ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4776
    Dolar
  • Euro
    45,5736
    Euro
  • Altın
    4.367,200
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
1 Temmuz 2022 Cuma - 13:00

CHP'li Sertel'den Ziraat Bankası Genel Müdürü'ne zor Demirören sorusu... Bana da 2 yıl ödemesiz 10 yıl kredi verir misiniz?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ziraat Bankası'nın bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü TBMM'deki KİT Komisyonu toplantısında Demirören Grubu'na verilen 750 milyon dolarlık krediyi eleştirdi. 45 yılı aşkın süredir gazeteci olduğunu anımsatan Sertel, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’a “Medyanın içinden gelen bir insan olarak size gelsem, desem ki: ‘Bana iki yıl ödemesiz on yıl kredi verir misiniz” diye sordu.

CHP li Sertel den Ziraat Bankası Genel Müdürü ne zor Demirören sorusu... Bana da 2 yıl ödemesiz 10 yıl kredi verir misiniz?

Ziraat Bankası ve iştiraklerinin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında Demirören Grubu’nun medyaya girmek için bankadan aldığı 750 milyon dolarlık kredi gündeme geldi. CHP’nin gazeteci kökenli İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2 yılı ödemesiz 10 yıl taksitle Demirören Grubu’na verilen ve ödemelerinin başlayıp başlamadığı açıklanmayan 750 milyon dolarlık krediyle ilgili şunları söyledi:

“Ben 45- 46 yıllık gazeteciyim. Ve 16 yaşından beri yazan, çizen, okuyan bir insanım. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nu bitirdim. Milliyet'te, Güneş'te, Yeni Asır'da, Hürriyet'te, Gözlem'de, hepsinde ayrı ayrı çalıştım; Söz Gazetesi'ni çıkardım; Şehir ve Başkan Dergisi'ni çıkardım, matbaa sahibi oldum; yani yayıncılık sektörünün hemen hemen her faaliyetinde bulundum. Ayrıca, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığını yaptım; onların da Onursal Genel Başkanıyım. Medyanın içinden gelen bir insan olarak size gelsem, desem ki: ‘Arkadaş, bana iki yıl ödemesiz 10 yıl kredi verir misiniz? Ben medyada olmak istiyorum, televizyon satın almak istiyorum, gazete sahibi olmak istiyorum.’ nasıl karşılarsınız, doğrusu merak ediyorum çünkü sektörün içinden gelen bir insan olarak bunu hak buluyorum kendimde. Mesleği gazetecilik olmayan, yani, işte, başka, enerji işiyle, tüp işiyle falan uğraşan bir insana verdiğiniz kredi burada bütün arkadaşların gerçekten sorularına muhatap oldu ve gerek banka Genel Müdürü olarak ve yönetim olarak sizi de üzdüğünü, bu eleştiriler karşısında sizin de hakikaten ne diyeceğiniz noktasındaki merakımı da ayrı tutarak yani Demirören grubunun Ziraat Bankası tarafından korunup kollandığını düşünüyorum. Aslında, bankacılık açısından bakıldığında, yani deneyimli bir bankacının garantiye almadığı, teminatı olmayan hiçbir krediye imza atmayacağı gerçeği de ortadayken bu krediye imza atanların nasıl attığını ve hangi teminatlar karşılığında imzayı koyduğunu doğrusu merak ediyorum. Yani, mesele medyanın el değiştirmesinde Ziraat Bankası'nın bu operasyonda bir aracı olarak kullanılmasıdır.”

İKTİDARI ELEŞTİREN GAZETE VE TELEVİZYONLARA REKLAM YOK

Kamu bankalarının ilan ve reklam verirken kıstaslarının ne olduğunu da soran CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“Kamu bankası olarak siz gazetelere, televizyonlara reklam veriyorsunuz. Kıstas nedir? En çok izlenen televizyonda olmak mı kıstasınız? Gazetede ölçü nedir? En çok tiraj sahibi olan gazetede ilanının yer alması yani en çok gazete satışı kim yapıyorsa, kimler yapıyorsa onlara vereceksiniz, hadi öbürlerine de verin destek açısından, ona da razıyım ama bugüne kadar sizden Sözcü, Evrensel, Cumhuriyet, Karar, Yakınçağ, Millî Gazete, sağından solundan hiçbiri ilan alamadı; KRT, Halk TV, Tele 1, Fox TV hiç reklam alamadı, TV5 hiç reklam alamadı. Şimdi, bakın, şöyle bir anlayış çok yanlış: ‘Bu iktidarı destekleyen gazeteler ve televizyonlara biz reklamı veririz, diğerlerine de cezayı RTÜK kanalıyla üstüne gideriz." Bu anlayış çok yanlış yani siz Ziraat Bankası olarak Türkiye'de sosyal demokratların da para yatırdığı, faiz için, ikramiye, prim, maaş aldığı, her konuda sizinle işlem gördüğü bir bankasınız; siz ayrıcalık yapamazsınız, siz bir kamu bankasısınız ve kamuya eşit, adil davranmak zorundasınız.”

YÖNETİM KURULU ÜYESİ "DEĞERLENDİRİRİZ" DEDİ

Sertel'in Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’a yönelik “Medyanın içinden gelen bir insan olarak size gelsem, desem ki: ‘Bana iki yıl ödemesiz on yıl kredi verir misiniz” sorusuna yanıt Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Serruh Kaleli'den geldi. Kaleli, “Değerlendiririz. Bu normal bir hak” dedi.

 
İzmir'de Kabotaj Bayramı coşkusu... Denize çelenk atıldı!
 
İşte Göztepe'nin Halil için istediği ücret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kabotaj Bayramı coşkusu... Denize çelenk atıldı!
İzmir'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 96. yıl dönümü kutlamaları ...
CHP’li Sındır: Yurttaşlarımızı sokağa atamazsınız!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Depremi sonrası depremzedeler ...
İzmir'deki tankerde ele geçirildi... 23,4 ton!
İzmir'in Bornova ilçesindeki operasyonda 23,4 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.
 
İzmir'de tarihi eser operasyonu!
İzmir'de, polisin iki ayrı eve düzenlediği operasyonda Bizans ve Osmanlı ...
Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ...
İzmir'de 59 kaçak Afgan göçmen yakalandı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriye görevi sırasında 59 Afgan ...
 
Romanlara körfez turu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Körfez turlarının konuğu bu kez Roman kadınlar oldu.
Minik Ege'den en acı ziyaret!
İzmir'de, restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, kaldırıldığı ...
İzmir'de helikopter destekli operasyon!
İzmir'de, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve farklı suçlardan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri