ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
14 Kasım 2023 Salı - 14:16

CHP lideri Özgür Özel’den ilk grup toplantısı... 'Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız'

CHP lideri Özgür Özel, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez CHP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda hitap etti. Toplantı sonrası soruları cevaplayan Özel, 'ön seçim'in iptal olduğu yönündeki iddialara, "Örgüt denetiminde ön seçim yapacağımızı söyledim. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız" yanıtını verdi. Özel, yüksek yargıdaki Can Atalay krizinin ardından iktidarın yeni anayasa çağrılarına da "Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın" diyerek kapıyı kapattı.

CHP lideri Özgür Özel’den ilk grup toplantısı...  Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, öğleden önce Meclis’te partisinin kapalı grup toplantısına katıldı. Toplantıda milletvekillerinin yanı sıra il başkanları da yer aldı. Özel’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

"Bugün 81 il başkanı ve 130 milletvekilimizle ilk grup toplantımızı yapıyoruz. Delegeler bize Atatürk’ün partisini iktidar yapma görevi verdi. Bu görevi alıyoruz, kabul ediyoruz ve söz veriyoruz. CHP, liderine demokratik yollardan rakibin çıkabildiği, demokratik bir yarışın yapabilir bir parti olduğunu gösteren çok önemli bir kurultayı geride bıraktık. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Hukukun rafa kaldırıldığı bir dönemde 13 yıl boyunca AKP’ye karşı büyük mücadele vermiş, PKK’nın hedefi olmuş, Çubuk’ta linç girişimine uğramış, bu partiye ve hepimizde çok büyük emeği olan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum. Kurultayın kaybedeni yoktur. Kurultayın kazananı CHP ve sonunda Türkiye olacak. Bu ciddiyet ve resmiyette ilk kez bir gölge kabine görevlendirmesi yaptık. Etkin, yapıcı ve kararlı muhalefet yapmak üzere görevlendirilen arkadaşlarımız var. Erdoğan da 18 görevlendirme yaptı, 17’si erkek. CHP’nin gölge kabinesinin 9’u erkek, 9’u kadın. Bir tarafta ‘Kadına sen aileden anlarsın’ diyen bir anlayış var, diğer tarafta ‘eşitiz’ diyen bir anlayış var. Bu benim, partimin, esas olarak Atatürk’ün anlayışıdır. 60 kişilik PM’de sadece 13 il başkanı, 2 ilçe başkanı var. Bundan sonra milletvekilleri ve il başkanları et-tırnak gibi yol yürüyecekler, yolları açık olsun."

DEPREM BÖLGESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ 

Özel açıklamalarına şöyle devam etti:

"İlk ziyaretimi Hatay’a yaptım. Bundan sonra da Hatay’da olmaya devam edeceğiz. Hatay’a seçimden önce gittiğimde “Siyaset yapmayacağım” demiştim. Genç il başkanı, delegeler dediler ki “İlk günlerde geldin, İmamoğlu bizi yalnız bırakmadı. Ama devlet geç geldi erken gitti…” Dediler ki “Hatay’ı sakın unutturmayın” dediler. Unutmayacağız, unutturmayacağız. ‘Hatay benim de şahsi meselemdir.’ Deprem bölgesindeki insanlar bir yılda kafamızı sokacak evimiz olsun diye oy verdiler. Deprem gören bütün bölgelere Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan başlayarak verilen bütün sözlerin tutulmasının takipçisi olacağız. Bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Deprem bölgesindeki illeri ve depremden yoğun göç alan belediyelerle ilgili düzenlemelerin hızla yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız çalışacaklar."

Yüksek yargı krizine de değinen Özgür Özel, "Bu ülkede kimse AYM kararlarına uymamayı düşünmüyorken durduk yerde Hataylıların oylarıyla seçilen Can Atalay’ın üzerindeki kilidi açmıyorlar. AYM “Çabuk salın” dedi. Önce alt mahkeme, sonra Yargıtay AYM’ye kafa tuttu. Öyle bir kafa tuttu ki kişisel meseleler, tehditler… Kararda, Kurtulmuş’a had bildirmek var. Kararda milli iradeyi tanımamazlık var. Meclis’e ‘siz kimsiniz diyen ayar verme’ var.  Sayın Kurtulmuş’u aradım, ne olduysa Meclis özel gündemle toplanmadı. Erdoğan, Yargıtay’ın kararına verdiği destekle kalkışmayı… Bu ömrümde gördüğüm en hadsiz darbedir. Bu darbe girişiminde Erdoğan’a meydanı bırakmayız ona dar ederiz, haddini bilsin. Aslında öyle bir iş yapıyor ki, anayasanın 153. maddesi açık, net. Sen anayasanın 153. maddesini yok sayarsan biri de çıkar anayasanın 107. maddesini yok sayar. Sen gücünü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun. Şimdi çıkmış diyor ki “Anayasa değişikliği yapalım”. Sende bu sayı yok. Özel’de de AYM’yi güçsüzleştirecek göz yok. Bizde öyle bir göz yok. Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın. Anayasalar bugün yapılan, uygulandıkça olgunlaşan aşkın zaman önemli metinlerdir. Herkes için, her doğana yapılır. Bu anayasa Erdoğan’a üretildiği için kriz üretmektedir. Bu takımdan birinin başkanı ‘Maçı hakem olarak yöneteceğim’ derse buna kim inanır.

“BABA EVİ SİZLERİ BEKLİYOR”

Bu ülkeyi AB’ye girmiş bir ülke yapacağız. Partimiz bundan sonra daha genç bir ekiple, vefasızlık yapmadan bir yol yürüyüşüne başladık. CHP baba evidir. Kimi büyüğünü arar çıkar kimi uzakta kimi yakında oturur. Baba evinde çorba kaynamaktadır. Bugün bu baba evinde, biz çorbayı kaynatanlarız. Bu baba evinin tapusu ne Özgür Özel’de, Kemal Bey’de. Bu baba evinin tapusu Atatürk’tedir. Gelin değiştirelim, güçlenelim, hep beraber zenginleşelim. Hep beraber bu ülkeyi Atatürk’ün dediği yere çıkaralım. Baba evi sizleri bekliyor…"

ÖN SEÇİM MESAJI

Özel grup toplantısı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ön seçimden vazgeçildiği yönündeki iddialara hakkında konuştu. Özel “Mevcut belediye başkanlarımızı anketle ölçeceğiz. Halkın gönlünde yeri yoksa yeni aday belirleyeceğiz, örgütümüz çoklu yarış derse mutlaka ön seçim yapacağız. Örgüt denetiminde ön seçim yapacağımızı söyledim. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız” dedi.

AKŞENER İLE GÖRÜŞME

Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesi hakkında ise “Sayın Akşener ile çok güzel bir telefon görüşmesi yaptık, elbette görüşeceğiz ama kararlaştırdığımız bir tarih söz konusu değil. Yarın Akşener ile görüşmeyeceğim” ifadesini kullandı. Özel “Partimizin yetkili kurullarında ittifakları konuşacağız” değerlendirmesinde de bulundu.

 

 
Gülcihan'a sürpriz doğum günü kutlaması
 
İzmir'deki cinayette yeni gelişme... Motosikletli saldırgan yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan Soyer'e Körfez eleştirisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
İzmir'de baş döndüren hız... Özuyar yine parti değiştirdi...
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın geçen ay parti rozetini taktığı ...
Menemen'de Demircioğlu başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı
Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Demircioğlu, görevinden ayrıldı. ...
 
Başkan Tugay'dan CHP lideri Özel'e ziyaret...
İzmir'de CHP'nin değişim kanadının öncü isimlerinden olan Karşıyaka Belediye ...
İYİ Parti'de bir istifa daha!
İYİ Parti'de süren istifa furyasına bir isim daha katıldı. Kafkas Dernekleri ...
CHP'den "Gölge Kabine" açıklaması...
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Gölge Kabine dediğimiz yapı ise, dünyada sol-sosyal ...
 
CHP İzmir'den 'Adalet için direniş' daveti..
CHP İzmir İl Başkanlığı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili ...
AK Partili Çankırı'dan Başkan Soyer'e Kemeraltı eleştirisi...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kemeraltı Çarşısı'nda ...
Zafer Partisi İzmir'den ''100. Yıl Zafer Gençliği'' etkinliği... Özdağ da geliyor!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Konak İlçe Başkanlığı'nın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri