ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:32

CHP'li Serter'den Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'na sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sanayicileri tehdit ettiğini ileri sürerken, "Bu ülkenin ekonomisini ayakta tutmak için canını dişine takarak mücadele eden sanayicilerimize tehditleriniz işlemez. Kendi hatalarınızı sanayicilerimize mal edemezsiniz. Üretimi teşvik eden değil sanayiciyi tehdit eden anlayış bu ülkeyi daha fazla yönetemez” dedi.

CHP li Serter den Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu na sert tepki

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun İstanbul Sanayi Odası'ndaki yüksek kredi faizlerinden şikayet eden sanayicilere yönelik, “Tredi çekip döviz alanları, kredi alıp araba alanları biliyoruz, elimizde listesi var” sözleri CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası Üyesi Bedri Serter'in tepkisini çekti. Bir açıklama yapan Serter, “Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidar olduğu günden bugüne iktidara destek olan, ülke ekonomisine destek olmak için pandemi süreçleri gibi zor süreçler dahil olmak üzere gecesini gündüzüne katarak çalışan, kalifiye istihdama destek vermek için çalışan sanayicilerimiz var biliyoruz. Dün, sizin politikalarınıza destek olduklarında, sizin tepeden gelen istek ve taleplerinize ses çıkarmıyorlarken sanayicilerimiz iyi şimdi ise sizin üstünü örtmeye çalıştığınız suçların suçluları öyle mi?” diye konuştu.

İktidarın özellikle son bir kaç yıldır sanayicilerin birikimine elkoymak için çaba harcadığını iddia eden Serter, "Şimdi de iktidar bütün sanayicileri aynı kefeye koyarak, ucuz kredi kullanarak stokçuluk yaptıklarını söylüyor, yetmiyor 'elimizde listeler var, paylaşırız' diyor. Şunu sormak istiyorum, sanayicileri karşısına alan ve onlardan büyük bir tepki gören Merkez Bankası Başkanı’nın konuşması ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı ne düşünüyor?” dedi.

Bedri Serter şöyle devam etti:

“Daha geçtiğimiz hafta 12 aylık ihracatımız 250 milyar doları yakaladı diyen Bakan Sayın Varank’a da Merkez Başkanına da bu başarının sanayicilerin eseri olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca, uyguladığı ve sonucu tamamen istikrarsızlık olan ekonomi politikalarının sonucunda oluşan enflasyonun sorumlusu olarak sanayicileri göstermek, Türkiye’nin sanayici altyapısına dinamit atmaktan başka bir şey değildir. Nitekim, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Bahçıvan, Kavcıoğlu’na gereken cevabı vermiştir.”

CHP Ekonomi Masası olarak, bugüne kadar 40’ın üzerinde şehri gezdiklerini ve özellikle sanayicilerle bir araya geldiklerini vurgulayan Serter, “Türkiye’nin her yerinde sanayiciler, kendilerinin önlerinin kapatıldığını söylemekte ve sanayide çözüm odaklı politikalar beklemekteyken ülkenin Merkez Bankası Başkanı, zaten yarınını, önünü göremeyen sanayicilere bir de “stokçuluk” ithamında bulunmaktadır. İktidarın bakanları yetmiyor Merkez Bankası başkanları da siyasi söylemleriyle ortamı geriyor. Sanayicinin yaptığı dış ticaret işlemleri dövize dayalı. Bu nedenle sanayicilerin kenarda döviz tutuyor. İktidara güvenmediği için kenarda döviz tutan sanayiciye 'stokçu' denebiliyor. Yetmiyor, “ucuz kredi kullanıp döviz ve araba alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde var” deniyor. Bu da, iktidarın nefesinin sanayicinin ensesinde olduğunu ve her an artık “istişarenin değil tehdidin” bundan sonra iktidar tarafından masaya konacağını göstermektedir. Ayrıca soruyorum, Merkez Bankası başkanı işi gücü bıraktı liste mi tutuyor, böyle bir liste tutmak Merkez Bankası Başkanının işi midir?“ diye  konuştu.

Bedri Serter, "Bu ülkenin ekonomisini ayakta tutmak için canını dişine takarak mücadele eden sanayicilerimize tehditleriniz işlemez. Kendi hatalarınızı sanayicilerimize mal edemezsiniz. Üretimi teşvik eden değil sanayiciyi tehdit eden anlayış bu ülkeyi daha fazla yönetemez” dedi.

 
Fondip coşturdu
 
Göztepe Enis’in peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fondip coşturdu
Şenlik havasında geçen Yenifoça geleneksel plaj voleybolu turnuvasının ...
Yenifoça'da plaj voleybolu heyecanı
Yenifoça geleneksel plaj voleybolu turnuvası, Burunucu sahilinde düzenlendi.
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan şadırvan için soruşturma
İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda dün gece kimliği belirsiz kişiler ...
 
Akıl almaz kaza... İki aracın arasına sıkışıp öldü...
İzmir'in Tire ilçesinde, park halindeki iki kamyondan birinin hareket ...
Murat İde'nin anne acısı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde’nin ...
CHP'li Sındır, Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nin yıkım kararına tepki gösterdi: 2 YIL BOYUNCA NEREDEYDİNİZ!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ...
 
Bir zamanlar Erdoğan'a aşıktı, şimdi Perinçek'e...
"Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözleri sonrası AK Parti'den ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan cemevi açıklaması
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Ankara'daki cemevi saldırısıyla ...
Kontrol noktasına roketli saldırı: 4 asker yaralı...
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri