ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2215
    Dolar
  • Euro
    34,7276
    Euro
  • Altın
    2.448,700
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
5 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:56

CHP'li Yücel'den Akbelen çıkışı

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, CHP’nin Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ile birlikte Akbelen direnişine katıldı.

CHP li Yücel den Akbelen çıkışı

Muğla’nın Milas İlçesi’nde Akbelen Ormanı’nda direnişçilerle bir araya gelen Yücel, “Gördüğümüz manzara çok can yakıcı. Burada maden genişletme çalışmaları öne sürülerek on binlerce ağaç kesildi. Tek amaçları ağaçları, ormanı korumak olan, doğa katliamına direnen duyarlı insanlara defalarca orantısız güç uygulandı. Üstelik buradaki insanlar provokatörlükle suçlandı. Hukuki süreçleri, siyasi müdahalelerle kendi lehlerine çevirdiğini sananlar, uluslararası anlaşmaları yok sayanlar adaletin er ya da geç tecelli edeceğini unutmamalıdır. Asırlık ağaçların pervasızca kesilmesine, ormanların yok edilmesine izin vermeyecek, sonuna kadar Akbelenlilerle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

AKBELEN’DE CAN YAKAN MANZARA

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı, yurttaşların ve yaşam savunucularının tüm itirazlarına karşın termik santrala kaynak sağlamak için kurban edildi. Çoğu ağaç kesilmişken geri kalanları korumak için nöbet tutan yurttaşlara orantısız güç uygulanıyor. Akbelen Ormanı’nı Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santraline kaynak sağlanması için jandarma eşliğinde 13 gün önce kesilmeye başlandı. Ağaçların kesildiği bölgeye giren iş makineleri, kesilmiş ağaçlarına tomruk işlemi uygularken aynı zamanda bitki örtüsünü de kazıdı. CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, CHP’nin Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ile birlikte direnişin 13. Gününde Akbelendeydi. Akbelen’den açıklamalarda bulunan Yücel, şunları söyledi:

ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDECEK

“Burada maden genişletme çalışmaları öne sürülerek on binlerce ağaç kesildi. Tek amaçları ağaçları, ormanı korumak olan, doğa katliamına direnen duyarlı insanlara defalarca orantısız güç uygulandı. Üstelik buradaki insanlar provokatörlükle suçlandı Kim tarafından? Devletin buradaki en üst düzeydeki temsilcisi olan vali, MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP’li milletvekilleri tarafından. Üstelik bu katliamı yapan şirket, işçiler adına boy boy ilan vererek burada yaşanan çirkinlikleri meşrulaştırmaya çalıştı. ‘YK Enerji’ adındaki bu şirket, santrallerde işçilerin emeğini sömürmekten, ağaçlara sarılarak onları korumaya çalışan köylülere şiddet uygulanmasından hiç mi hiç rahatsızlık duymadı. Geleceğe miras kalması gereken ağaçları keserek binlerce canlıyı evsiz, insanları oksijensiz bırakmaktan hiç utanmadı. Milyonlarca yıllık ekosistemi, bir şirketin karına kurban edenler elbette ki buradan yükselen mücadeleyi, kararlılığı ve azmi bastırmak isteyecektir. Ancak, hukuki süreçleri, siyasi müdahalelerle kendi lehlerine çevirdiğini sananlar, uluslararası anlaşmaları yok sayanlar adaletin er ya da geç tecelli edeceğini unutmamalıdır.”

KESTİKLERİ AĞAÇLARIN GÖLGESİNE SIĞINMIŞLAR

Asırlık ağaçların pervasızca kesilmesine, ormanların yok edilmesine izin vermemek için Akbelenlilerin mücadelesine omuz vereceğini ifade eden Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Bölgeye geldiğimde gördüğüm manzara hem çok içler acısı hem de köylülerin anlattığı bir hikâye de bir o kadar can yakıcıydı. İki gün önce yaşanan bir olayı bana aktardılar. Jandarma ekipleri güneş yükseldikçe nöbet alanında kalan ağaçların gölgesinden yararlanmak için ablukayı daraltmış. Yani hem ağaçları kesiyorlar hem de henüz kesmediklerinin gölgesine sığınıyorlar. İşte bu olay bile aslında yapılanın büyük bir doğa katliamı olduğunun kanıtı niteliğinde aslında… E tabii haklı olarak direnişçiler ve köylüler de jandarma ekiplerine “Kestiğin ağacın gölgesinden çık” sloganlarıyla tepki göstermişler. Kestikleri ağaçları çok arayacaklar. Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk der ki; ‘Ağaçsız orman ve ağaçsız toprak, vatan değildir. Eğer vatan denen şey kupkuru dallardan, taşlardan, ekilmemiş alanlardan, çıplak ovalardan, kentlerden, köylerden oluşmuş olsaydı, onun zindandan hiçbir farkı olmazdı.’ AKP, 5’li çeteleri doyurmak için bu vatanı kupkuru dallara, ekilmemiş alanlara, çıplak ovalara mahkûm etmeyi göze almış. Ama biz AKP’nin ve onun 5’li çetesinin, bu toprakları zindana çevirmesine izin vermeyeceğiz.”

Etiketler:
 
Şaşal Su Fabrikası’nda deneme dolumu başladı
 
İzmir'de jandarmanın trafik denetimleri kız kazandı... 2 bin 744 sürücüye ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nde Kılıçdaroğlu'na çağrı: Aday olma!
Sözcülüğünü Prof. Dr. Örsan Öymen'in yaptığı CHP İlke ve Demokrasi Hareketi ...
Sarıgül'den Özgür Özel'e istifa çağrısı
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, genel başkanlık için aday olabileceğini ...
CHP'de danışman krizi: İşine son verildi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sosyal medya hesaplarından sorumlu olan ...
 
AK Partili İnan'dan Disney tepkisi: "Şiddetle kınıyoruz"
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Ermeni lobisinin baskısı ...
İmamoğlu'ndan yerel seçim mesajı
Çatalca'da konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bundan sonraki İstanbul ...
CHP'li Özgür Özel'den 'adaylık' açıklaması
Seçim sonrası yaşanan 'değişim' tartışmalarının ardından CHP Genel Başkanlığı ...
 
AK Partili Çankırı'dan tahliye kararı verilen alışveriş merkeziyle ilgili açıklama
AK Parti İzmir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çankaya çok katlı ...
Kılıçdaroğlu'dan Başkan Engin'e geçmiş olsun telefonu....
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, aniden rahatsızlanarak hastaneye ...
Ekrem İmamoğlu'ndan değişim açıklaması!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'değişim' tartışmalarına ilişkin konuştu. Konuyu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri