ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6682
    Dolar
  • Euro
    46,5530
    Euro
  • Altın
    4.306,100
    Altın
  • Bist-100
    10.743,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/30°
    ADANA
  • ANKARA
    22/36°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    22/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/35°
    IZMIR
  • KONYA
    23/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cevdet Yılmaz'la görüşen TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Son teklif olumluya yakın
Cevdet Yılmaz'la görüşen TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Son teklif olumluya yakın
Benzin ve motorine zam geliyor
Benzin ve motorine zam geliyor
Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı
Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı
İBB soruşturmasında 24 kişi adliyeye sevk edildi
İBB soruşturmasında 24 kişi adliyeye sevk edildi
21 Mart 2025 Cuma - 16:45

CHP olağanüstü kurultaya gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 gün sonra olağanüstü kurultaya gideceklerini duyurdu. Özel, "Bu hafta içinde biz başvurumuzu yapmasaydık bugün mesai bitimine doğru bir kayyum ataması yaparak ön seçim sandığımızı elimizden almaya çalışacaklardı" açıklamasını yaptı.

CHP olağanüstü kurultaya gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün mesai bitimine kadar partilerine kayyum ataması yapılacağını iddiasında bulundu, 15 gün sonra olağanüstü kurultay kararı aldıklarını belirtti. Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayyum atayarak pazar günkü seçimlere engel olmaya çalışanların hazırlıklarını gördük. Tüzüğümüzün genel başkan sıfatıyla bana verdiği yetkiye dayanarak 15 gün sonrasına, 6 Nisan'da olağanüstü kurultay kararı aldığımızı partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyum girişimlerinin önünü kestiğimizi tüm Türkiye'ye ilan ederiz." dedi.

Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından geldiği Saraçhane'de önemli açıklamalarda bulundu. Özel şu ifadeleri kullandı: 

"Yargı eliyle İBB'ye, belediye başkanlarımıza, yargı tacizlerinin gerçek niyeti İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına engel olmak. Siyasi partilerin kurultayları yapılıyor ve sonuçlar kesinleşiyor. Özel görevlendirilmiş, CHP'ye karıştırmak isteyenler gizli soruşturma yürütüyor. CHP'ye yakışmayacak meczuplar bulunarak ifadeler alınıyor. 23 Mart'ta Türkiye'ye bahar getirecek Ekrem İmamoğlu'na desteklerini ilan edecekleri süreçte bunu engellemek için her şeyi yaptılar. 4 gün kala gittiler sayın İmamoğlu'nu gözaltına aldılar. Amaç kampanyayı kesmek ve bu seçimi yaptırmamak. 

"İMAMOĞLU TUTUKLANIRSA DA ADAYIMIZ"

Seçimi yapmaya kararlıyız. Tutuklanırsa da adayımızdır. Resmi başvuru olacağı güne kadar adayımızdır, resmi başvuru yapılmıyorsa bütün CHP üyeleri Ekrem İmamoğlu'dur. Birimiz girer seçimi alırız dedik. Yeter ki adayı belirleyelim. O adayı belirtmemek için yeni bir girişim...  CHP'ye kayyum atarak pazar günkü seçime engel olmaya çalışanların, yazı yazanların bu hazırlıklarını gördük. Buna karşı bugün içinde aldığımız bir kararı, yaptığımız ve resmi kayıtlara girmiş olan başvuruyu büyük memnuniyetle size açıklamak isterim.

15 GÜN SONRA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARI

Tüzüğümüzün genel başkan sıfatıyla bana verdiği yetkiye dayanarak 15 gün sonrasına olağanüstü kurultay kararı aldığımızı, partiye olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyum girişimlerinin önüne kestiğimizi ilan ederiz. 6 Nisan'da CHP delegelerini sandık başına gidiyoruz. Bu süreçte hırstan, ihtirastan, bir kişiyi Cumhurbaşkanı adayı yapmamak için Atatürk'ün kurduğu partiye kayyum atamayı bile kalkışanlara inat iradelerini tazeleyeceklerdir. 30 Mart'ta delege listeleri askıya çıkacak. Şu anki yönetime kayyum atayıp sandık kurdurmamayı karşı olağanüstü kararıyla kayyum ihtimalini kesip seçimin yapılmasını garanti altına alıyoruz. 

"PAZAR GÜNKÜ TAKVİMDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Pazar günkü takvimde hiçbir değişiklik yok. Bu pazar günkü takvimin teminatıdır. Yönetime kayyum atasalardı, kayyuma pazar günkü seçimi yaptırmayacaklardı. Pazar gününe kayyum ihtimali kalmadı. Dön dolaşıp CHP kurultayı tartışanlara demokrasi tokadı vuralım kurultayı yenileyelim diye düşünüyorduk. Bu hafta içinde biz başvurumuzu yapmasaydık bugün mesai bitimine doğru bir kayyum ataması yaparak ön seçim sandığımızı elimizden almaya çalışacaklardı. 

Etiketler:
 
Karşıyaka'da Smith ve Braimoh tamam
 
İzmir'de bir evde yangın çıktı! 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan sokak çağrılarına tepki!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ...
CHP'li Aslanoğlu'dan Alsancak çağrısı...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Valiliği'nin kentte 5 günlük ...
İzmir'den sonra Ankara'da da 5 gün eylem yasağı
İstanbul'un ardından İzmir ve Ankara'da da valilik kararıyla eylem yapmak ...
 
Özel: İmamoğlu gol yemez maç kazanır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Beylikdüzü Belediyesi'nde konuşuyor. Özel ...
Mecliste kavga çıktı emekli ikramiyesi unutuldu
Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltilmesini ...
Erdoğan'dan İmamoğlu ile ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ...
 
Saraçhane'de ikinci gün... Özel: "Meydanlardayız"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP lideri ...
CHP'nin Haliç'teki ön seçim buluşmasına yasak kararı
CHP'li Gökhan Günaydın, Haliç Kongre Merkezi'nde CHP'nin düzenleyeceği ...
TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik... Kolonya şişesi fırlatıldı...
TBMM Genel Kurulu'nda, bazı belediyeler hakkında yürütülen terör soruşturmalarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri