ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,7593
    Euro
  • Altın
    2.429,550
    Altın
  • Bist-100
    9.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
12 Kasım 2023 Pazar - 23:13

CHP lideri Özel'den İzmir Büyükşehir'e övgü...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'de konteyner kenti ziyaretinde deprem sonrası yaptıkları çalışmalardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti. Özel, "Bir teşekkürü yapmadan gidemem. 6'sında deprem oldu. 7'sinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Osmaniye'deydi. Cebeli Bereket Okulu'nun bahçesine aş veri kurdular ve her gün 3 bin kişiye sıcak yemek verdiler" dedi.

CHP lideri Özel den İzmir Büyükşehir e övgü...

SONKALEİZMİR-Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu bölgeye ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, akşam saatlerinde Osmaniye'de konteyner kentte yurttaşlarla buluştu.  Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deprem sonrası genel koordinasyonunu üstlendiği Osmaniye'de yapılan çalışmalardan bahsetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür eden Özel, "Bir teşekkürü yapmadan gidemem. 6'sında deprem oldu. 7'sinde İzmir Büyükşehir Beediyesi Osmaniye'deydi. Cebeli bereket Okulu'nun bahçesine aş veri kurdular ve her gün 3bin kişiye sıcak yemek verdiler. Aylarca bu desteği Osmaniye'me yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyoruz" dedi. 

(CHP lideri Özgür Özel, Osmaniye'de yurttaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.)

OSMANİYE'DE NELER YAPILDI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından Osmaniye'de tüm birimleri ile yoğun bir çalışma yürütmüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, Osmaniye Koordinasyon Merkezi'nde yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgiler verilmişti:

"6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi hızla deprem bölgesi için seferber oldu. Deprem bölgesine ilk ulaşan İtfaiye ekipleri, arama-kurtarma ekipleri ve gönüllü personellerimizle birlikte halkımızın yardımına koşuldu. 
Başkanımız Tunç Soyer, Osmaniye’ye yaptığı 4 ziyarette depremde vefat edenlerin yakınlarına taziye ziyaretlerinde bulundu, bölge halkıyla birebir ve toplu görüşmeler yaparak ihtiyaç ve talepleri yönlendirdi. Başkan Soyer Ramazan bayramını da Osmaniye’de geçirdi. 

CHP Genel Merkezi’nin, almış olduğu karar doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna verilen Osmaniye Deprem Koordinasyonunda yapılan başlıca çalışmalar şunlardır:

- Osmaniye’de ilk etapta 12 enkazda arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürdürüldü. Daha sonrasında AFAD ile birlikte bu çalışmalar devam ettirildi. 

- Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan aş evinde yaklaşık 420 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

- Bunun yanı sıra temel ihtiyaç malzemeleri, 7287 gıda paketi, 4419 hijyen paketi, 26613 adet giyecek dağıtımı, 44193 adet battaniye, 200 adet ısıtıcı/soba ve 6950 çuval yakacak, 788 adet çadır desteği sağlandı. Kurduğumuz 2 çadır kentte 50 ailemizi çadır kentimizde misafir ederken, çadır isteyen depremzede vatandaşlarımıza da çadır desteği sağladık.

- Yarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne yer fıstığı yağının elde edilmesi ve ezmesinin yapılması için makine ve paketleme desteğinde bulunuldu.  Aynı kooperatiften 4 ton yer fıstığı ve 4 ton zeytinyağı alındı. S.S Gökçayır Tarımsal Kooperatifi de Belediyemizin desteğiyle yeniden üretime başladı. Depremde hasar gören halı tezgâhı ve değirmen, İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından tekrar işler hale getirildi. Hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle 737 çuval besi yemi ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. Kooperatifte yerel halkın da desteği ile kaybolmak üzere olan halı motifleri çerçevelenerek duvarlara asıldı, kadınlar da halı dokumaya başladı. Ayrıca Yaşar Kemal Tohum merkezi açıldı. Muhtarlarla görüşülerek yüzlerce çiftçi ile görüşme sağlandı. Üreticilere yem desteğinde bulunuldu. Bölgedeki köylere 19.000 adet zeytin fidanı dağıtımı sağlandı. 

- Bölgeye gönüllü olarak gelen doktorlarımız çadır kentimizde bulunan çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi düzenli kontrollerden geçirerek bulaşıcı hastalıklardan korumaya çalıştı. Hastalıkları nedeniyle ihtiyaçları bulunan vatandaşlarımıza işitme cihazı, taşıma lifti ve buzdolabı desteği verildi.

- Depremden etkilenen ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olan depremzede vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye desteğinde bulunduk. 14 yaşındaki ve depremde bütün ailesini kaybeden depremzede çocuğumuz enkaz altında kalarak yatağa bağımlı hale gelmişti. Başkanımız Tunç Soyer’in talimatıyla İzmir Eşrefpaşa Hastanesine getirilen Mustafa, hastanemizde yapılan fizik tedavi sayesinde ilk adımlarını İzmir’de attı. Bunun yanında hamileliği riskli geçen bir depremzede vatandaşımız gönüllü doktorlarımız sayesinde bebeğini sağ salim kucağına almış, aile bebeğine doktorumuzun adını vermiştir.

- Osmaniye’de kurulan konteyner kent alanına 152 adet konteyner yerleştirdik. Bu konteynerlerde yaşayacak depremzede vatandaşlarımızı bir nebze de olsa yaşama tekrardan bağlamak için konteynerlerin içerisine ev yaşamını devam ettirebilmek amacıyla A’dan Z’ye eşya yerleştirildi. 

- Bölgede bulunan engelli ve şehit ailesi vatandaşlarımıza ve derneklere toplamda 52 adet konteyner desteğinde bulunuldu.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Osmaniye ile kurulan ilişkinin uzun soluklu ve kalıcı olması için İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) benzeri beş derneğin kurulmasına öncülük etti. "

CHP lideri Özgür Özel'in Osmaniye'deki konuşması şöyle:

 

 
Askeri uçak düştü, tüm personel hayatını kaybetti
 
Kredi kartı borçları katlandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hçebi 12 Kasım 2023 Pazar 23:33

Cumhuriyet ne istiyorsa Baskan onu yapiyor şagolsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal’ın videosuna 'Kurgu' dedi, cevabı halk verdi!
Mahalle gezilerini aralıksız sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar ...
İzmirli dağcılardan Ata’yı anma tırmanışı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dağcılık kulüplerinin ulu ...
Karşıyaka tek yürek oldu, Ata’dan Ana’ya koştu
Karşıyaka Belediyesi, kentle bütünleşen en anlamlı etkinliklerinden “Ata’dan ...
 
Çiğli Belediyesi "Devrim İçin 1935" anıtını ilk yerine taşıdı
Çiğli Belediyesi, 1935 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından ...
Narlıdere Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı'nın ardından ...
Bayraklı’da tüm sokaklar yenileniyor!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Manavkuyu’da sürdürülen çalışmaları ...
 
İzmir’de gençler derse Günaydın Çorbası içerek giriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için başlattığı “Günaydın ...
3. İzmir Akdeniz Sinema Buluşması’nda ödül töreni yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Institut français, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ...
İZSU'dan gece mesaisi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, günün ilk saatlerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri