ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5318
    Dolar
  • Euro
    34,8631
    Euro
  • Altın
    2.444,900
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
23 Mayıs 2023 Salı - 16:53

CHP’li Nalbantoğlu’ndan hayati uyarı: Bu yangını ya söndüreceğiz ya söndüreceğiz!

CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanlığı 2. Turu için son viraja girilirken; seçmenin bir elini başına, diğer elini kalbinin üstüne koymasını istedi. Bu seçimin aklın ve vicdanın seçimi olacağını söyleyen Nalbantoğlu, “Başa gelen çekilir derler ama, bile bile de lades denmez. Yangın hızla büyüyecek. Bunu öngörmek hiç zor değil. Ya bu ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal çöküşünü yaşayacağız ya da bu gidişe dur diyeceğiz. Bu yangını ya söndüreceğiz ya söndüreceğiz” dedi. 

CHP’li Nalbantoğlu’ndan hayati uyarı: Bu yangını ya söndüreceğiz ya söndüreceğiz!

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamasını da değerlendiren Nalbantoğlu; “ Kendi tasarrufları. Biz söylediklerimizin, savunduklarımızın arkasındayız. Ekonomik krizin, terörün, sığınmacılar meseleleri ve baskı rejiminin panzehiri bizde. Herkes çıkmış, bir kırmızı çizgiden söz ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi zaten bu kırmızı çizgileri koruyacak ilkeler üstüne kurulmuştur. CHP’nin vatanseverliğini, milliyetçi damarını sorgulamak kimsenin haddi değil.” ifadelerini kullandı.

Sadaka ekonomisiyle nereye kadar

İzmir Milletvekili olarak Meclis’e gitmeye hazırlanan Rıfat Nalbantoğlu; ‘Altılı masaya kumar masası diyenler; bu ülkenin kaderini kumar masasına yatıranlardır.” sözlerini şöyle sürdürdü; “ En büyük kumarı da ekonomi alanında oynuyorlar. Seçim telaşının gölgesine sakladıkları kriz, çok daha vahim bir seyir izleyecek. Artan fiyatlarla mücadele için faiz oranlarını düşürmeye devam edeceklerini söylüyorlar. Haftaya dolar ve euro’nun rekor düzeyiyle başladık. TL’nin kan kaybı, can almak üzere. Sosyal yardımlarını, yıllardır parti yardımı gibi yapan ve önce oksijensiz bırakıp sonra oksijen tüpü dağıtan bu yaklaşımın köklü ekonomik çözümler üretmesini beklemek abesle iştigaldir. 28 Mayıs’ta halkımız sadece cumhurbaşkanını değil, ekonomi politikalarını da oylayacak. Sadaka ekonomisiyle, günü kurtaran, hatalı politikalarla sürekli ötelenen bir yaklaşımla nereye kadar gidilebileceği ortada. Bu süreçte yüklenilen maliyet, yine halktan fitil fitil çıkacak.”

CHP’nin milliyetçiliğini kimse sorgulayamaz

CHP’nin milliyetçiliğini kimsenin sorgulayamayacağını belirten PM Üyesi Nalbantoğlu; açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ CHP’nin milliyetçiliği; şartlara göre, kişiye özel değildir. CHP’nin milliyetçiliği köklüdür ve ülkemizin çıkarları, ortak çıkarlarımızın üstüne kuruludur. Vatanını, bayrağını sevmek, ulusal değerlerine bağlı olmak, kimsenin tekelinde değildir. Milliyetçilik, sokakta, kürsüde yapılmaz. Milliyetçilik; dışa bağımlılıkla, ithalatla, özelleştirmeyle, satıp savmakla yapılmaz. Milliyetçilik; kendi üretenini, girişimcini desteklemekle olur. Kendi toprağını sürmekle olur. Sadece tank, gemi yapmakla değil; fabrika yapmakla olur. Milliyetçilik, kendi sınırlarını korurken, barışı benimsemekle olur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli damarını sorgulamak kimsenin haddi değil. Şimdi, bunu tartışmaya açmaları da; aslında pratikleriyle tamamen çelişen kürsü milliyetçiliğinden başka bir şey değildir.”

Bizde gençliğe yer var; Türkiye’de de olacak

 

AK Parti cephesinden gelen ‘CHP’de gençliğe yer yok’ eleştirilerini de değerlendiren Rıfat Nalbantoğlu; “ Sadece İzmir’e bakınca bile,  ilk sıramız ve listelerimizin tamamında gençlerimizi görmüyorlarsa söyleyecek sözüm yok. Mesele aslında bu da değil; ülke gençliğinin halini görmemeleri. Bizden olan, olmayan gençlik demeleri. Gençliği de kendi içlerinde kutuplaştırmaları, yaşam alanlarını daraltarak biat etmeye zorlamaları. CHP’de gençliğe her zaman yer oldu. Hem de en demokratik en çoğulcu biçimde. Türkiye’de de olacak. Mücadelemiz bunun içindir. Düşüncesini paylaştığı için linç edilmeyen, sosyal yaşamı iğdiş edilmemiş, hor görülmemiş; özgür, bilinçli, üretken bir gençlik içindir. Şimdi, bu baskı düzenini iliklerine kadar hisseden gençliğimizden şunu istiyoruz: Kendi yaşamlarının, geleceklerinin nasıl olmasını istediklerini iyi düşünsünler. Korku ve endişelerine son verecek olan yine kendileri. Ve sandığın başına gittiklerinde özgürler, bunu unutmasınlar.” diye konuştu. 

 
Hulusi Akar: Suriyeliler'i nasıl almayalım
 
Fuarizmir’den kahve kokuları yükselecek... İzmir Kahve Fuarı 1-4 Haziran’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hulusi Akar: Suriyeliler'i nasıl almayalım
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı konuşmada, Türkiye'de ...
Camide 'silahlanma' çağrısı yapan imamla ilgili flaş karar
İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki bir camide cemaate "silahlanma" çağrısı ...
Mide küçültme ameliyatı için gelen Almanya vatandaşı Adle, yangında öldü
İzmir'in Konak ilçesinde bir evde çıkan yangında mide küçültme ameliyatı ...
 
Güvenlik görevlisi Hülya’nın öldüğü kazada sürücüye 3 yıl 4 ay hapis
İzmir'de görevli olduğu tramvay durağında tuvalet olmadığı için ihtiyacı ...
Ermeni cemaatinden o imam hakkında suç duyurusu
İstanbul Sultangazi'de cuma hutbesi sırasında 28 Mayıs'ı işaret ederek ...
İzmir için 'sağanak' uyarısı
Meteoroloji, öğleden sonra İzmir'in 10 ilçesinde gök gürültülü ve kuvvetli ...
 
CHP’li Bakan’dan polisler için 14 maddelik eylem planı...Tüm bunlar, karar verirken aklınızda ve kalbinizde olsun
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Emniyet Teşkilatı’nın sorunlarının ...
Soyer İzmir’deki Karadenizlilerle buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ...
Ege Üniversitesi'ne arazi davası!
Ege Üniversitesi tarafından İzmir'in Bornova ilçesinde kamulaştırılan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri