ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
21 Mart 2024 Perşembe - 12:59

CHP'li Polat'tan flaş iddialar: 'AK Parti adayından 1 milyar 820 milyonluk vurgun'

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar'ın Kemalpaşa'daki tavuk çiftliği ile bekçi kulübesinin yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi alınıp imar affıyla 91 adet villaya dönüştüğünü söyledi. 1 milyar 820 milyonluk vurgun yapıldığını öne süren Polat, "Organize işler İzmir sarmalı" diyerek olayda AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile dönemin Valisi Yavuz Selim Köşger'in de adının geçtiğini söyledi.

CHP li Polat tan flaş iddialar:  AK Parti adayından 1 milyar 820 milyonluk vurgun

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti'nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar'la ilgili dolandırıcılık iddialarını gündeme getirdi. Polat, Kırkpınar'ın yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi alıp imar affından yararlandığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu ile dönemin valisi Yavuz Selim Köşger'in de olayda adının geçtiğini söyledi. 



"YALAN BEYANLA BELGE ALIYORLAR"

Kararsız seçmene sandığa gitmeleri yönünde çağrı yaparak konuşmasına başlayan Mahir Polat şu iddiaları gündeme getirdi:

"Tüm seçmenin oy kullanmasını rica ediyorum. Bu seçim, kentin geleceğini, doğasıyla, tarihiyle gelecek nesillere devredecek belediyelerle, bu kenti ranta teslim edeceklerin seçimi olacak.  'Organize işler İzmir sarmalı' diyebilirim bu anlatacaklarıma. İzmir seçmeni ne ile karşı karşıya olduğunu anlasın. 1977'de Kemalpaşa Örnekköy'de bir tavuk çiftliği hikayesiyle başlıyor. Mavi, pembe ve beyaz renklerde binalar var. Bir de Bilal Kırkpınar'ın bekçi evi var. Bir şirket var Kırkpınar Süt Ürünleri AŞ. diye. Bu şirket Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ve babasına ait. Esas konu Kırkpınarlar Süt Ürünleri. 21 Kasım 2018'de Bilal Kırkpınar'ın babası Hatip Kırkpınar'ın kimliği üzerinden devlete başvuru yapılıyor. İmar affıyla 12 adet yapı kayıt belgesi alınıyor. Bir de Bilal'in evi var, bekçi kulübesi. Onun da yapı kayıt belgesi alınıyor. Buralar için 'İnsanlar yaşıyor, bağımsız bina' diyorlar. 'Burası artık tavuk çiftliği değil, 91 adet bağımsız binadır' diyorlar. Yapı kayıt belgesini yalan söyleyerek suç işleyerek alıyorlar. 2019'da bir ruhsat başvurusu yapıyorlar ve güçlendirme ruhsatı alıyorlar. CHP'li belediye seçimi kazanıp, görev başına geldiğinde şikayetleri değerlendiriyor. Bilal Kırkpınar'ın yapısı üzerine çok sayıda şikayet gelince Rıdvan Karakayalı girişimlerde bulunuyor. İzmir Büyükşehir İmar Dairesi göreve çağırılıyor ve tespit isteniyor. Kırkpınar süt ürünlerine olmayan imarlar ve eklentiler ile ilgili işlem yapıyorlar. Büyükşehir, yalan ve yanlış beyanla yapı kayıt belgesi aldığını tespit ediyor ve 'Suç duyurusunda bulunun' diyor Kemalpaşa Belediye başkanına. Başkanımız suç duyurusunda bulunuyor ve İzmir Çevre Şehircilik il Müdürlüğüne 'Yapı kayıt belgesi kanunen geçersiz olduğu anlaşıldığından iptali gerekmektedir' diye yazı yazıyor."



"BEKÇİ KULÜBESİ MALİKANE OLMUŞ"

Polat açıklamasını şöyle sürdürdü:

"CHP'li belediye iptal ediyor. Ancak bunlar müthiş bir imalat yapmışlar korunması gereken tarım alanlarına. Çevre Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'ne yapılan müracaat sonrası hemen bir karar veriliyor. Bilal Kırkpınar AK Parti Genel Merkezi'ndeyken eşinin araması üzerine gelen tebligattan haberdar oluyor. Bakanlık, bu belgeleri iptal ettiğini duyuruyor. İlgili belediyeye yıkın burayı diyor. Bilal Kırkpınar Yapı kayıt belgesinin geçerli olması için mahkemeye başvuruyor. İptal olan ruhsatın tekrar geçerli hale gelmesi için. Yapıların 2017 tarihinden önce yapıldığı tespit ediliyor. Başvuruları reddediliyor. Bekçi evi olarak gösterdiğim ev Bilal Kırkpınar'ın evi oluyor. Köhne yapı bu hale dönüyor. Tam organize işler İzmir Sarmalı. Bekçi kulübesi malikane oluyor. 89 ve 90. bölümlerin pazarlığını yapıyordu genel merkezde Bilal Kırkpınar, tebligatı aldığında. 6 milyona anlaştılar. Hızlıca o zamanki Çevre Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak Bey'i arıyorlar. 2022 tarihinde yık dediği yapının yapı kullanım izin belgelerinin geçerli olduğunu söylüyor Çevre il Müdürü."

"HAMZA DAĞ İLE DÖNEMİN VALİSİ KEBAP PARTİSİ YAPTI"

Mahir Polat, söz konusu usulsüzlüklerle ilgili dönemin Valisi Yavuz Selim Köşger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile ilgili de detaylar olduğunu öne sürdü. Polat, "Bu vurgun 1 milyar 820 milyon bugünün değerlileriyle. 91 tane villa.. Eski parayla 1 katrilyon 800 trilyon buradaki vurgun. Bu vurgun yalanla dolanla, devletin arkasından dönerek yapılan bir vurgun. Şehr-i emin olmak için aday olan Bilal Kırkpınar. Dönemin valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova Kaymakamıyla ve İzmir Büyükşehir Adayları Hamza Dağ ile o malikanede at binmişler, kebap partisi yapmışlar kaçak yapıda. Bu kaçak yapıyla ilgili nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunuluyor. Bu inşaat alanında yüzlerce insan da mağdur. Taşeronlar paralarını alamamış, insanlar evlerine girememiş."

"HAMZA DAĞ'A VİLLA VERİLDİ Mİ?"

CHP'li Polat, Karşıyaka AK Parti Adayı İsmail Çiftçioğlu'nun da bu kaçak yapının, yapı denetim şirketinin sahibi olduğunu söyledi. Polat, "Beni dava etsinler, hep birlikte organize şubeye gidelim. Arkadaşların telefon kayıtlarına, para hareketlerine bakıldığında bu dava eğlenceli hale gelecek. Savcılığa başvuruyorlar, Bilal'in ağabeyi Bilal'i koruyor ve davanın seçim sonrasına bırakılmasını istiyor. Bilirkişi gönderiyorlar, tarımın alanında inşaat yapıldığı hayretle karşılanıyor ve 'tavuk çiftliğinde villa olmaz. Bu nitelikli dolandırıcılığa girer' diyor bilirkişi. Orada ata binen bir diğer kişi de AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Hamza Dağ. Hamza Dağ'a oradan villa tahsisi yapıldı mı, Şehr-i emin olmaya aday olan bunun cevabını versin"
 

 
Karabağlar Adayı Helil Kınay: Önümüzdeki 5 yılda daha çok sosyal belediyecilik yapacağız!
 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 1 yaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çiğli Adayı Yıldız: ''Kentsel ve doğal yaşam iç içe olacak''
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; ilçenin çöp, arıtma ...
AK Parti Bornova Adayı Çayır'dan eşit hizmet sözü...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, mahalle ziyaretleri ve iftar ...
Başkan Tugay’dan sandıklara sahip çıkma uyarısı...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, akşamın ilerleyen ...
 
Memleket Partisi’den CHP’ye geçtiler... Rozetlerini İrfan Önal taktı
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal’a destek artarak devam ediyor. ...
CHP'li Yücel'den 'Gizli harcama' tepkisi... ''Seçim öncesi şüphe uyandırıcı''
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
Kuşadası'nda flaş anket! CHP’li Ömer Günel büyük farkla önde...
Yerel seçimlere kısa süre kala, Kuşadası’nda CHP adayı Ömer Günel'in büyük ...
 
Lal Denizli'ye genel başkan övgüsü... Mustafa Denizli'ye Lal Denizli'nin babası diyecekler!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki gençlik buluşmasında bir araya ...
Hamza Dağ'dan Özgür Özel'e: ''Korkunun ecele faydası yok''
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
Başkan Cemil Tugay: "Bugüne kadar bu şehre ne verdiniz?"
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İAOSB'de iş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri