKALEİZMİR- CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Özel’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Esad ile ilgili sözleri konusunda Özel, “Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın MKYK toplantısında söylediği bazı ifadeler bir köşe yazarının köşesine taşınmış. Bu cümleleri kullanmış olabilir. Ancak MKYK toplantısının büyük bir gizlilik içinde yapılmasına rağmen en önemli cümlesinin köşe yazarına servis yapıldığı anlamına geliyor. Köşe yazarının ortam dinlemesi yapması mümkün değil. AK Parti’nin kurumsal olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın bu cümlesini servis etmesi söz konusu. Kamuoyunu hazırlıyorlar. Esad'a selektör yapıyorlar. Bunu bütün vatandaşlarımız bilsin. Tayyip Bey hangi şartta olursa olsun Esad ile görüşmeyi kafasına koymuş ve bunu yolunu yapıyor" dedi.

Özel, AK Parti Milletvekili Mücahit Arınç'ın yolsuzluklarla ilgili "araştırılsın" çıkışını da değerlendirdi. Babası Bülent Arınç'ın da AK Parti'de benzer bir taktik izlediğini vurgulayan Özgür Özel, "Biz zamanlar Bülent Arınç, AK Parti’de kimsenin demediğini diyen, söylenenin tersten söyleyen, AKP’nin tutumuna göre daha vicdanlı tutumlar sergileyen bir rol üstlenirdi. Ancak her kavşakta, her sıkıntıda, Recep Tayyip Erdoğan her bunaldığında ilk yardıma da o koşardı, sonra başka pozisyon açardı. Mücahit kardeşimiz de babasının rolüne soyunuyorsa o rolden babası ve Türkiye ne kazandı bir değerlendirsin" dedi.

Hükümetin sosyal konutlarla ilgili açıklamalarını da eleştiren Özel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un "İzmir işgal altında" sözlerine çok sert yanıt verdi. Özel şunları söyledi:

"Hadsiz. İzmir’de nerede yönetimdeyiz? Büyükşehir ve ilçe yönetimde en az yüzde 60-70 oy aldığımız ilçeleri yönetiyoruz. İzmir seçmeninin 10'unundan 6’sı İzmir'i sen yönet demiş. Sen işgal altında diyorsun. Yüzde 22 oy ile iktidara gelmiş, İstanbul'u yönetmiş Erdoğan. O zaman işgal denmemiş de şimdi deniliyor. Nerde kaldı milli irade? Kendisine verilince baş tacı, CHP'ye verilince al aşağı. Seçmenlerimiz görsün, Murat Kurum böyle biri.  Sen kimsin, atanmış! Bahsettiklerin hepsi analarının ak sütü gibi helal oyla seçilmişler. İzmirliler onu seçmiş. Sen Erdoğan'ın atadığı birisin. Zurnanın en aşağıdaki, son deliğisin. İzmir'in iradesine bu lafı söyleyemezsin. İzmirliler senin alnını karışlayacak. Cesaretin varsa gel seçime gir. Binali Yıldırım çok iyi bilir. Bin Ali, in Ali. İndi çıktı. Gel sen de çık İzmir’de büyükşehire mi ilçeye mi aday olursun, hodri meydan. Mahalleden muhtar adayı ol, senin karşına çıkacak aday alnını karışlayacak. Sen İzmir’de muhtar olamazsın. İzmirli senin alnını karışlar."

Nurol İnşaat'ın Buca metrosuna ilişkin şikayetini geri çekmesini de değerlendiren Özel, Bakan Kurum'a eleştirilerini sürdürdü. Özel, "İzmir metrosunu da ağzına dolamıştı. Ne olmuş? Nurol İnşaat senin gazınla başvurmuş ya mahkemeye, davadan feragat etti. Sen durduracaktın ya. Tunç Soyer ya metro yaparsa diye seni çıldırtıyor. Senin için Bucalı’nın kolay ulaşım yapması değil CHP’linin zor durumda kalması önemli. Tunç Soyer ilk kazıkları çakıyoruz dedi. Gece rüyana girsin o kazıklar. Biz o metroyu sana rağmen yapacağız” dedi.

SORUN OLACAKSA BU KADAR OLSUN

Akşener'in Soyer'in açıklamalarına ilişkin "gerek yoktu" sözlerini de değerlendiren Özel, "Biz İYİ Parti ile aynı parti değiliz. Partiler arasında, ittifakın bileşenleri arasında bir cümle, hüküm olarak mı kuruldu, aynen mi kuruldu diye küçük nüanslar olabilir. Bunlar Millet İttifakı’nın gücünü gösterir. Cumhur İttifak her geçen gün birbirine benzeyen ve ayrılamayan bir ittifaken Millet İttifakı ise farklılıkların olabileceği bir ittifak. Meral hanım keşke Atatürk’ten alıntıladığını belirtseydi dedi. Millet ittifakı ile aramızda sorun olacaksa bu kadar olsun” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'A CEVAP

Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine de "Bütün dünyada sağ popülizme yönelik ve oradan bir şeyler elde etmek isteyenler olur. Onların da o ülkenin en popüler ismine sataşarak gündeme gelme niyetleri vardır. Ben anılan isim ile Genel Başkanımızı yan yana anmaktan kendimi men ederim” şeklinde yanıt verdi.

 
Motorinde büyük indirim beklentisi!
 
Ahmet Kural ve Ecem Erkek'ten özel şarkı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haluk Pekşen yaşamını yitirdi!
CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen yaşamını yitirdi. 
Çeşme'de göçmen faciası: 5 ölü!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. ...
Kılıçdaroğlu'ndan kendisine hakaret eden genç kıza mektup!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine sosyal medya üzerinden ...
 
Son sözleri ortaya çıktı: Tecavüze uğradım!
İzmir'de iş görüşmesine gidip dönmeyen, bir gün sonra da hastanede yaşamını ...
İHA tespit etti... Yunanistan'ın göçmen oyunu!
Yunanistan'ın kaçak göçmenleri Sahil Güvenlik botundan can salına transfer ...
Erdoğan imzaladı: 11 şehirde bazı alanlar 'orman sınırı' dışına çıkarıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Balıkesir, Kütahya, ...
 
Evinde PlayStation oynarken yıldırım çarptı
Evinde video oyunu oynayan Aidan Rowan'a yıldırım çarptı. Hastaneye kaldırılan ...
Rıdvan Dilmen canlı yayında çok sinirlendi!
Rennes-Fenerbahçe maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, sosyal medyada gündem ...
Piri Reis’e Lise müjdesi
Özel Piri Reis Okulları’nın yeni öğretim yılı açılışında konuşan Orion ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri