ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2036
    Dolar
  • Euro
    35,0311
    Euro
  • Altın
    2.491,030
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    9/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Audi A8 kararı!
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Audi A8 kararı!
12 gün sonra yaşadığını kanıtladı!
12 gün sonra yaşadığını kanıtladı!
Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme!
Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme!
10 Nisan 2020 Cuma - 19:36

Can kaybı 1006'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını ile ilgili son verileri de paylaşan Bakan Koca, son 24 saatte 30 bin 864 test yapıldığını 4 bin 747 yeni tanı konurken, 98 yurttaşın yaşamını yetirdiğini açıkladı. Türkiye'de toplam can kaybı 1006'ya ulaşırken, vaka ise 47bin 29 oldu.

Can kaybı 1006 ya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisiyle ilgili son verileri açıkladı:

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları...

Söyleyeceklerim hepimiz içindir. Sözlerimi özellikle şahsınız için söylediğimi kabul edin. Beni lütfen karşılıklı konuşuyormuş gibi dinleyin. Bir aile büyüğü olarak sözlerimi iyi takip edin. Bütün ülkemin dikkati, şahıs şahıs bu sözlerde olsun istiyorum.

Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa’nın en avantajlı ülkesiyiz. Ülkemizin sağlık altyapısına güvenin. Hiçbir kafa karışıklığı yaşamamızdır. 31 Aralık 2019’dan itibaren bu tehdidi, sözün bilime ve bilim insanlarına bırakacağı sağlık sorunu olarak ele almıştır. Halk sağlığı tehdidini bütün konulardan ayıran stratejiye güvenin.

2 BİN 423 HASTA TABURCU OLDU

Bütün sağlık çalışanlarımız nöbet tutuyor. Ya tanı koyuyor ya da şüpheli hastalarla çalışıyor. Sağlık ordumuzun hastalığı yenme konusundaki kararlılığına güvenin. Güvenmelisiniz, bu güven hakkımız. Fakat üzerinde konuştuğumuz hastalık, siz tedbir almazsanız bütün güveni boşa çıkarak hastalıktır.

2 bin 423 hastamız iyileşip taburcu edildi. Sağlık ordusunun kararlılığına güvenin.

Virüsü taşıdığı kesin olarak bilinenler tedavi altında. Dışarıda kimin taşıyıp taşımadığını bilmemiz mümkün değil. Virüs aradığı fırsatı hareketli ortamlarda bulunuyor. Kendinizden çok uzak sandığınız halde taşıyıcılardan biri siz olabilirsiniz.

Sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın, virüsü yenemeyecek kişilere virüsü bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Mücadele siz hangi tarafta yer alırsanız şans o tarafta olacak.

VİRÜS HER İNSAN BULAŞABİLİR

Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Toplum içinde tanısı konmamış hastaların olabileceği, hastalıklarının bir süre sonra farkına varacaklarını unutmayın.

O temizlik konusunda çok hassastır, virüs ona bulaşmaz demeyin. Tedbirsiz anların tehlikeli anlar olduğunu unutmayın. Virüs her insana buluşabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak şey tedbirdir.

RİSKE KARŞI KENDİNİZİ GÜVENE ALIN

Gerekli tedavi imkanlarını sunma gücümüze inanın. Fakat küçücük bile olsa riske karşı kendinize güvenmeyin. Bir şey olmaz düşüncesi, tehlikelidir. Bu mücadelede bir gevşeklik gösterirsek başarı çok zaman alır.

Normal şartlarda yaşamlarını sürdürecek olan insanları kaybederiz. Tedbirlere sıkıca sarılmaya, tedbir almaya değmez mi? Bunu tarihi bir sorumluluk olarak görmek gerekir. Türkiye’nin bütün illeri ve ilçeleri ve köyleri, hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar hızlı adapte olursak o kadar sonuç alırız.

Hastalığın kontrol altına aldığımız anda ise özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Bu sözler sadece bana ait değil, bu sözler sağlık personelimizin sözleri ve talepleridir.

Koronavirüsü kontrol altına almak için savaşan 1 milyon 61 bin 635 savaşçının, doktorun, hemşirenin sözleridir bu. Onların sizin için en büyük dileği, hastalarından biri olmamanız.

SOKAKLARIN ÇEKİCİLİĞİNE BİRAZ DAHA DİRENMEK ZORUNDAYIZ

Artık Nisan ayındayız, güneşin, canlanan doğanın cazibesi sizi dışarıya davet edecektir. Sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız. Biz daha çok büyük bir baharı bekliyoruz. Onu geciktirmeyelim, sabırlı olalım, evde kalalım.

VEKİLLERE YASA ÇAĞRISI

Hekimlerimizin ve diğer birçok personelimizin uğradığı şiddet defalarca haber konusu oldu. Yasalar, her seferinde caydırıcılıktan uzak kaldı. Yüce meclisimiz, sağlıkta şiddetin önlenmesi için adım atmış durumda.

Bu suçların ancak caydırıcı cezalarla önlenebileceği açıktır. Cezaların caydırıcı sertlikte olması baştan beri cumhurbaşkanımızın da talebidir. Salgınla mücadele ettiği bu günlerde yeni bir şiddet olayı, hiç şüphesiz toplum vicdanında bağışlanması mümkün olmayacak olaydır. Yasa tasarısı bizler içinde büyük önem taşımaktadır. Sağlık çalışanlarına dönük şiddet, toplum vicdanında cezası neyse adaletteki bir cezayla cezalandırılacaktır.

Değerli vekillerimiz, sizlerden istirhamımız meclisin her üyesinin evet oyuyla bir an önce yasalaşmasıdır. Salgına karşı verdiğimiz mücadelede, hekimlerimiz, sağlık camiamız için bir kalkan istiyoruz. Diyeceğiz ki corona günlerinin meclisini asla unutmayacağız. Bizim güvenliğimiz için kanun yapan meclistir o.

VEFAT EDEN SAYISI 1000’İ GEÇTİ

Test sayımız 307 bin 216, bugün 30 bin 864 yeni test yaptık. Bugün vefat eden 98 vatandaşımızla beraber toplan vefat sayımız 1006 oldu.

Test sayımız dün itibariyle 30 bine yaklaşmıştı, önümüzdeki hafta için belirlediğimiz hedefti bu. Daha da yüksek sayılara ulaşacağız. Temas ölçütlerine güvenerek , riski kontrol altına almamız her geçen gün artıyor.

Maske kullanımını kolaylaştırmak için, ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımız için maskeyi ücretsiz ulaştırmaya başladık. Ayrıca bugün İstanbul ve Ankara’da eczanelerimizde ücretsiz maskelerin verilmesine başlayacağız. Bunu önümüzdeki günlerde birçok illerde görmüş olacağız.

Bizim ilaç takip sisteminde olduğu gibi corona virüsünü de takip edeceğiz. Vatandaşlarımız herhangi bir dönemde eczaneye giderek 5 adet maskesini ücretsiz olarak alabilecektir. Türk Eczacılar Birliği ve sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum.

Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastamız giderek azalıyor. Türkiye’de vaka sayısına göre ölüm oranı şu ana dek yüzde 2,15’tir.

Hepimiz birbirimizin eli, ayağı, gözü, kalbiyiz. Toplumumuzda çok yüksek bir duyarlılık var, teşekkür ediyorum. Herkes şuna emin olsun ki, devlet, millet elbirliğiyle biz bu coronayı yeneceğiz.

Etiketler:
 
İzmirli gazeteci ifadeye çağrıldı
 
3 ilçede 6 motosiklet çaldılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li başkana teşekkür eden doktora soruşturma
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde CHP'li belediyenin sağlık çalışanları için ...
Soma’da maden ocağında göçük: 3 ölü
Manisa'nın Soma İlçesinde İmbat Madencilik'e ait ocakta göçük meydana ...
İstanbul alarmı: Yoğun bakımlar dolu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yoğun bakımların doluluk oranını yüzde 63 ...
 
Can kaybı 908'e yükseldi
Türkiye’de ilk vakası 11 Mart'ta görülen koronavirüs, can almaya devam ...
Berfin'den şok karar... Asitli saldırganı affetti!
Eski erkek arkadaşı tarafından yüzü asitle yakılan Berfin Özerk, herkesi ...
Koronavirüsten kaçmak için ağaç kovuğuna giren adama soruşturma
Samsun'da koronavirüsten korunma gerekçesiyle bir ağaca kovuk açıp içine ...
 
Can kaybı giderek artıyor...
Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgını ile ilgili son verileri açıkladı. ...
Fatih, Çanakkale'yi geçti
Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi “Fatih”, Karadeniz’deki sondaj faaliyetlerine ...
Tabipler Birliği'nden flaş açıklama.. Ölüm oranları düşük gösteriliyor!
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı COVID-19 ile ilgili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri