ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
22 Mart 2024 Cuma - 15:20

CHP lideri Özel İzmir'de Roman yurttaşlarla buluştu...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de Roman kanaat önderleriyle bir araya geldi. Roman vatandaşların sıkıntılarına değinen Özel, "Gelir adaletsizliği Türkiye'nin sorunu. Gelir eşitsiz dağılıyor. En dezavantajlı yararlanan gruplar Romanlar. Kayıt dışı istihdam alanına giren, dışlanan ve günlük kazançlı, güvencesiz işler yapmaya zorlanan önemli bir topluluğu temsil ediyorsunuz. Hiçbir dışlamaya maruz kalmadan pozitif ayrımcılık ile farkın hızla kapatılması gerekiyor" dedi.

CHP lideri Özel İzmir de Roman yurttaşlarla buluştu...

SONKALEİZMİR- Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki Roman Buluşması'na CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan ile CHP'nin ilçe belediye başkan adayları katıldı.



CEMİL TUGAY: "HEPİNİZLE YÜREKTEN İLGİLENECEĞİZ"

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, görev süreleri boyunca her kesime eşit hizmet götürdüklerini ve böyle devam edeceklerini belirterek, "Bu yolculuğumuzda toplumumuzun çok önemli dezavantajlı kesimlerinden geri dönüşler aldık. Sorunların çözümünde kendi içlerinden çıkan önderlerle mücadele ile bize yoldaş oldumar. Bunu çok taktir ettiğimi söyledim. Roman dostu belediye unvanını aldık, beraber güzel çalışmalar yaptık. Güzel bir 5 yıl geçirmeyi diliyorum. Örnekköy'de bir teyzemiz... 'Ben bugüne kadar hiç oy vermedim ama önümüzdeki seçimde sana oy vereceğim ' dedi. Hayatımda duyduğum en güzel sözlerden biriydi. Gerçekten size söz veriyorum. Hepinizin tüm sorunları ile yürekten ilgileneceğim. Bu yolu birlikte gideceğimizi biliyorum" dedi.

 

"ROMANLARIN CİDDİ SORUNLARI VAR"

Roman yurttaşlara seslenen ve onlarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirten CHP lideri Özgür Özel şöyle konuştu:

"Sizlerle birlikte olmak, sohbet etmek çok kıymetli. Ben İzmir'de büyümüş bir kardeşinizim. 17 yaşına kadar buradaydım. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni okudum. İzmir'de askerliğimi yaptım. 25 yaşına hayatımı geçirdiğim şehirdeyim. Sizin gibi çok sevenlerden biriyim. Dedesi Üsküp'te, anneannesi Selanik'te doğmuş, İzmir'e göçmüş, sonra Manisa'ya yerleşmiş bir ailenin evladı olarak sizlerle birlikte olmak çok mutluluk verici. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'İki büyük eserim var. Biri cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi' diyor. Onun partisinde siyaset yapıyoruz. Cumhuriyet eşit yurttaşlık ilkesine göre kuruldu. Bu toprakları birlikte kurtardığımızı, cumhuruiyeti birlikte kurduğumuzu, eşit yurttaş olduğumuzu anayasamız açıklıkla belirtiyor. Romanların ciddi sorunları var. Romanların uğradıkları çeşitli ayrımcılıklar, adaletsizlikler var. Gelir adaletsizliği Türkiye'nin sorunu. Gelir eşitsiz dağılıyor. En dezavantajlı yararlanan gruplar Romanlar. Kayıt dışı istihdam alanına giren, dışlanan ve günlük kazançlı güvencesiz işler yapmaya zorlanan önemli bir topluluğu temsil ediyorsunuz. Hiçbir dışlamaya maruz kalmadan pozitif ayrımcılık ile farkın hızla kapatılması gerekiyor. Ekonomik olarak bazı çocuklar farkı kapatamayacak şartlarda yarışıyor. Roman çocukları buna örnek. Giyimin, kuşamın, kendisine ait odası olmama sorununu, barınma, ısınma ve beslenme sorununun olduğunu biliyoruz."

"OKUL GÖRMEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN ÇOCUKLAR VAR"

Özgür Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Romanlar ayrımcılıklara, eksik göstermelerinin aksine onlara imkan tanındığında yetenekleri ve zekalarıyla öne çıkıyor. Üniversitelerde okuyanlar çok başarılı oldular. Bu imkan hiç olmuyor bazen. Hayata tutunmak yerine çocuğun boynuna boya sandığını asıyorlar aile ve toplum şartları gereği. Okulu görmeden çalışmaya başlayan çocuklar var. Sosyal demokratların diğer partilerden farklı olan kısmı insanı ayırmayan pozitif ayrımcılığı savunan, Anayasa'ya koymasını savunan göçmenleri, Romanları, yoksulları her türlü farklı grubu sahiplenmesi gereken yapıdır. CHP'nin bütün belediye başkan adayları bu dönem çok genç ve dinamik. Kadın erkek eşitliği neredeyse sağlanmış diyebilirim. Türk kadını bunu Atasından aldı. İzmir'de bugüne kadar 6 kadın belediye başkanımız olmuş. Bu dönem 9 aday gösterdik. Karşıyaka, Konak hep erkeklere ayrılmış kebap yerlerdi. Bu sefer kadınlara ayırdık. Eşit temsili sağlayacağız. Kadınlar da ayrımcılığa uğruyor hele hele Roman kadınlar daha fazla. İl başkanımızı Roman bir kadını il yönetimine almasını önemsiyorum. Bizim belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı yerler. Abdül başkanımız yaptı biliyorum. Nilüfer başkanımız bunu ileriye taşıyacak. Genel başkanınız Özgür Özel arkanızda. Başka kimseye ihtiyacınız yok. 20 bin 400 belediye meclis üyesinden 6 bin 500'ü genç adaylardan oluşuyor. "

"ESAS BEKA SORUNU GENÇLERİN YURT DIŞINA GİTMEK İSTEMESİ"

Hükümetin politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede korku siyaseti ile beka sorunu. AKP ile MHP kol kola girdiler. Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyor sokak hayvanları gibi. Bunlar bir araya geldiler. Her geçen gün birbirlerine benziyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bir nazar boncuğu tak deseler İstanbul Sözleşmesi'ni takarım. Biz de destekledik. Bir gecede bundan çekildiler. Neden? Hüdapar'cılar böyle istiyor diye. Tekrar kadına şiddet ve öldürme vakaları artmaya başladı. Beka sorunu ülkenin işgale uğrama sorunudur, gelecek kaygısıdır. Neymiş efendim dış güçlerg elecekmiş. Dış güçler geldi bir kez. Osmanlı donanması 33 yıl Haliç'te zincirli kaldı.  Fatih Sultan Mehmet 6 dil bilen, dünyadaki bütün mühendisleri getirmiş, gemileri karadan yürütecek planı çizdirmiş, sürtünme kanununu bilen onu yağlarla azaltan bir deha.. Son dönemin padişahları matbaayı getirmiyor. bilim yerine hurafe ile uğraşıyor. Bütün dünya gelişirken, bizim donanma çürüyor. Bir gün bakıyorsunuz. Sarayın önüne yabancı donanmalar diziliyor. İşte beka sorunu o gün İstanbul ve İzmir'in işgal olmasıyla oluyor. CÇanakkale geçilmez dediğimiz tek adamın icaretiylye tek kurşun atılmadan geçiliyor ve İstanbul işgal ediliyor. O İngiliz zırhlısına binihp kaçtı. Bİzim çok sevdiğimiz Bandırma Vapuru'na binip Samsun'a çıktı. Beka sorunu olacaksa kefen giyenler değil, kot üstüne perdeli kumaşlar giyenler değil, Çanakkale'de kefensiz yatan dedelerimiz kurtardı bu ülkeyi. Esas beka sorunu gençlerimizin dünyanın güçlü ülkelerinde hayat kurmasıdır. Gençlerimiz fırsatını bulursa yurt dışına gitmek istiyor. Kalıcı gitmek istiyorlar. Asıl beka sorunu bu. En büyük tehlike gençlerin siyasetten, gelecekten umudu kesmesidir. Sağolsun Recep Tayyip Erdoğan, sağolsun hamza Dağ bavulları zihinde toplatmış. Biz o gençlere hayat kurdurmak zorundayız. Ayrımcılıkla olmaz bu. Birilerini kötüleyerek, iterek kakarak olmaz, sahiplenerek olur. "

"BU ÜLKEDEN ÜMİDİ KESMEYİN"

Yerel seçim öncesi gençlere seslenen Özgür Özel konuşmasını şöyle tamamladı:

"Roman gençlere ve tüm gençlere şunu söylemek isterim. Bu ülkeden ümidi kesmesinler. Hep beraber bu ülkeyi yaşanılır duruma getireceğiz. Bunu özgürlükle, demokrasi ile yapacağız. Sandığa gidin. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta üzüldünüz ama demokrasiden umudu kesmeyin. Sandığa gidin, Nilüfer hanım gibi cumhuriyet kadınına bütün kadın adaylara destek verin. Cemil Tugay'ı Karşıyaka'dan tanıyan Romanlar teşekkür ediyor. Nerede bir dezavantajlı grup varsa Cemil Tugay'dan razı. Belediye meclislerimizde Roman vatandaşlarımıza yer vereceğiz. Sizinle birlikte çalışacağız. Partimizdeki arkadaşlarımızın sayısını artıralım. Yeni bir döneme başlıyoruz. Sol, sosyal değerler her türlü ayrımcılığa karşı çıkar. Hep beraber başaracağız."


 


 

 
Özgür Özel'den Hamza Dağ yorumu: Panik butonuna fazla basmış!
 
Akademisyen cinayeti davasında karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOL Parti Buca Adayı Erkal Günel: En büyük projemiz halka beraber yönetmek!
SOL Parti Buca Belediye Başkan adayı Erkal Günel, basın mensuplarıyla ...
AK Partili Çankırı'dan 360 basamaklı merdiven tepkisi...
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, kentsel dönüşüm ...
AK Partili Çiftçioğlu: ''Değişimi birlikte başaracağız''
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, seçim ...
 
Oktay Vural: İYİ Parti, Türkiye'nin umududur!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, "Partimiz hiçbir yerde, ...
Eyüp Kaykaç: ''Köylümüz, köylerimiz önceliğimiz olacak''
Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Karaburun’a ...
Hamza Dağ, hal esnafıyla sahur yaptı...
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, "Adaylar ...
 
Karabağlar'da 2 bin 500 kişiyle iftar...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Karabağlar'da ...
AK Partili Çiftçioğlu’ndan CHP’li Polat’a sert yanıt!
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, CHP İzmir ...
CHP lideri Özgür Özel'in İzmir programı netleşti..
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de yarın ve pazar günü çeşitli programlara katılacak.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri