ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5698
    Dolar
  • Euro
    43,5899
    Euro
  • Altın
    4.017,350
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
23 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:09

CHP'li Yücel, Urla'daki atık geri kazanım tesisini meclise taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Urla’yı toz bulutu altında bırakacak ve koruma altındaki türlerin bulunduğu doğal yaşamı yok edecek geri kazanım tesisinin ÇED sürecinin durdurulması çağrısı yaparak “Akbelen de bizim, Urla da bizim. Yok etmek isteyenlerin karşısındayız” dedi.

CHP li Yücel, Urla daki atık geri kazanım tesisini meclise taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Urla’da yerleşim yerlerinin yakınında ÇED süreci başlatılan; beton, kaya, taş ve yıkıntı atıklarının kırılacağı Tehlikesiz Atik Geri Kazanım Tesisi ile bölgenin toz altında kalacağını ve koruma altındaki doğal hayatın yok olacağını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına sorularını yönelten CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, İzmir’in tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ilçelerinden Urla’daki doğa katliamına dikkat çekti. İzmir’in Urla İlçesi’nin Torasan Mahallesi’nde 15 bin 330 metrekarelik alana “Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi” kurulması için projenin kabul edildiği ve ÇED sürecinin başladığı duyurularının yapıldığını ifade eden Yücel, “Muğla Akbelen’deki doğa katliamı sürerken Urla’da da doğal hayatı yok edecek, bölgeyi toz bulutuyla kaplayacak bir işletmeye izin veriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ÇED süreçlerini bir oldubittiye getirdiği kamuoyu tarafından bilinirken ÇED olumlu kararı verilmesi an meselesi. Yılda 300 bin ton atık malzemenin alınacağı tesiste, gelen atıkların yüzde 90’ının, kırıldığında yoğun toz çıkaracak beton taş, tuğla ve kiremit, kalan yüzde 10’luk kesimin ise demir atığı olacağı ifade ediliyor. Urla’nın tarihi ve doğal güzelliklerini rant uğruna yok edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

YOK ETMEK İSTEYENLERİN KARŞISINDAYIZ!
Tesisin yapımının planlandığı alana en yakın evin sadece 220 metre uzaklıkta olduğunu ve bölgenin koruma altındaki canlı türleriyle dolu bir doğal alan olduğunu aktaran İzmir Milletvekili Deniz Yücel, şu bilgileri paylaştı:

''Projenin yapılacağı alanda ve buraya komşu arazilerde Bern Sözleşmesi’ne göre ‘Mutlak Koruma Altındaki Türler’ listesinde yer alan 7 sürüngenin, 15 kuşun ve 6 memeli hayvanın bulunduğu, Koruma Altındaki Türler listesinde yer alan 4 sürüngen, 25 kuş ile 5 memeli hayvan türünün de yine bu bölgede yaşadığı belirlenmiştir. Genellikle inşaat malzemelerinin kırım, ayrım ve depolanmasının yapılacağı bu tesisin, hava ve gürültü kirliliği yaratacağı ortadadır. Oluşan bu kirliliğin, uluslararası anlaşmalarla ‘Mutlak Koruma’ ve ‘Koruma’ altında bulunan hayvan türlerinin doğal yaşam alanlarını tahrip edip zarar verme riski yüksektir. Tesisin bölgenin sosyoekonomik yapısı ile istihdamına sunacağı katkı da tartışılmalı bir konu. Proje tanıtım dosyasında sadece 8 kişinin istihdam edileceği ifade ediliyor. Kiremit, demir ya da molozların kırımını yapılacağı bir tesis Urla’nın sosyal hayatına nasıl bir katkı sağlayacak? Tüm bunlara rağmen, ÇED sürecinin başlatılmış olması kabul edilebilir değildir! Akbelen de bizim, Urla da bizim! Yok etmek isteyenlerin karşısındayız! Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin şu sorumu samimiyetle cevaplamasını bekliyorum: Ülkemizde iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, tüm canlılar için yaşanabilir bir çevre ile kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması amacıyla “Çevresel Etki Değerlendirme” sürecini kâğıt üzerinde tamamlanan bir prosedür olmaktan çıkaracak bir çalışmanız var mıdır?”

Etiketler:
 
Torbalı’dan Çanakkale’ye destek!
 
CHP'li Kılıç'tan PTT tepkisi: Bak postacı gelemiyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa filmleri İzmir’de...
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) AB Bilgi Merkezi, 11-16 Eylül ...
İEÜ'lü profesörden 'Sıcak Sağlık Eylem Planı' önerisi...
Sıcak hava Türkiye genelinde etkili olurken, bu yaz birçok şehirde sıcaklık ...
Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri ortaya çıktı!
Daha önce bir çok kehaneti gerçekleşen Baba Vanga'nın Çernobil nükleer ...
 
Yine Dokuz Eylül, yine skandal! Eğitimcileri kovdu, yerlerine kardeşini işe aldı!
Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda müdür olarak atanan ...
Suriyeli’ye tüp bebek bedava!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Çalışma Bakanı Işıkhan’a “Tüp ...
Çanakkale'deki yangında son durum!
Çanakkale'de orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle tahliye edilen yerleşim ...
 
Buca Belediyesi'nden maaş açıklaması!
Buca Belediyesi'nden iş bırakma eylemine dair açıklama geldi. Yapılan ...
Camideki çekime 1,5 yıl hapis istemi!
Ankara Kocatepe Camisi'nde moda çekimi yapan yönetmen Bilal Kısa ve model ...
İzmir'de uyuşturucudan 25 tutuklama!
İzmir'de 13-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 50 uyuşturucu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri