ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,3557
    Dolar
  • Euro
    53,4270
    Euro
  • Altın
    6.829,970
    Altın
  • Bist-100
    15.063,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/29°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İBB'ye operasyonda bir gözaltı daha!
İBB'ye operasyonda bir gözaltı daha!
İran, ABD'nin ateşkes teklifine cevabını iletti
İran, ABD'nin ateşkes teklifine cevabını iletti
Soruşturmadaki kamu görevlilerine 'kusursuz' raporu
Soruşturmadaki kamu görevlilerine 'kusursuz' raporu
Arınç’tan Bahçeli’ye Apo’ya statü çıkışı
Arınç’tan Bahçeli’ye Apo’ya statü çıkışı
19 Kasım 2024 Salı - 17:35

CHP'li Yıldır'dan Bursalı'ya zam yanıtı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın İZSU'nun 2025 yılı bütçe taslağında öngörülen su tarifelerindeki düzenlemeye ilişkin kamuoyuna yansıyan açıklamalarına yanıt verdi. Yıldır, “Enflasyondaki artış oranları su fiyatlarını da etkiliyor. Yani bu konudaki şikâyetlerinizi ekonomist olduğunu iddia eden Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmeye cesaret edemezsiniz belki ama ekonominin başındaki Mehmet Şimşek’e sorabilirsiniz" dedi.

CHP li Yıldır dan Bursalı ya zam yanıtı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yıldır yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bursalı, deniz mahsulü tüketmenin zihne ve muhakeme yeteneğine iyi geldiği söylense de, Monaco’daki ıstakozlar işe yaramamış sanırım. İzmir’in Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kenti olduğunu, merkezi ekonomi politikalarından nasıl etkilendiğini, hükümetin enflasyon hedeflerinin nasıl şaştığını, akaryakıttan elektriğe, inşaat maliyetlerinden personel giderlerine rakamların nasıl büyüdüğünü görmemek, duymamak ve düşünmemek gibi ters etki yaratmış ıstakozlar. Ne yazık ki, Türkiye’nin ve halkın gerçeklerinden bihabersiniz.

22 yıldır yaşanan soygunu dile getirmekten aciz iktidar güruhu gibi siz de papağan misali sürekli konser diye sayıklıyorsunuz. Biz konser yapmıyoruz kardeşim! Bütçemizden en büyük payı sizin yoksullaştırdığınız, sofrasından ekmeğini çaldığınız vatandaşlarımıza destek için ayırıyoruz.

Hangi projeyi yaptınız diye soruyorsunuz ya hani… Bence sizin İzmir’den de hiç haberiniz yok. İnsanlarımızın yerel yönetimden beklediği tüm çalışmaları yapmamızın yanı sıra yapmakla yükümlü olduğunuz ama yapmadığınız her şeyi de yapıyoruz.

Sizi anlıyorum, İzmir gibi bir çağdaş bir kentte gerici bir partinin milletvekili olmak kolay değil. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedikleri için gencecik subayların başına çorap örmeye kalkan iktidarı mı savunacaksın, laiklik karşıtı - tarikatçı Milli Eğitim Bakanı’nı mı? Hastanelerde para için öldürülen bebekler meselesine hiç bulaşamazsınız.

İyisi mi ben yerelde CHP’li belediyelerle uğraşayım demişsiniz belli ki. Ama orada da baltayı taşa vurdunuz.

Belki mevzuattan haberiniz yok ama İZSU bir kamu kurumu ve giderleri kadar gelir elde etmek zorunda. Tek gelir kaynağı da abonelerine dağıttığı içme suyu. Suyu sağlaması gereken de sizsiniz yani hükümetiniz, yani Devlet Su İşleri. İZSU’nun görevi bu suyu dağıtmak ve bu dağıtımın maliyeti ne kadar yüksekse suyun fiyatı da o kadar artıyor ne yazık ki.

Enflasyondaki artış oranları doğal olarak su fiyatlarını da etkiliyor. Yani bu konudaki şikâyetlerinizi ekonomist olduğunu iddia eden Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmeye cesaret edemezsiniz belki ama ekonominin başındaki Mehmet Şimşek’e sorabilirsiniz. TBMM’deki bütçe görüşmelerinde söz alarak ‘ne olacak bu ülkenin hali, iğneden ipliğe her şeye zam yapılıyor, fakir fukara nasıl geçinecek’ diye kendisine sormanızı bekliyoruz. Sizin ve arkadaşlarınızın kişisel ikbal kaygılarını bir kenara bırakıp bu cesareti gösterdiğiniz gün inanın Türkiye çok daha güzel olacak.”

 

 
Muazzez İlmiye Çığ, son yolculuğuna uğurlandı!
 
AK Parti İzmir'de kongre tarihi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Dikili'de Şekerci devam...
AK Parti Dikili 7. Olağan Kongresi’nde, mevcut başkan Tahsin Şekerci, ...
CHP'li Türeli: Enerji alanı piyasaya terk edildi, ciddi sorunlar çıktı!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ...
Kuşadası CHP'de flaş transfer...
Kuşadası Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Serkan Özkara, partisinden ...
 
İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a sert yanıt!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Abesle iştigal. ...
AK Parti İzmir'de kongre mesaisi... Aliağa da tamam!
AK Parti Aliağa 8. Olağan Kongresi’nde, mevcut başkan Yaşar Demir yeniden ...
Aslanoğlu: AKP vekilleri kaçarken biz vatandaşın ayağına gidiyoruz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de görevlendirilen milletvekilleriyle üç ...
 
Demokrat Parti'de istifa depremi!
Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve İzmir Milletvekili ...
Demokrat Parti'de olaylı kongre!
Demokrat Parti kongresinde İlay Aksoy'un genel başkanlık adaylığı imzalarındaki ...
Demokrat Parti'nin genel başkanı belli oldu
Demokrat Parti'nin 15'inci Olağan Büyük Kongresi'nde Gültekin Uysal, 778 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 33 17 8 8 57 38 19 59
5 Göztepe 33 14 13 6 42 29 13 55
6 Rams Başakşehir 33 15 9 9 56 34 22 54
7 Samsunspor 33 12 12 9 43 45 -2 48
8 Çaykur Rizespor 33 10 10 13 44 50 -6 40
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 33 7 16 10 40 39 1 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 33 9 10 14 42 56 -14 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 33 7 6 20 29 53 -24 27
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri