ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/31°
    ADANA
  • ANKARA
    11/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/35°
    IZMIR
  • KONYA
    16/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
Bir kadın cinayeti daha!
Bir kadın cinayeti daha!
Doktora bıçaklı saldırı!
Doktora bıçaklı saldırı!
4 Nisan 2021 Pazar - 14:23

CHP’li Sertel'den Amirallere destek... Saldıranların yüzde 70'i geçmişte FETÖ'yü savunuyordu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 104 emekli amiralin bildiri yayınlamasının ardından hedefe konmasına tepki gösterdi. Saldıranların yüzde 70’nin geçmişte FETÖ’yü savunduğunu öne süren Sertel, iktidara ‘devlet kanalına çıkarılan Öcalan’ı hatırlattı.

CHP’li Sertel den Amirallere destek... Saldıranların yüzde 70 i geçmişte FETÖ yü savunuyordu

İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararıyla çıkılmasının kanuna uygun olup olmadığı tartışması sürerken TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ifadeleri yeni bir tartışma yarattı. Şentop'un, "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtını vermesi, Montrö Sözleşmesi'ni bir daha gündeme getirdi.

104 emekli amiral, Montrö’nün tartışmaya açılmasından dolayı endişe duyduklarını belirterek bir bildiriye imza attı. Emekli amirallerin bildirisi, iktidar kanadında ‘darbe’ şeklinde yorumlanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ‘Rütbeleri alınmalı, maaşları kesilmeli’ sözleriyle emekli amiralleri hedef aldı.

Son olarak sosyal medya hesabından konuya ilişkin dikkat çeken bir video yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ‘Şentop’un o dönemde FETÖ’cülerle ilgili sözlerine ve AKP’nin konuya ilişkin tutumuna dikkat çekti. Sertel, “CHP’nin yurtsever, Atatürkçü, haktan, halktan, hukuktan yana milletvekili Özgür Özel’i ve milletvekillerini ‘Pişman ederim’ diye tehdit eden AKP’nin Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un geçmişte neler söylediğini anımsayın. AKP o dönemde de vesayet kaldırıyordu, altyazıda yazıyor” dedi ve bir video paylaştı.

‘SARAY'DA 'SÜM' KURULDU’

Cumhuriyet Gazetesi'nin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan CHP’li Atila Sertel, art arda gelen tepkilerde aynı dilin kullanılmasına ilişkin dikkat çeken bir iddiayı anlattı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın, Polis Teşkilatı’nın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birçok AKP’linin yayımladığı tepkilerde aynı dilin kullanılmasına dikkat Sertel, Saray’daki yapılanmaya dikkat çekti. Saray’da Siyaset Üretme Merkezi (SÜM) adında bir merkezin kurulduğunu ve partinin devre dışı bırakıldığını söyledi. Sertel, “O merkez saraydan bu tür gündemleri yürütüyor… Partiyi devre dışı bırakan SÜM, bunlara uygun siyaset ürütmeye çalışıyor. Yarın göreceksiniz, yandaş gazetelerin hepsi aynı manşetle çıkacaktır. Bu tür gündemlerle milletin duyguları sömürülecek, salgındaki başarısızlık, ekonomideki kötü gidişat unutturulmaya çalışılacaktır” dedi. 

‘SALDIRANLARIN YÜZDE 70 FETÖ’YÜ SAVUNUYORDU’

İktidarın tarikat evinde görüntülenen general ile ilgili tek bir açıklama yapmadığını belirten Atila Sertel, “TSK’de sarık takan generalle ilgili AKP’den tek bir açıklama, kınama yok. İktidar bunu hoş görüyor. Bugün emekli amirallerimize saldıranların yüzde 70’i geçmişte FETÖ’yü savunuyordu. Bugün televizyon televizyon gezen AKP’li milletvekili o zamanlar FETÖ’cülerin avukatlığını yapıyordu” dedi.

‘DARBEYİ, İMZAYI ATAN KOMUTANLAR ENGELLEDİ’

Söz konusu bildiriyi imzalayan emekli amirallerin FETÖ’cülerin gerçekleştirmek istediği darbeyi engellediğini belirten Atila Sertel, “O imzayı atan komutanlar başta olmak üzere ordunun içinde yurtsever Atatürkçü askerler FETÖ’cülerin gerçekleştirmek istediği darbeyi engelledi. O insanlar, laik Türkiye Cumhuriyet’i devletinin haklarının korunması için bu bildiriyi imzaladı. O komutanlar, namuslu insanlar… Görevdeyken darbe yapmaya yeltenmediler, emekli olduktan sonra mı yapacaklar?” şeklinde konuştu.

İKTİDARA ÖCALAN HATIRLATMASI

“Türkiye’de olmayanları konuşmak iktidarın işi” diyen Atila Sertel, terör örgütü PKK’nin lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulmasını ve kardeşi Osman Öcalan’ın devlet kanalı TRT’ye çıkarılmasını hatırlatarak iktidarın çelişkili gündemlerine dikkat çekti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamalarına dikkat çeken Sertel, “Bu tartışmaları can simidi olarak kullanıyorlar.  İletişim Başkanı, geçmişte söylediklerinin tam zıttını bugün söyledikleriyle savunurdu. Geçmişte PKK’nın masadan kalktığını savunurdu, şimdi ‘PKK eşittir HDP’ diyen bir insan oldu. Geçmişte seçim kazanmak için Öcalan’ı kanallara çıkaranlar bugün başka siyasi partiyi kapatmaya çalışıyorlar” dedi. (Cumhuriyet)

 
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Bu açıklamadan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus özellik
 
AKP'ye oy vermeyeni Allah çarpar diyen Hünü, koronaya yenildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Bu açıklamadan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus özellik
103 emekli amiralin Montrö bildirisi Türkiye'nin gündemine oturdu ve AK ...
CHP'li Sındır: Esnaf AKP'nin biletini kesmiş
İzmir Kınık'ta esnafı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay ...
İzmir'deki Bulgar göçmenleri sandık başında...
İzmir'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkenin 1989'da demokrasiye ...
 
Torbalı hırsızlarına suçüstü
İzmir'in Torbalı ilçesinde hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.
Maratonİzmir heyecanı büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Maratonİzmir’in ...
İzmir'de motorlu kuryeler isyan etti...
İzmir Karşıyaka'da çalışan motorlu kuryeler, bazı sitelere motosikletleriyle ...
 
'Montrö bildirisiyle' ilgili resen soruşturma başlatıldı
Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak ...
Medya Dayanışması’ndan Basın Kartı Çağrısı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteciler ...
Başkan Batur'dan Romanlara mesajlar... BURADA BİR KARDEŞİNİZ VAR
Tepecik’te kurduğu Roman Kültür Merkezi’ni 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri