ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5515
    Dolar
  • Euro
    43,8502
    Euro
  • Altın
    4.037,820
    Altın
  • Bist-100
    9.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
22 Haziran 2022 Çarşamba - 14:49

CHP’li Beko’dan ''asgari ücreti 6 bin TL yapın'' çağrısı!

Meclis kürsüsünden asagari ücretin 6 bin TL yapılması çağrısı yapan CHP Milletvekili Kani Beko, “Asgari ücrete mutlaka ara zam yapılmalı, en az 6.000 TL olmalıdır. Aksi halde işçiler aç kalmaya devam edecektir. İşçilerden milyarlarca lira vergi alıyorsunuz pırlanta, kürk ve yatlardan vergi almıyorsunuz. 5'li çetenin vergilerini her yıl erteliyorsunuz” dedi.

CHP’li Beko’dan  asgari ücreti 6 bin TL yapın  çağrısı!

Türkiye'de çalışma hayatına dair yaşanan sorunlarla ilgili TBMM’de gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomik zorluklar ve işçinin, emekçinin hakkının sömürüldüğü kaotik bir dönemin yaşandığını dile getirerek, işçi ve emekçilerin artan sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada işçi sorunlarına değinen Beko “Türkiye, siyasal tarihinin, savaş dönemleri dışında ekonomik olarak en kötü dönemlerinin birini maalesef yaşamaktadır. İşçinin, emekçinin hakkının bu kadar sömürüldüğü başka bir dönem maalesef yaşanmamıştır. Asgari ücret açlık sınırı altında kalmış durumdadır, asgari ücrete mutlaka ara zam yapılmalı, en az 6.000 TL olmalıdır; aksi hâlde işçiler aç kalmaya devam edecektir. İşçilerden milyarlarca lira vergi alıyorsunuz pırlanta, kürk ve yatlardan vergi almıyorsunuz. 5'li çetenin vergilerini her yıl erteliyorsunuz” diye konuştu.

EYT’LİLERE 10 MİLYAR YOK, SURİYELİLERE 100 MİLYAR!
TÜİK'e baskı yaparak, enflasyonu düşük göstererek temmuz ayında milyonlarca emeklinin, işçinin, kamu çalışanının, dulların ve yetimlerin haklarını neden gasp ediyorsunuz?” diye soran Beko, “Emeklilikte yaşa takılanların hak ettikleri, yılda toplam 10 milyar lirayı vermiyorsunuz; Suriyeli misafirlere 100 milyar lira harcadığınızı kürsülerden öve ve anlatıyorsunuz, sizin adaletiniz bu mu?” dedi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı için AK Parti iktidarı boyunca her yıl 2 bine yakın işçinin hayatını kaybettiğini ve kaybetmeye devam ettiğini savunan Beko, “4857 sayılı Yasa'ya göre 18 yaşın altındaki çocukların tehlikeli ve riskli işyerlerinde çalıştırılması yasaktır ancak 3 milyona yakın çocuğumuz tehlikeli ve riskli işyerlerinde çalışmaya devam ederken her yıl 100'e yakın çocuğumuz maalesef iş cinayetlerinde ölüyorlar. Çocuklarımızın ölümüne neden olanların kalbi kurusun, kalbi kurusun, kalbi kurusun diyorum” dedi.

SENDİKAL HAREKETE ENGELLER BİTMİYOR!
Sendikal hareketin engellenmesiyle ilgili de açıklamalar yapan Beko şunları söyledi: 
“Uluslararası anlaşmalarda -Anayasa'nın 90'ıncı maddesine göre- "Emekliler sendika kurabilir." denilmesine rağmen kurulan emekli sendikalarının kapanması için dava açıyorsunuz. Anayasa'nın 51'inci maddesi diyor ki: İşçiler, kendi özgür iradesiyle istedikleri sendikaya üye olabilirler. Sendika üyesi oldukları için işten atılan işçi kardeşlerimize maalesef, sahip çıkmıyorsunuz, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO'nun kararlarını da uygulamıyorsunuz. Siyasi partilerde olduğu gibi, sendikal barajlardan dolayı toplu iş sözleşmesi yapmamaktadır. 2022 Ocak istatistiklerine bakıldığında, 215 işçi sendikasının sadece 58'i yüzde 1 barajını aşarken maalesef, 157 sendika barajı aşamamıştır. Bu yüzden dolayı, yüzde 70'i baraj altında kalmıştır. 12 Eylül 1980 faşist darbe yasaları maalesef, bugün, hâlâ devam etmektedir.”

DEVLET ELİYLE SOYGUN YAPILIYOR!
“Ülkemizde 10 milyonu aşkın işsiz var ve bu rakam 95 ülkenin nüfusundan fazladır ve bu konuda maalesef yeterli istihdam çalışmaları yapılmamaktadır” diyen CHP Milletvekili Kani Beko, “İşsizlik Fonu'nda 150 milyar TL olması gerekmektedir, işsiz kalan işçilere İşsizlik Fonu'nun yüzde 10'nunu verdiniz, yüzde 90'nını amacı dışında kullandınız ve geri kalanını Varlık Fonu'na aktararak devlet eliyle tam bir soygun yaptınız” dedi.
Türkiye’deki 10 milyonu aşkın engellinin başta istihdam olmak üzere; eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal yaşam olmak üzere hayatın her alanında sorunları olduğuna dikkat çeken Beko, “Kamuda 60 bin engelli istihdam açığı var ancak 657 sayılı Kanun'a göre ‘Kurum ve kuruluşlar kamuda yüzde 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır.’ İş Kanun'a göre ise "Özel sektör iş yerleri yüzde 3, kamu iş yerlerinde ise yüzde 4 engelli çalıştırılır’ demesine rağmen 2021 yılında bir engelli arkadaşımıza istihdam açmadınız” ifadelerini kullandı.

2,5 MİLYON İŞÇİNİN HAK ÇIĞLIĞINI ARTIK DUYUN!
Toplum yararına proje kapsamında çalışan 2,5 milyona yakın işçinin üç ay, altı ay, dokuz ay çalıştırıldığını ve iş akitleri feshedildikten sonra bu işçilerin İşsizlik Fonu'ndan maaş alamadığını  dolayısıyla kıdem tazminatı da alamadıklarını paylaşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sözlerini şu sözlerle tamamladı: “İŞKUR'un bu proje içerisinde 2,5 milyona yakın çalıştırmış olduğu bu işçi kardeşlerimizin artık çığlıklarını duyun ve bu arkadaşlarımıza kadrolarını verin. Kamuda, belediyede, özel idarede çalışan taşeron işçilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadro sözü vermişti. Taşeron işçilerin kadrosunu neden vermiyorsunuz? Unutulmasın ki hakkaniyetli bir ücret, yasalara uygun bir çalışma düzeni, sendika hakkı ve insanca bir yaşam tüm emekçilerin hakkıdır!”

 
Karabağlar Belediyesi'nden AK Partili Kaya'ya yanıt: 'Projelerimizi yerinde görmeye davet ediyoruz'
 
Gökçek aylar sonra iade etmişti... O cip satılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Gültekin'in babasından eylem kararı!
Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin 4 Temmuz'da Adalet Bakanlığı ...
2 aylık hamileydi... Bir kadın daha katledildi!
Isparta'da, 2 aylık hamile Rabia Yılmaz (27), eşi Ayhan Yılmaz (42) tarafından ...
İzmir'de skandal olay... Anaokulundaki çocuklar kayboldu!
İzmir'deki özel bir anaokulunda 5 yaşlarındaki 3 çocuk kayboldu. Çocuklar ...
 
Man Adası davasında yeni gelişme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının 'Man Adası’na para ...
İzmir Körfezi'nde deniz temizliği!
İzmir'de, "Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi" kapsamında ilk dalışı ...
Perinçek'in gençlik örgütü, Bilal Erdoğan'ı ziyaret etti
Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı ...
 
Seçim tarihi belli oldu iddiası... Erdoğan'a ilettiler!
Erken seçim tartışmaları sürerken, kulis haberine göre AK Parti'de Cumhurbaşkanlığı ...
Yaz seferleri başlıyor... İki yeni rota eklendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü ağırlıklı olarak ...
İzmir'de milyonluk vurgunu tapu görevlileri önledi!
Çiğli Tapu Müdürlüğü görevlileri, son yılların en büyük dolandırıcılık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri