ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0404
    Dolar
  • Euro
    48,6789
    Euro
  • Altın
    5.420,100
    Altın
  • Bist-100
    10.837,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/30°
    ADANA
  • ANKARA
    1/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    8/21°
    IZMIR
  • KONYA
    2/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Güllü'nün ölümünde şok gelişme... 'Ben yaptım, pişmanım'
Güllü'nün ölümünde şok gelişme... "Ben yaptım, pişmanım"
Balıkesir'de depremler sürüyor
Balıkesir'de depremler sürüyor
Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak!
Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak!
Erdoğan ile İmralı heyeti görüşmesi sona erdi
Erdoğan ile İmralı heyeti görüşmesi sona erdi
13 Kasım 2020 Cuma - 14:01

CHP'li Öztunç'tan iktidara tepki..... GİRESUN'A VAR, İZMİR'E YOK!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir'de deprem sonrası yaşananlarla ilgili açıklama yaparken iktidara yüklendi. Giresun'da geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketini hatırlatan Öztunç, "Orada hasar gören küçük belediyelere bile hükümet ekonomik yardım yapmıştı.  İzmir'de deprem oldu, Giresun'da doğrusunu yapan devlet neden İzmir'deki belediyelere destek olmuyor? Bu çifte standarttır" dedi

CHP li Öztunç tan iktidara tepki..... GİRESUN A VAR, İZMİR E YOK!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 115 yurttaşın yaşamını yitirdiği 6.9'luk depremin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantıya Öztunç'un yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve partililer katıldı.
İktidarın deprem acısı yaşayan izmir'e çifte standart uyguladığını söyleyen Öztunç, "Türkiye'de her zaman afetler yaşıyoruz. Giresun'da sel falaketi yaşandı. Orada hasar gören küçük belediyelere bile merkezi hükümet ekonomik yardım yapmıştı.  İzmir'de deprem oldu, Giresun'da doğrusunu yapan devlet neden İzmir'deki belediyelere destek olmuyor? Olmaz, yazık. 'Buradaki belediyeler CHP'li diye deprem olsa da yardım göndermem' mi diyorlar? Vergi toplanmaya gelince herkesten vergi toplanıyor. Yardıma gelince partizanlık yapılıyor. Bu millet yıllardır bugün için deprem vergisi ödüyor. Bu vergi nerede?" dedi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir kira bir yuva' kampanyasında 35 milyon TL topladığını belirten Öztunç, "3 bin 468 aileye 5'er aylık kira bedelleri olarak 10 bin TL'lik yardımlar yapılıyor. 35 milyonu yurttaşlarımız verdi, bir 35 milyon da İzmir Büyükşehir Belediyesi katkı koyacak" dedi.


"BU İŞİN ŞAKASI OLMAZ" 

Daha önce 58 kez deprem komisyonu kurulması önerilerinin iktidar tarafından reddedildiğini söyleyen Öztunç, "Şimdi bu komisyonu kurmaya mecbur kaldılar. Bunu yapmak için Ayda bebeğin annesiz mi kalması lazımdı" dedi.  Öztunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması'na valilik ve bakanlıktan kimsenin katılmamasını eleştirerek, "Sayın Vali, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü davet edildi ancak gelen olmadı. Vali nasıl katılmaz. Siz ortak akıla mı karşısınız? 9 Eylül Üniversitesi'nin hocaları da davet edildi ancak onlar da gelmedi. Niye? Rektör Hotar izin vermiyor. Sayın rektör, üniversite rektörü mü yoksa AKP'nin temsilcisi mi?" dedi. Hasar tespit çalışmaları konusunda da kendilerine bazı duyumların geldiğini ifade eden Öztunç, "Birilerinin hatırlı kişileri araya sokarak hasar tespit raporlarını değiştirmek istediği yönünde duyumlarımız var. Uyarıyoruz, bunun şakası olmaz, böyle bir duruma gidilmesin" dedi. 


YÜCEL'DEN ŞOV TEPKİSİ 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "30 Ekim'de İzmir'de yaşadığımız depremin acıları hala çok taze. Bunun en büyüğünü yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız yaşıyoruz. Deprem anından itibaren vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Yıkılan binalara ilk müdahaleyi yapan insanlarımızı kurtaran İzmir Büyükşehir Belediye itfaiye ekibimiz ve Türkiye'nin dört bir yanından yardıma gelen herkese teşekkür diyoruz.Deprem komisyonu üyelerimiz Sevda Erdan Kılıç ile Sivas Milletvekili Ulaş Karasu aramızda. Biz bu çalışmayı şov için yapmadık. Acılara merhem olmak ve ihtiyaçları gidermek için çaba harcadık. 20 yıldır topladığı deprem paralarını ne yaptığını açıklayamayanlara, deprem üzerinde şov yapmaya çalışanlara, henüz deprem acısı yaşanırken şarkılı, türkülü kongrelerde gezip çay dağıtanlara elbette söyleyecek sözümüz olacaktır" dedi.
Yücel, hasar tespit çalışmalarına Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir Şubesi'nden kimsenin çağrılmadığını hatırlatarak, "İzmir'i bilen bu kişilerin çalışmalara davet edilmemesi bilimsel mi, yoksa ideolojik mi?" ifadelerini kullandı.

 
AFAD toplantısında İzmir için işbirliği vurgusu
 
CHP'li Sındır: Milli Savunma politikalarını siyasetten uzak tutun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nihat Zeybekci'ye rant!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, ...
İYİ Parti'den Özdağ'ın iddialarına yanıt
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti’nin gizli anayasa ...
CHP'li Sındır: Elektriğe en fazla zam Türkiye’de!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
 
'Berat Albayrak, cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanıyor'
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, kulislerde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ...
CHP'li Beko: Aşırı yoksulluğu hangi hayali güç ile sıfırladınız?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ...
"CHP’yi düzeltemiyorsak partiyi kuracağız"
Muharrem İnce, 81 ile yaptığı ziyaretlerin ardından Memleket Hareketi'nin ...
 
Pakdemirli'ye bir istifa çağrısı daha!
MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İYİ Parti Genel ...
Erdoğan, istifa sonrası ilk kez konuştu
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, damadı Berat ...
CHP'nin otobüsünde İzmir'den iki vekil
Aralarında genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Parti Meclisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
6 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
7 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
10 Kocaelispor 10 3 2 5 10 14 -4 11
11 Rams Başakşehir 10 2 4 4 11 9 2 10
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri