ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
1 Mart 2024 Cuma - 10:15

CHP’li Bakan’dan Jak Eskinazi’ye destek

İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES ve benzeri protokoller imzaladığını hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır” diyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi’ye destek açıklaması yaptı.

CHP’li Bakan’dan Jak Eskinazi’ye destek

“Jak Eskinazi az bile söylemiş” diyen CHP’li Bakan, devletin okullarında dini cemaat ve vakıfların cirit attığını, laik ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi, “Çocuklar okuldan alınıp türbe ziyaretine götürülüyor, küçücük bir çocuğa maket mezar başında ağıt yaktırılıyor. Siz neyin provasını yapıyorsunuz?” dedi.

Bakan’ın açıklaması şu şekilde:

Siz neyin provasını yapıyorsunuz?

“İzmir’in başarılı ve saygın iş insanı Jak Eskinazi’ye katılmamak mümkün mü? Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasal ve yasal sınırlar dışına çıkarak eğitimi tarikat ve cemaatlere teslim eden protokol ve uygulamalara imza atarken, buna sessiz kalınamaz. Jak Eskinazi az bile söylemiş. Milli Eğitim Bakanlığı hem ÇEDES ile hem de tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerle laik Türkiye Cumhuriyeti’ne, Anayasamıza ve yasalarımıza aykırı hareket ediyor. Milli Eğitim Temel Kanunu açık… Milli Eğitim Temel Kanununa göre Türk Milli Eğitiminin temel amacı; ‘Atatürk inkılâplarına ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlâkî, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan millî, demokratik, lâik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmektir.’ Milli Eğitim Bakanlığı Anayasa ve yasalara uygun olarak çocuklarımıza bilimsel ve laik eğitim vereceğine, eğitimi tarikatlara ve cemaatlere teslim ediyor. Devletin okullarında dini cemaat ve vakıflar cirit atıyor. Laik ve bilimsel eğitim ortadan kaldırılmak isteniyor. Çocuklar okuldan alınıp türbe ziyaretine götürülüyor, küçücük bir çocuğa maket mezar başında ağıt yaktırılıyor. Siz neyin provasını yapıyorsunuz?

 

İzmir, bu siyasete de bu zihniyete de teslim olmayacak!

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza Dağ’ın, geçtiğimiz günlerde, başkan seçilmesi halinde ‘Ensar, Tügva, Türgev gibi dernek ve vakıflarla protokol yapacak mısınız?’ sorusunu cevapsız bıraktığını görmezden gelecek değiliz. Afişlerinde partisinin logosu kullanmayı tercih etmiyor, Mustafa Bey sokakta meyhane ziyaret edip popülist siyaset güdüyor. Hepsi göstermelik… Tarikatlarla yapılan protokolleri eleştiren Jak Eskinazi’ye yönelik çirkin ve saldırgan üslupları da bunu ortaya koyuyor. İktidarı ellerine geçirene kadar demokratlar. Bir yandan İzmir halkının vergileri Ensar’a, Tügva’ya, Türgev’e gidecek, diğer yandan kula kulluk edenler ile yapılan protokollerle eğitimin dinselleşmesi sürekli kılınacak… Bu siyasete de bu zihniyete de değil Büyükşehir’i, İzmir’in hiçbir ilçesini bırakamayız. Var gücümüzle çalışıyoruz, daha çok çalışacağız. İzmir, bu siyasete de bu zihniyete de teslim olmayacak.”

 
Deniz Yücel'den Eskinazi'ye destek, İnan'a sert tepki!
 
Koyundere ve Asarlık istasyonları için son ihale 6 Mart’ta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Yücel'den Eskinazi'ye destek, İnan'a sert tepki!
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi’nin, yapay zeka teknolojilerinin ...
İzmir'de jandarmadan kumar baskını!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Bornova ilçesindeki bir ...
İzmir'in göçmen raporu... 1 ayda 1971 kişi yakalandı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Şubat ayı içerisinde yaptığı ...
 
''Pekmez Kardeşler'' örgütüne operasyon!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da eş zamanlı düzenlenen "Mahzen-1" ...
İzmir'de bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı!
İzmir'in Kınık ilçesinde, kendi imkanlarıyla geldikleri acil servisin ...
İzmir Valiliği'nden "Gençlere türbe ziyareti" açıklaması...
İzmir Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan "gençlere türbe ...
 
Atatürk heykeline balyozla zarar veren zanlı tutuklandı
Sakarya'da Atatürk heykeline balyozla zarar veren zanlı tutuklandı
Bakan Tekin, İzmir'den Türkiye Yüzyılı mesajı verdi: Yaparsak beraber yapacağız!
MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal burada ...
İzmir merkezli terör operasyonunda 9 tutuklama!
İzmir merkezli 9 ilde terör örgütü DHKP/C ve MLKP'ye yönelik operasyonda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri