ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2112
    Dolar
  • Euro
    34,7757
    Euro
  • Altın
    2.424,770
    Altın
  • Bist-100
    10.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    7/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Bomba iddia... Transfer olduğu takıma ikizini gönderdi!
Bomba iddia... Transfer olduğu takıma ikizini gönderdi!
Uyku ilacıyla cinsel saldırıda bulunan eski bürokrata ceza!
Uyku ilacıyla cinsel saldırıda bulunan eski bürokrata ceza!
4 Mart 2021 Perşembe - 10:14

CHP'li Sındır tepkili... "Bergama'da ata toprağı haraç mezat satılacak"

İzmir Bergama Belediyesi'nin 50 milyon TL'den fazla değer biçilen 832 dönüme yakın 19 tarlayı satışa çıkarmasına bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'dan tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Sındır, "Köylülerimize atalarından, dedelerinden kalan mülkler ve araziler, vergi ödemelerini yaptıkları Bergama Belediyesi tarafından haraç mezat satılacak" dedi

CHP li Sındır tepkili...  Bergama da ata toprağı haraç mezat satılacak

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesi'ne devredilen verimli tarım arazilerini de içeren taşınmazların satışa çıkarılmasını TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sındır, “Köylülerimize atalarından, dedelerinden kalan mülkleri ve arazileri, vergi ödemelerini yaptıkları Bergama Belediyesi tarafından haraç mezat satılacak. 831 bin 938 metrekare verimli tarım arazisi yurttaşlarımızın sesine kulak tıkanarak, onların haklı sitemleri görmezden gelinerek satılıyor” dedi.

“BU SAÇMA DÜZENLEME NEDENİYLE KÖYLERİMİZ BOŞALIYOR”

Bütünşehir Yasası’yla birlikte köy ve belde tüzel kişiliklerinin tamamen ortadan kaldırıldığını hatırlatan Sındır, “2012 yılında çıkarılan Bütünşehir Yasası’yla illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içerisinde yer alan köylerin ve belde belediyelerinin tüzel kişilikleri ortadan kaldırıldı. Köyler ve beldeler isimleriyle mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyelerine katıldı. Kırsal köyler, tarımsal nitelikleri yok sayılarak kentsel yerleşimlerden onları ayıran özellikleri, ayrıcalıkları, sahip oldukları ortak taşınır ve taşınmaz malları, mera alanları, diğer tüm hak ve yetkileri ellerinden alınarak tamamen büyükşehirlerle aynı statüye getirildi. Bütünşehir Yasası mağduru köylerimizde tarımsal üretim faaliyetleri sekteye uğradı ve artan hayat pahalılığı yaşanamaz bir hal aldı. Köyden kente göçler arttı. Ülke nüfusumuz 2013’ten bu yana yüzde 9 artarken köy nüfusumuz ise yüzde 11 azaldı. Bu saçma düzenleme nedeniyle köylerimiz boşalıyor, özellikle gençlerimiz üretim faaliyetinde bulunamadıkları için şehirlere zorunlu göç ediyor” dedi.

“TAŞINMAZLARIN GERÇEK SAHİBİ KÖYLÜLERİMİZE HİÇ SORDUNUZ MU?”

Bergama Belediyesi tarafından satışa çıkarılan mülklerin gerçek ve öz sahiplerinin köylüler olduğunu ifade eden Sındır, “2012 yılında bu yasaya ilişkin tüm çekincelerimizi belirtmemize rağmen ve kanunun yürürlüğe girmesi sonrasında da Anayasa Mahkemesi’ne yapmış olduğumuz iptal başvurularımız sonuçsuz kaldı. Karşı çıktık, düzenlemenin köylere kilit vuracağını söyledik ama dinletemedik. Maalesef bugün köylülerimize atalarından, dedelerinden kalan mülkler, Bergama Belediyesi tarafından haraç mezat satılıyor. Taşınmazların gerçek sahibi köylülerimize hiç sordunuz mu? Toplamda 831 bin 938 metrekare olan verimli tarım arazisi babalarının malıymış gibi Bergama Belediyesi tarafından bölgede yer alan yurttaşlarımızın sesine kulak tıkanarak satılıyor. Vatandaşın, yurttaşın sesine kulak verin söz konusu satış kararından derhal vazgeçin” dedi.

“AKILLA İZANLA AÇIKLANABİLİR BİR TARAFI YOK”

CHP'li Sındır sözlerini şöyle tamamladı:

"6360 sayılı Kanun ile köy tüzel kişiliğine haiz olan yerleşimlerin mahalleye dönüştürülmesi ile tarımsal üretime, köy ekonomisine ve köy halkının yaşamına getirilen ciddi olumsuzluklar karşısında bir yandan ‘Kırsal Mahalle’ düzenlemesi getiriliyor. Diğer yandan da köy ortak malları satılıyor. Bunun akılla izanla açıklanabilir bir tarafı yok. AKP iktidarı olarak; bir tarım ülkesi olan yurdumuzu net ithalatçı bir ülkeye dönüştürdünüz, yüksek girdiler nedeniyle üreticimizin belini büktünüz, bankalardan aldığı kredileri ödeyemeyen çiftçimizin traktörünü, üretim araçlarını, tarlasını elinden aldınız. Medeniyetlerin beşiği Anadolu’muzdaki çiftçimizi ve çiftçilik kültürünü, kartellerin ve tüccarların ellerine ve insafına bıraktınız. Şimdi de son öldürücü darbeyi vuruyorsunuz, köylünün arazisini, mülkünü satıyorsunuz."

KÖYLÜLER DE TEPKİLİ 

Bergama köylüsü ve çok sayıda muhtar, satış kararının alındığı Bergama Belediye Meclis Toplantısı'nın yapıldığı salonun önünde basın açıklaması yaparak satış kararına tepki göstermişti. Satış kararı, AKP ve MHP'nin "evet" oyları ile Bergama Belediye Meclisi'nden geçmişti.

 

 
2020 Özgürlükler raporu açıklandı: Türkiye en çok gerileyen ikinci ülke
 
Evcil hayvanlara pasaport ve mikroçip zorunluluğu getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli'den şampiyon öğrenciye ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kanada merkezli dünya çapındaki ...
Şeriatı geri getirme vaadi!
Hilafetinin kaldırılmasının 97. yılında Yeniden Refah Partisi İstanbul ...
CHP'li Sertel'den ''En ucuz doğalgaz'' sözlerine asgari ücretli yanıt!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'ın, ...
 
HDP'li belediyeye kayyum atandı
HDP'li Karaçoban Belediyesi'ne ilçe kaymakamı kayyum olarak atandı.
Cumhurbaşkanlığı koruma kalkanına yılda 263 milyon TL
Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresindeki koruma kalkanı ...
CHP'den Sancar'ın istifasıyla ilgili ilk açıklama
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Teoman Sancar'ın istifasına ilişkin 'Biz de kendi ...
 
İYİ Parti’den HDP açıklaması
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, HDP'lilerin fezlekelerine ilişkin ...
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a beraat
Müjdat Gezen ile Metin Akpınar, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla ...
İzmirli Roman gençlere Erciyes'te kayak eğitimi
 İzmir'de yaşayan 30 Roman gence Kayseri Erciyes'te kayak eğitimi verildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri