ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
24 Ağustos 2022 Çarşamba - 16:42

CHP'li Öztrak'tan asbestli gemi tepkisi....

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Brezilya'dan İzmir'in Aliağa ilçesine söküm için gelmekte olan asbestli gemi Sao Paulo ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na tepki gösterdi. Öztrak, "'Bakacağız, göreceğiz" şeklindeki gayri ciddi yaklaşımını anlamak mümkün değil. 3-5 doların yeşili uğruna güzelim İzmir'in çevresinin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP li Öztrak tan asbestli gemi tepkisi....

SONKALEİZMİR-CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, sendikalar, odalar ve sivil toplum örgütleri tarafından söküm izninin iptali için dava açılan asbestli gemiyle ilgili değerlendirme yaptı. CHP Ekonomi Masası'nın bir dizi programı için İzmir'e gelen Öztrak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı eleştirerek şöyle konuştu:

"Asbestli gemi söküm işinin çevreyi ciddi şekilde tahrip ettiği ayan beyan ortadayken bu boyutta bir asbest taşıyan geminin sökümüne Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın 'Bakacağız, göreceğiz" şeklindeki gayri ciddi yaklaşımını anlamak mümkün değil. 3-5 doların yeşili uğruna güzelim İzmir'in çevresinin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz. Bunu Büyükşehir Belediyemiz açık açık söylüyor. Bu konuda her türlü direnci gösterecekler." 

"OY KULLANACAK MÜLTECİ AÇIKLAMASI"

Türkiye'de oy kullanacak mülteci sayısı ile ilgili bilgilerin yayınlanmadığını belirten Öztrak, vatandaşlığa alınanların listesinin Resmi Gazete'de yayımlanmamasına dikkat çekti.  Öztrak şunları söyledi:
"Mevcut seçmen kütüklerindeki isimlerin incelemesinden başlamak üzere çeşitli aşamalarda bunun hangi boyutlara vardığı konusunun mutlaka takipçisi olacağız. Bundan önceki dönemlerde vatandaşlığa alınanların listesi Resmi Gazete'de yayımlanırdı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı kararıyla olduğu için bu listeleri yayınlamıyorlar. Ucube tek kişilik Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesiyle birlikte; kimler vatandaşlığa alınıyor, kaç kişi alınıyor, bunlarla ilgili bilgi yayınlanmıyor. Hesap vermekten kaçma durumu, verilerin bilgilerin açıkta olmaması meselesi ister istemez herkeste bir kuşku uyandırıyor. Meselenin yakından takibini gerektiriyor. Bunu soracağız. Kimler vatandaşlığa alındı? Bu bilgilere de ulaşmaya çalışacağız. Herkes müsterih olsun. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri olarak, örgüt yöneticileri, il ve ilçe yöneticileri olarak milletimizin verdiği tek oyun heba olmaması, sakatlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buna geçen sefer olduğu gibi oy çuvallarının üzerinde yatmak da dahil."

"BU BİZİM İÇİMİZİ ACITIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talebiyle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşeceği iddialarını yorumlayan Öztrak şunları söyledi:

"Baştan itibaren olması gereken buydu. A, B isim önemli değil. Suriye yönetimiyle müzakere zeminini kaybetmemek lazımdı. Bunu zemini kaybettiğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı. Öyle bir süreç yaşadık ki Genel Başkanımız 'Bu müzakere zeminini kaybetmeyin, bu işten uzak durmayın' dediğinde Erdoğan, Genel Başkanımız'a söylemediğini bırakmadı. Şimdi onun dediği yere geliyor. Hem de öyle tavırlarla geliyor ki sanki bu işi bize öğretecek. Biz baştan beri bu işin böyle olması gerektiğini söylüyoruz. Burada sormamız gereken bir şey var. Bu güne kadar bunu yapmaması nedeniyle ülkenin katlandığı maliyetin sorumlusu kim? Bunun hesabını kim verecek? Ne oldu da bu noktaya geldik? Görebildiğimiz kadarıyla tek bir şey oldu. Putin'in yanına gitti. Putin talimatı verdi, şimdi başka bir noktaya doğru yürüyor. Yerli ve milli olarak gelen önerilerin hiçbirine kulak asmayacaksınız, Putin'in önerisiyle Suriye yönetimiyle ilişki kuracaksınız. Bu da bizim içimizi acıtıyor."
 

 
İzmir'de sağanak etkili oldu!
 
Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağanak etkili oldu!
İzmir'de, kuvvetli sağanak yağış etkili oldu. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde ...
İZSU’dan dolandırıcılık uyarısı!
zmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,  İzmir'de bazı kişilerin, ...
İlahiyatçı Ebubekir Sifil’den şok sözler!
Daha önce deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek gündeme gelen İlahiyatçı ...
 
Fatih Altaylı: Ee ama artık işin gerçekten b.ku çıktı!
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Ee ama artık işin gerçekten boku çıktı" ...
Bakan Soylu festival yasaklarını savundu!
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun festival yasaklarına ilişkin tepkisine yanıt ...
Kenevirleri drone tespit etti!
İzmir'in Kiraz ilçesinde bir bahçede 25 kök Hint keneviri ele geçirildi.
 
Faik Öztrak: Döviz rezervlerimiz bitmiş vaziyette!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik ...
Sinem, ölmeden önce darbedilmiş!
İzmir'de, iş görüşmesine gittikten sonra eve dönmeyen, 1 gün sonra Ege ...
Usta oyuncu Ali Güney yaşamını yitirdi
Türk sinemasının usta isimlerinden, son dönemde "Geniş Aile", "Leyla ile ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri