ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3752
    Dolar
  • Euro
    34,9699
    Euro
  • Altın
    2.325,650
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
9 Aralık 2022 Cuma - 11:21

CHP’li Sertel: TRT’ye yazıklar olsun!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada TRT’yi eleştirdi. Bütçenin ilk günü kınama cezası aldığını hatırlatan Sertel, “Benim aldığım kınama cezasını 9 kez haberleştiren ve haberin içerisinde ismimi iki defa kullanan TRT, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yapılan yumruklu saldırıda yumruğu kimin attığına dair bilgi vermeyi gerek görmemiş” dedi.

CHP’li Sertel: TRT’ye yazıklar olsun!

Haberin ana unsurunun 5N 1K olduğunu belirten Sertel, olayın failinin AKP milletvekilleri olunca TRT’nin acziyet içerisinde kaldığını vurguladı. Sertel, şunları söyledi: “Geçtiğimiz gün burada, gerçekten, benim de uygun görmediğim bir olay yaşandı ve adım geçti; Atila Sertel TRT'de tam 9 kez haber oldu. Haberde ismim 2 kez verilirken kınama cezası aldığım defalarca tekrar edildi. Ancak, İYİ Partili Hüseyin Örs burada ağır bir saldırıya uğradı; bu saldırıyı da TRT nasıl ‘AKP ve İYİ Partili milletvekilleri arasında yaşanan arbedede Hüseyin Örs başından aldığı darbeyle yaralandı" diye verdi. Saldırganın adı yok. Gazetecilikte ‘ne, nerede, nasıl, niçin, kim" sorularının cevabı vardır. Hüseyin Örs'e kim vurdu, niye vurdu, ne zaman vurdu, nasıl vurdu, niçin vurdu? Hepiniz biliyorsunuz ki kalleşçe vurdular, hiç habersizken arkasından gelip Hüseyin Örs'ü yaraladılar ve canına kastettiler. TRT'ye yazıklar olsun! Arkadaşlar, TRT benim kınama cezası almamı Türkiye halkına 9 kez duyuran TRT niçin burada AKP'li milletvekilinin ölüme kastettiğine ilişkin haberi doğru düzgün vermiyor.”

RTÜK’LE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA: HARAM ZIKKIM OLSUN

Konuşmasında RTÜK’le ilgili çarpıcı bir iddiada bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’e Ebubekir Şahin döneminde bakanların, bakan yardımcılarının ve üst düzey bürokratlarının yakınlarından oluşan 40 kişinin alındığını söyledi. Sertel, “Sayın Bakana buradan ihbar ediyorum. RTÜK'in içinde 40'a yakın, Ebubekir Şahin döneminde göreve başlamış olan ve değişik makamlarda çalışan üst düzey bürokrat yakınları, bakan yakınları ve bakan yardımcısı yakınları var. Ya bunları açıklayın ya da ben bunları bulup teker teker açıklayacağım. 40'a yakın insanı aldılar, bakan yardımcılarının, bakanların, milletvekillerinin ve üst düzey bürokratların çocukları RTÜK'te çalışıyor, haram olsun, zıkkım olsun” diye konuştu.

771 KİŞİ SADECE 6 KANALI TAKİP EDİYOR

RTÜK'te toplam 771 kişi çalıştığını, 8 daire başkanına 46 daire başkan yardımcısı düştüğünü ifade eden Atila Sertel, “RTÜK’te çalışan 771 kişinin ve daire başkanlarının, yardımcılarının görevi 5-6 kanalı izleyip ceza yazmak; bunun ötesinde hiçbir görev yapmıyorlar. İşte, tablo ortada: Halk TV'ye 14, Tele1'e 1, KRT'ye 5, FOX TV'ye 4, Flash Haber'e toplam 38 ceza, rakamsal olarak 11.5 milyon TL ceza kesilmiş.  Öte yandan, A Haber'e sıfır, Ülke TV'ye sıfır, Kanal 7'ye sıfır, TVNET'e sıfır. Ne kadar küfürbaz, ne kadar kötü dil kullanan kanal varsa hepsi sizin iktidarınızda RTÜK tarafından korunmuş kollamış” diye konuştu.

“HALKIN CEBİNDEN 3.2 KENTİLYON TOPLANACAK”

Bu bütçenin halkın bütçesi olmadığını rakamlarla açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Biz bu gelirleri yüzde 41 oranında arttırarak 3 trilyon 200 milyar liraya ulaşacağını öngörüyoruz.’ Eski parayla söyleyeyim "3 kentilyon 200 katrilyon parayı halkın cebinden toplayacağız." diyor. Nasıl toplayacaklarmış? ‘Gelir vergisinden 495 milyar lira toplayacağız, kurumlar vergisinden 619,1 milyar lira, özel tüketim vergisinden 510,6 milyar lira, katma değer vergisinden 1 trilyon 135 milyar lira yani 1 kentilyon 135 katrilyonu KDV olarak halkın cebinden alacağız." diyor. Anneler gidecek, çocuklarına bez alacak, oradan vergi ödeyecek, KDV ödeyecek; süt alacak, KDV ödeyecek ve bu beyzadeler o bütçeyi alıp har vurup harman savuracak; bu, çok açık ve net. Nurettin Canikli ne diyor? ‘Ülkede et yiyenler çoğaldı, et tüketimi arttı.’ Genel Başkanımız söylüyor, bir başka dünyada yaşıyorlar, bir başka evrende yaşıyorlar, bir başka dünyaları var, bir sarayın dünyası var, bir de halkın yaşadığı gerçekler var.”

“FORBES KÖŞKÜNÜ İZMİR’E KAZANDIRIN”

Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan Sertel, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a İzmir’deki TEKEL Sigara Fabrikası’nın kültür merkezine dönüştürülmesi nedeniyle teşekkür ederken, Buca’daki tarihi Forbes Köşkü’nün kaderine terk edildiğini belirterek, bu köşkün İzmir’e kazandırılması talebinde bulundu.

 
Suriye'de devlet kurumlarında haftalık çalışma süresi 4 güne indi
 
Sahne Tozu Tiyatrosu, Sosyal Market'e destek için sahneye çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Siz belli bir zümrenin bakanlığısınız!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı bütçesi ...
AK Partili Sürekli: 'Foça ve Dikili'yi de alacağız'
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin Aliağa ve Menemen ...
TBMM karıştı... Gergin anlar!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ...
 
"Tiranlar, zorbalar hep gider, o da 6 ay içinde gidecek"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılı bütçesine ilişkin TBMM ...
CHP'de adaylık istifası... Alçay yola çıktı!
CHP İzmir Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, ...
Bahçeli: Tercihim sınıf arkadaşım!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ...
 
CHP'li kadınlardan 5 Aralık açıklaması: "EŞİT TEMSİL HAKTIR"
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve ...
CHP'li Purçu'dan bütçe eleştirisi: "Yokluk ve yoksulluk bütçesi"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek ...
İYİ Parti'de Makas güven tazeledi
İYİ Parti'nin Menderes İlçe kongresi yapıldı. İYİ Parti Menderes İlçe ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri