ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
26 Mart 2024 Salı - 10:28

CHP’li Mutlu: Seçimde özgürlüğümüze sahip çıkacağız!

Halkla bir araya gelerek projelerini anlatmaya devam eden CHP Konak Adayı Mutlu, “Biz bu kentte nefes alıyoruz. Seçimde en çok nefesimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Seçimden sonra ise tebriklerle zaman kaybetmeyip hemen çalışmaya başlayacağız” dedi.

CHP’li Mutlu: Seçimde özgürlüğümüze sahip çıkacağız!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Alsancak semtinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve meclis üyesi adaylarının da katıldığı buluşmada göreve gelmesi durumunda Konak'ta yapmayı planladığı projelerle ilgili sunum yapan Mutlu, katılımcıların sorularını yanıtladı. Konuşmasının başında yaklaşan seçim sürecine değinen Mutlu, "Seçime çok az bir süre kaldı, geliyoruz. Anketlerde epey öndeyiz. Seçim günü sandıkları ve her bir oyumuzu koruyacağız" dedi.

MEKANSAL EŞİTSİZLİKLERİ GİDERECEĞİZ
Konak'ın kırılgan bir yapı stoğuna sahip olduğunun altını çizen Mutlu, "Konak'ta yapı stoğumuz epey eski. Pek çok alanda yoğun kaçak yapı var. Kentsel dönüşümle mutlaka ele alınması gerekiyor. Küresel iklim krizi ilçemizi çok etkiledi. Afet Sakınım Planı hazırlayarak mevcut planları buna göre güncelleyeceğiz. Konak'ı her türlü afete karşı dirençli hale getireceğiz. Konak'ta en yoksulla en zengin yan yana yaşıyor. Mekansal eşitsizlikleri gidermek gibi bir amacımız var. Kentte çok büyük bir endüstriyel ve kültürel mirasımız var. Elektrik Fabrikası da onlardan biri. Büyükşehir'e geçseydi çoktan kente kazandırılacaktı. Hızlı restorasyonla hatta kendi ekiplerimizle kültürel mirasların dönüşümünü hedefliyoruz. Konak'ı kültürel zenginlikleriyle hem kent hem ülke çapında öne çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

TASARIMA ÖNEM VERECEĞİZ
Vatandaşların kent yönetiminde söz sahibi olacağını vurgulayan Mutlu, "İlçemizi hemşehrilerimizle birlikte yöneteceğiz. Çocuk, gençlik ve kadın meclislerini daha da ileriye taşıyacağız. Sivil toplum kuruluşlarının daha aktif olması ve kira derdinden kurtulması için yerleşke kurmak istiyoruz. Kentin gelişimi için yeni fikirlerin üretileceği İnovasyon Merkezi açacağız. Şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik hedefliyoruz. Komşularımızın dijital okuryazarlığını geliştirmek için projeler üreteceğiz. E-ruhsat sistemi ile tüm ruhsat süreçlerini dijitalleştireceğiz. Yaya kenti bir Konak çok daha güzel kılacak yaşadığımız kenti. Konak, kültür, sanat ve ticaretin başkenti olması gerekiyor. Semt pazarlarını bölgenin ihtiyacına göre konumlandıracağız. Hayatımızın her köşesinde tasarıma önem vereceğiz. Kent sakinlerine değer verildiği duygusunun Konak'ta herkese geçmesini istiyorum. Mobil araçlarımızla sokak hayvanlarının tedavisi yapılacak ve büyük bir kısırlaştırma seferberliği başlatacağız. Kadın, genç ve engelli istihdamına önem verilecek. Gençlerin yurt sorununa mutlaka çözüm bulmak istiyoruz. Genç sanatçılara yönelik burs, hibe ve mekansal destek programları sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

AŞEVLERİNİN SAYISI ARTACAK
Akıllı belediyecilikle sosyal belediyeciliğin birleşimi sayılacak Konak Kart projesinden bahseden Mutlu, "Konak Kart uygulaması ile vatandaşlarımızın ilçedeki esnaftan alışveriş yapacak. Karta yüklenen bedellerle ihtiyaçlarını giderebilecekler. Aşevlerinin sayısı artacak bu dönemde. Açacağımız kreşler hem çocukların özgür birey olmaları hem de anneler için önemli. Kadınların daha güçlü ve görünür olduğu bir Konak hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bütün sokaklarda içselleştirilsin diye uğramamış. Kadınların şiddetten uzak bir hayata ilk adımı olan sığınma evi açacağız Gençlik eğitim merkezlerinde fırsat eşitsizliği yaratabilmek için etüt desteği vereceğiz. Bilgiye çok rahat ulaşılabilecek 7/24 açık kütüphanelerimiz olacak. Engellilerin belediye hizmetlerine ve kentin olanakları erişimini sağlayacağız. Birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağız" dedi. 

EN BÜYÜK GÜNDEMİMİZ OLACAK
Uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili mesajlar da veren Mutlu, "Uyuşturucu yaşı 10'a kadar indi, sahada bu sorunu sık sık duyuyoruz. Seçimden sonra en büyük gündemimiz bu olacak. İleri yaş komşularımızın sosyalleşebileceği Yaşam Evi projemiz var. Emeklilerin en büyük talebi olan, uygun fiyata bir şeyler yiyip içebilecekleri lokaller açmak istiyoruz. Kültürpark için yıllarca çok mücadele ettik çünkü toplumsal bellek için çok önemli. Canlı, yaşayan ve aktif bir park olmasını önemsiyoruz. Ada ve Göl gazinolarının eskiden olduğu gibi restoran olarak faaliyete devam etmesi fikrimizi Büyükşehir'e de önereceğiz. Yeşil alan sayısını arttırmak için dönüşüm bölgelerinde yeni alanlar ve parklar oluşturacağız. Ses, ışık ve tabela kirliliğinin önüne geçeceğiz. Atıkların geri dönüşümünü ve bertarafını sağlayacağız. Doğal gazı olmayan mahallerde devasa bir hava kirliliği var. Her mahallede doğal gaz mutlaka olacak" dedi.

KEMER'DE YÜZME HAVUZLU SPOR KOMPLEKSİ
Spor alanında yapılacak hizmetlere örnek veren Mutlu, "Özellikle çeperde spor alanlarının yapılması çok önemli. Kemer'de yüzme havuzlu spor kompleksi yapacağız" açıklamasını yaptı.

NEFESİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Mutlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bütün yasakları destekleyenlerin ve bugüne kadar İzmir için hiçbir şey yapmamışların bir anda partisiz, logosuz ve kahraman edasıyla ortaya çıkmalarını çok ilginç buluyorum. Biz bu kentte nefes alıyoruz. Seçimde en çok nefesimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız."

TEBRİKLERLE ZAMAN KAYBETMEYİP HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Başkan Adayı Mutlu daha sonra Ballıkuyu Mahallesi'nde ev ziyareti gerçekleştirdi. Zeki ve Beşire Altuğ çiftinin evine konuk olan Mutlu, mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği buluşmada talep ve istekleri dinledi. Mutlu, "31 Mart'tan itibaren Konak ile ilgili tüm kararları komşularımızla birlikte alacağız. Her mahallenin eşit hizmet alması için çalışacağız. Hiçbir komşumuz yatağa aç girmesin istiyoruz, bunun için aşevi sayısını arttıracağız. Herkesin dışarıya adımını attığı an mutlu olacağı bir Konak hedefliyoruz. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Seçimden sonra tebriklerle zaman kaybetmeyip hemen çalışmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

 
Cemil Tugay İzmir Tarım Grubu ile buluştu!
 
Karataş'a yaya üst geçidi... Temeli atıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Tugay İzmir Tarım Grubu ile buluştu!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Tarım ...
Hırsızlık şüphelilerini vuran tekel bayisi sahibi hakkında karar!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tartıştığı ...
Murat Ünalmış, Murat Kurum hediyelerini çöpe attı!
Oyuncu Murat Ünalmış, AK Parti İBB Başkanı adayı Murat Kurum adına kapısına ...
 
Geri dönüşüm deposunda yangın: 1 ölü!
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde geri dönüşüm deposunda başlayan ve 5 işyerine ...
Zafer Partisi adayı, CHP lehine çekildi!
 Zafer Partisi Antakya Belediye başkan adayı Cemil Akkoçak, CHP Antakya ...
Ailesini katledip intihar etti!
Beyoğlu'nda Nusretiye Camii içerisinde yaşanan intihar olayının ardından ...
 
İzmir'de öğrencilerin bıçaklı şakası kanlı bitti!
İzmir'in Bornova ilçesinde, mesleki eğitim öğrencilerinin bıçakla şakalaşmasında ...
Kemal Zorlu mezarı başında anıldı!
Duayen sanayici ve unutulmaz spor adamı için vefatının birinci yıldönümünde ...
Yargıtay Başkanlığı seçimi 4. tura kaldı!
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri