ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5977
    Dolar
  • Euro
    34,8339
    Euro
  • Altın
    2.496,930
    Altın
  • Bist-100
    9.457,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
18 Kasım 2022 Cuma - 16:38

CHP'li Salıcı'dan Erdoğan'ın İYİ Parti çağrısına sert yanıt

İzmir'de partisinin Meclis Üyeleri Kampı'nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yönelik çağrısıyla ilgili, "İYİ Parti'nin saygıdeğer genel başkanı kendi konumlarıyla ilgili veciz şeyler söyledi. Herhalde anlamıştır Tayyip bey. Beyefendi iktidarı bırakmış, muhalefeti dizayn etme çabası içinde. Tayyip bey unutma. Burası mejestelerinin muhalefeti değil" dedi.

CHP li Salıcı dan Erdoğan ın İYİ Parti çağrısına sert yanıt

SONKALEİZMİR- CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir'in Seferihisar ilçesinde bugün düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kentin 30 ilçe belediyesinin meclis üyelerini bir araya getiren "Meclis Üyeleri Kampı'nda gündeme dair değerlendirme yaptı. 

SÜLEYMAN SOYLU'YA TAKSİM SALDIRISI TEPKİSİ

İzmir Seferihisar'da olmaktan memnuniyet duyduklarını, meclis üyeleri ile belediye başkanlarıyla birlikte seçime dönük çalışmaları planlayacaklarını belirten Oğuz Kaan Salıcı şöyle konuştu:

"İzmir'e torpil geçmiyorum ama farklı nedenlerle sık gelme imkanımız oluyor. Bundan da memnunum. İzmirli belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetleri görmekten memnunum. Bir hafta önce İstanbul'da terör saldırısı ile karşılaştık. İstiklal Caddesi'nde 6 canımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız var. Acil şifalar diliyoruz. Bizi bu terör saldırıları ile terbiye edemeyeceklerini aslında biliyorlar. Kargaşa yaratma çabaları içindeler, onda da başarılı olamayacaklar. İşin bu tarafı bizim izin çok açık. İlk defa teröre maruz kalmıyoruz. Bunun bilincindeyiz. Prim verecek halimiz yok, bu çok net. Türkiye'de bu eylem yapıldığında bizim içişleri bakanımız ne yapıyordu? Neyle meşguldü? Bunu da sormadan edemiyoruz. İçişleri Bakanımız var, o sokaktan geçen suçluyu bulup fotoğraf çektirme uzmanı. Suçlu değilseniz fotoğraf çektiremiyorsunuz. Suçluları dedektörle arar gibi buluyor. Uyuşturucu taciri ise mafya babası ise tercih sebebi. Derin suça bulaşmış insanlarla fotoğraf çektirmek için özel çaba gösteriyor. Onun bir fotoğraf albümü var. Birçok insan Süleyman Soylu diyor ama biz ona fotoroman Süleyman diyoruz. Kendi görevini yapmak dışında her işle meşgul. O bombayı patlatan teröristin Afrin'den geldiğini söyledi. Sonra detaylar ortaya çıktı ki yeni gelmemiş. Bir süredir Esenler'de atölyede çalışmış, aylardır İstanbul'da. O terörist aylardır İstanbul'da gezerken sen ne yapıyordun Süleyman Soylu? Sen neyle meşguldün?"

"SOYLU, BAŞKANLARIMIZA KUMPAS KURMAKLA MEŞGUL"

CHP olarak il ve ilçe başkanlıklarına astırdıkları "Sınır namustur" yazılı pankartı anımsatan Salıcı şöyle devam etti:

"'Sınır güvenliğinde problem var' dedik. Özellikle Suriye sınırından gelip geçenler belli değil. Afganistan'dan kalkıp binlerce kilometreyi otobüsle geçip ondan sonra İran sınırından içeriye girip illerimizde otobüslerden inip atletik şekilde geçen insanların videolarını vatandaşlar yayınlıyor. Bütün bunlar olurken Süleyman Soylu ne yapıyordu? Diyor ki 'Kimsenin etrafında Nusaybin, Kızıltepe, Kamışlı'da olduğu gibi birçok terör örgütünün fink attığı yer yok.' Bu bahsetmiş olduğu ilçeler bizim ilçelerimiz. Bu Azez'de Afrin'de değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gezdiği yerler. Burada istihbarat örgütleri ile terör örgütleri mensupları fink atarken sen ne yapıyorsun Süleyman Soylu? Turizm bakanı olsan sormayacağız. Sen ne yapıyorsun? Türkiye'nin güvenliğine katkıda bulunmak için ne yapıyorsun? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na laf yetiştirmeye çalışıyor. Belediye başkanlarımıza Tunç beye de Ekrem beye de diğer belediye başkanlarımıza laf yetiştirmekle, kumpas kurmakla meşgul. İçişleri Bakanlığı'nın gerektirdiği görevlerinin dışındaki her şeyi yapıyor."

"BEYEFENDİ MUHALEFETİ DİZAYN ETME ÇABASI İÇİNDE"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yönelik, "Temenni ederiz ki bir dönüşüm yapmak suretiyle, gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” sözlerine de değinen Oğuz Kaan Salıcı sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönemde, hani Tunç başkan da söyledi ya, 'İktidarda olduğumuz bir yerel yönetimi bir belediye başkanlığını hayal ettim' diye. Süleyman Soylu'nun içişleri bakanı olmadığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın sokakta normal bir vatandaş gibi muamele gördüğü bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Onların oturduğu sarayda yaşamayan ama devleti yönetmeyi bilen, o devleti nasıl yöneteceğini iyi organize etmiş, seçim sürecini, Altılı Masa'yı iyi götürmüş, halkan yana bir iktidara, bu pisliklere mafya babalarına posta koyabilecek, beşli çeteye dur diyebilecek bir iktidara ihtiyacımız var. Bu iktidar, Cumhuriyet Halk Partisi. O iktidarın yolu da bugün yaptığmız hazırlıklardan geçiyor. Türkiye'yi sosyal demokrat bir iktidarla buluşturmaya hazırız. Seçim tarihinin belirlenmesi gerekiyor. Orada da top ikkidara düşüyor. İster bugün, ister baskın... O seçimden çıkacak sonuç, İstanbul'un ikinci seçimlerinden çıkacak sonuç kadar farklı olacak. Millet iradesinden korkuyorlar. Başkanlarımızın hizmetlerinden korkuyorlar. Adımlarımızı sıklaştıracağız, Altılı Masa'daki iradeyi çelik bir irade olarak ortaya koyacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Beyefendi diyor ki 'İYİ parti konumunu değerlendirsin.' Meral Akşener, İYİ Parti'nin saygıdeğer genel başkanı kendi konumlarıyla ilgili veciz şeyler söyledi. Heralde anlamıştır Tayyip bey. Meral hanımın verdiği cevabın ne demek olduğunu herhalde anlamıştır. Beyefendi iktidarı bırakmış, muhafelefi dizayn etme çabası içinde. Tayyip bey unutma. Burası mejestelerinin muahelefeti değil. Burada Türkiye'nin geleceğini organize edecek, hukuk devletini yeniden kuracak bir muhalefet var. O muhalefet geleceğin iktidarı olarak gelecek."

 
Nusret paylaştı: 3.1 milyon TL hesap geldi!
 
Atatürk Anıtı'na balyozla saldıran şüpheli hakkında karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nusret paylaştı: 3.1 milyon TL hesap geldi!
Lokantacı Nusret Gökçe, kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu.
CHP'li Seyit Torun'dan Soylu'ya sert sözler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ...
İzmir'deki çatışmadan can kaybı haberi!
İzmir'in Konak ilçesinde çıkan silahlı kavgada yaralanan bir kişi, tedavi ...
 
İzmir'in CHP'li meclis üyeleri Seferihisar'da buluştu... Deniz Yücel: CHP'den korkuyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesinin CHP'li meclis üyeleri ...
Büyükşehir’den 25 Kasım için beş günlük program!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Yağcıoğlu Apartmanı davası... Sanıklarım cezaları arttı!
İzmir'deki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı ...
 
Tepki çeken sözler: Atatürk’ü seven kafir olur!
Kendisine Musa Hoca diyen bir kişi Atatürk'ü hedef alan videolarını sosyal ...
CHP'li Serter'den Bakan Dönmez'e İzmir'in Çernobili tepkisi!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ...
İzmir'de aranan 17 hükümlü yakalandı!
İzmir'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilere yönelik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri