ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,5127
    Dolar
  • Euro
    52,9590
    Euro
  • Altın
    5.972,749
    Altın
  • Bist-100
    14.331,21
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/34°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İbrahim Hacıosmanoğlu istifa sorusuna net yanıt verdi, Bakan Gürlek'e yaptığı çağrının sebebini açıkladı
İbrahim Hacıosmanoğlu istifa sorusuna net yanıt verdi, Bakan Gürlek'e yaptığı çağrının sebebini açıkladı
İstanbul planı son anda iptal edilmişti! Kılıçdaroğlu nedenini açıkladı
İstanbul planı son anda iptal edilmişti! Kılıçdaroğlu nedenini açıkladı
12. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti
12. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti
Özgür Özel'in milletvekillerine yaptığı teklif ortaya çıktı
Özgür Özel'in milletvekillerine yaptığı teklif ortaya çıktı
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:11

CHP'li Yücel'den ekonomist ve diploma göndermesi!

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, fahiş kira artışları ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, “Kendisinin ekonomist olduğunu iddia eden, diploması bile şaibeli Cumhurbaşkanının akıldan ve bilimden uzak ekonomi uygulamaları nedeniyle son 1 yılda en fazla zamlanan kalemlerden biri kira. Ülkeyi soktuğunuz derin enflasyon çukurunda vatandaşın boğulmasını izliyorsunuz” dedi.

CHP li Yücel den ekonomist ve diploma göndermesi!

CHP’li Yücel’in diploma göndermesine itiraz eden AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, cevaben yaptığı konuşmada kira artışlarından hiç bahsetmedi. Yücel; “Ben konuşmamda ekonominin bu kadar kötü olması ve kontrol edilemeyen kira artışları sebebiyle bir tespit yaptım. Ancak AKP’liler bu diploma olayından dolayı çok alınganlar.  Sayın Grup Başkanvekili sadece diploma kısmından rahatsızlık duydu. Bir kez daha gördük ki AKP’nin derdi halkın gerçek sorunları değil” dedi.

EV SAHİPLERİ TAHLİYE TAAHHÜDÜ İMZALAMAYANA KİRALIK EV VERMİYOR
Konuşmasının devamında fahiş kira artışlarına karşı getirilen çözümlerin yetersiz ve geçici olduğunu vurgulayan Yücel, şunları söyledi:

“Geçen yıl haziran ayında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, kira artış oranını %25 ile sınırlayan bir düzenleme yapıldı. Peki böyle bir düzenlemeye neden ihtiyaç duyuldu? Her ürünün fiyatının arttığı, dövizin yükseldiği ama maaşların hep enflasyonun altında kaldığı bir dönemde, kira bedelleri de hızla arttı. Fahiş kira artışlarına karşı getirilen bu çözüm elbette bir AKP klasiği olarak her zamanki gibi geçiciydi, palyatifti, ayrıca yetersiz bir çözümdü.  Ayrıca yetersiz bir çözümdü. Bugün yarın TBMM’ye mevcut düzenlemeyi 1 yıl daha uzatan bir kanun teklifi sunacaksınız. Çünkü kiralardaki artış hala çok yüksek düzeyde. Üstelik sizin getirdiğiniz bu düzenlemeler, sorunu kayıt dışı bir alana itti. Emlak piyasası adeta çıldırdı. Barınma ihtiyacı, ülkemizde, AKP iktidarının iş bilmez uygulamaları yüzünüzden büyük bir sorun haline geldi. Ev sahipleri tahliye taahhüdü imzalamayan kişiye evlerini kiraya vermiyor. %200- %300 kira artışları nedeniyle kiracıların tamamına yakını adliye koridorlarında.”

MAAŞLAR KİRAYA YENİK DÜŞTÜ
Fahiş kira artışı sorununun çözülmesi için önce sorunun kaynağına bakılması gerektiğine değinen Yücel, “Peki neden bu noktaya geldik? Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle döviz kurları fırlarken, Türk Lirası alabildiğine değer kaybetti. Hayat pahalılığının ise önüne geçilemiyor, ülkemizde derin bir ekonomik buhran var. Ülkede kimsenin maaşı 4-5 kat artmazken konut kiralarındaki artışın önüne geçilemiyor. İktidarın günü birlik ekonomi politikalarının bedelini kiracılar ağır bir şekilde ödüyor. Diğer yandan hayata yeni atılan, yeni evlenen, yeni ev kiralayan çiftlerin de durumu çok daha vahim. Emeklinin, memurun, işçinin aldığı maaşın yarıda fazlası kiraya gidiyor” dedi.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞA KİRA DESTEĞİ VERİLMELİ”

Dar gelirli kesimlere kira desteğinde bulunmanın artık bir tartışma ya da öneri konusu değil, bir zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Yücel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kamuda çalışanlara da maaşlarının en az 4'te biri kadar ek ödeme yapılmalı. Büyük kentlerde 10 bin liranın altında kiralık ev yok. Şimdi memurlara zam yapacağız, maaşlar 22 bin olacak diye övünüyorsunuz ya… Memur 22 bin alsa ne olur, almasa ne olur? Onun yarısı kiraya gidecek…kalan maaşla memur nasıl geçinecek? 7 bin 500 lira alan emekli kirayı mı ödeyecek yoksa faturaları mı? Bu nedenle mutlaka ama mutlaka öncelikle, dar gelirli vatandaşlarımıza, kira desteği sağlamalıdır. Sonra da ülkemizi içinde bulunduğu bu ekonomik buhrandan çıkaracak ekonomi biliminin öngördüğü tedbirleri acilen uygulamaya koymalısınız. Aksi taktirde, ne kiralardaki bu fahiş artışı önleyebilirsiniz ne de barınma sorununu çözebilirsiniz.”

Etiketler:
 
Karşıyaka'da şirket krizi...
 
Altay'a iki oyuncudan iyi haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'ın odasında böcek taraması sonuçlandı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın TBMM’deki kapısı kırılan odasında ...
AK Partili İnan'dan CHP'li Polat'a tepki: "İndir kaldır demokrasisi"
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP İzmir Milletvekili Mahir ...
Gelecek Partili Bilici buğday üretimindeki sorunları TBMM gündemine taşıdı...
Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, buğday üretimi ile ...
 
Muharrem İnce sessizliğini bozdu: Atatürk gelse şansı az olur!
Sessizliğini bozan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Altılı Masa ...
Tanju Özcan, destekleyeceği genel başkan adayını açıkladı!
CHP'de başlayan 'değişim' rüzgarına 'adalet' yürüyüşüne çıkarak destek ...
CHP'li Atıcı'dan genel başkan adaylığı sinyali!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti içindeki görevine ...
 
CHP'li Kılıç'tan Merdan Yanardağ çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, gazeteci ...
CHP'li Aslanoğlu'dan AK Partili Saygılı'ya canlı yayın daveti!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir'de arıtma tesisleri üzerinden ...
Akşener'in A takımı belli oldu... İzmir'den iki isim var!
İYİ Parti lideri Meral Akşener başkanlığında, İYİ Parti Genel Merkezi'nde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri