ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3766
    Dolar
  • Euro
    34,7681
    Euro
  • Altın
    2.413,000
    Altın
  • Bist-100
    10.102,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İYİ Partili başkan istifa etti!
İYİ Partili başkan istifa etti!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
14 Şubat 2024 Çarşamba - 18:56

Cemil Tugay, Cenevre, Londra ve Madrid'i örnek verdi... 'İzmir'i dünyanın incisi yapacağız'

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, katıldığı canlı yayında yerel seçim öncesi kentin sorunlarına ve çözüm projelerine değindi, hayallerini anlattı. İzmir'in dünyanın gözde kentlerinden biri yapmak istediklerini belirten Tugay, "Cenevre gibi uluslararası bir merkez... İzmir'i Türkiye'nin uluslararası ticaret merkezi yapacağız. Dünya için de olabilir. Londra gibi ekonomisi güçlü, Madrid gibi neşeli, Singapur gibi temiz bir şehir.. İzmir'i dünyanın incisi yapacağız" dedi..

Cemil Tugay, Cenevre, Londra ve Madrid i örnek verdi...  İzmir i dünyanın incisi yapacağız

SONKALEİZMİR-Habertürk TV'de Gülçin Ayçe'nin konuğu olan Karşıyaka Belediye Başkanı ve CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi soruları yanıtladı. Kentin sorunları ve kendilerine gelen taleplerle ilgili değerlendirme yapan Tugay, yakın zamanda düzenleyecekleri lansman toplantısı ile projeleri detaylı olarak açıklayacağını vurguladı.

"KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BÜYÜK BİR ONUR"

Bu şehrin 4 bir köşesinde yaşamış biri olarak sorumluluk hissiyle siyasete katıldığını anlatan Tugay şöyle konuştu:

"Karşıyaka Belediye Başkanlığı büyük bir onurdu. 5 yıl boyunca 100'den fazla önemli proje yaptık. Proje geliştirmeden önce Türkiye'de ilk olan bir kurum kurduk. Vatandaş katılım birimi ile 20 binden fazla kişinin kapısını çaldık. Yurttaşların ne talebi olduğunu anladık ve ona göre çalıştık. Her yaş grubundan insana hizmet ettik. Mesela yeni doğan çocuklarla ilgili Karşıyaka95 Projesi'ni faaliyete geçirdik. 15 binden fazla evi ziyaret ettik. Annelere eğitim verildi ve ihtiyaçları karşılandı. Engelliler ile ilgili de projeler geliştirdik. İlçe belediyesi sorumluluğunda olan alanlar var. Altyapı trafik gibi sorunlar büyükşehir sorumluluğunda. İlçe belediyesinde yaptıklarımızı model olarak anlatmak istedim. Yeşil bir kent olması için 5 yılda 100 bin ağaç diktik. Kent ormanı projemiz var ki dünyada ilktir. Tamamen ağaçsız alanda bir çalışma yaptık. 50 binden fazla hayvanı kısırlaştırdığımız veterinerlik hizmeti verdik. Kentin sosyal donatı alanları ile ilgili önemli projeler hayata geçirdik."

"2 SENE İÇERİSİNDE EN UCUZ SUYU İZMİRLİLER KULLANACAK"

İzmir'in sorunları ile ilgili konuşan Cemil Tugay şunları kaydetti:

"Sorunlarla ilgili olan biteni ben de gördüm, gözlemledim. Şikayetlere yol açan su baskınları var. Yaşandığı bölgelerde su drene eden istasyonlarla bir projeyi aktive edeceğiz. Ulaşım ve trafikle ilgili sorunlar var. Rahatlatmak için akıllı trafik sistemi, kavşak düzenlemeleri gibi çalışmalar var. İlk 6 ay ve daha ilerisi için ayırdığımız projeler var. 90 Dakika uygulamasının geri gelmesi, öğrencilerin daha uygun fiyatlı ulaşımı için projeleri hayata geçireceğiz. İçme suyunun fiyatını aşamalı olarak düşüreceğiz. 2 sene içerisinde İzmirliler büyükşehirler arasında en uygun fiyatlı suyu kullanacak. İzmir'de suyun elde edilmesi maliyetli. Ağırlıklı olarak yer altı suyunu kullanıyoruz. İhtiyaç sahipleri için de çok farklı bir fiyatı kendilerine sunacağız."

İZMİR'İN SORUNLARI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Harmandalı Çöp Tesisi ve İzmir genelindeki çöp sorunu ve Körfez'deki koku sorunu ilgili konuşan Tugay şunları kaydetti:

"Projelerimizi çok yakında bir lansmanla İzmir halkına duyuracağız. Çöpü ayrıştırma yakarak bertaraf etme ve bu şekilde depolama alanlarından kurtulma gibi bir düşüncem var. Hem çöpten elektrik elde edeceğiz hem de depolama alanına ihtiyacımız kalmayacak. Dünyaya örnek olacak çalışmalar olacak. İzmir halkı çok duyarlı olduğu için bunları yapmak keyifli olacak. Şu anda hali hazırda büyükşehir belediyemizin çalışmaları var. Başarılı çalışmalar. Bir düzelme var bu problemde. Kanal Master Planı var. Arıtma kapasitesini büyütme çalışması sürüyor. Bunları hızlandırarak dereleri de rehabilite ederek koku sorununu çözebileceğine inanıyorum. Körfezin kendisini temizlemesi için de sirkülasyon kanalı gerekiyor. İzmir depremlerden en büyük dersi alan şehirdir İzmir. Mikro bölgeleme, bina envanter çalışmaları var. Bir kısmı tamamlandı, geri kalanını yapacağız. Kentsel dönüşümü tamamlayacağız. Rezerv alanlarda toplu konut projeleri yapmayı düşünüyoruz belediye eliyle."

"CHP HER ZAMAN BİR OLMAYI BAŞARMIŞTIR"

Parti içi çekişmelerle ilgili soruya yanıt veren Tugay, "Yıllardır CHP üyesi olan, belediye başkanlığı yapmış bir partili olarak adaylaşma sürecinde bazı tartışmalar, anlaşmazlıklar tabi ki olacak. Seçime giderken Cumhuriyet Halk Partililer bir olmayı başarmıştır. Hem İzmir'de hem diğer kentlerde bu birliktelik sağlanacaktır" dedi.

"İZMİR'İ DÜNYANIN İNCİSİ YAPACAĞIZ"

İzmir'le ilgili hayallerini anlatan Tugay, "Hayatımın hemen hemen tamamını İzmir'de geçirmiş, çocukluk ve gençlik anıları İzmir'de olan, siyasi yaşamı da İzmir'de olan biri olarak büyük hayallerim var. İzmir'in bir kent kültürü ile yaşam şekliyle özel bir şehir olduğunu düşünüyorum, Bunu korumamız çok değerli. Türkiye'nin ve dünyanın gözde kentlerinden birisi yapmak istiyoruz. Cenevre gibi uluslararası bir merkez. İzmir'i Türkiye'nin uluslararası bir ticaret merkezi yapacağız. Dünya için de olabilir. Londra gibi ekonomisi güçlü, Madrid gibi neşeli, Singapur gibi temiz bir şehir olabilir. İzmir'i bu amaçlarla dünyanın incisi yapacağız" diye konuştu.

"GENÇLİĞİMDE İŞPORTACILIK YAPTIM"

Cemil Tugay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesleğini yapmaktan mutlu bir hekimdim. Ülkemizde yaşanan sorunları, eşitsizlik ve adaletsizlikleri kabullenemedim. Bir öğretmen çocuğuyum. Zorluklar içinde yaşadık. Çocuk yaşta pazarda çalışarak, işportacılık yaparak yaşadım. İzmirlilerin sevgisini gördüm. BEnim gibi çocuklara merhametle yaklaştığını sahip çıktığını gördüm. Bu kent kadar yuva hissi veren başka bir kent düşünemiyorum. Çok iyi bir meslek sahibi olsam da dışarıdaki problemlere duyarsız kalamazdım. Siyasette çalışmaya başladım. Çok sevdiğiniz aşık olduğunuz bir şehir var. İnsanlarını çok iyi tanıyorsunuz. Sorunlarını dokunarak azalttığınızı görüyorsunuz. Her ne iletilirse iletilsin, temizlik olur, tamirat olur, işyeri ile ilgili sorunu olur, sosyal yardıma ihtiyacı vardır. Engelli bir insanın ulaşım sorunu vardır... Her alanda insanları destekleyeceğiz, yanlarında olacağız."

"BÜYÜK BİR COŞKU YAŞAYACAĞIZ"

Yarın İzmir'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak aday tanıtım toplantısına da değinen Tugay şunları kaydetti:

"Mükemmel bir takım modeli olacak. Birbirini destekleyen... 30 arkadaşımız da üstün nitelikleri ve birikimleri olan insanlar. Birbirimize takım olma sözü verdik. Zor günlerimizde birbirimizin yanında olmayı konuştuk. Hepsi çok motive ve istekli. Bu gece çoğumuz uyuyamayacağız muhtemelen. Benim için büyükşehir, diğer arkadaşlarımız için ilçe belediye başkan adayı... İnanılmaz bir duygu. Yarın salonda büyük bir coşku yaşayacağız. Genel merkezimizin bazı sürprizleri olacağını da duydum. Sayın genel başkanımız Özgür Özel'e çok teşekkür ediyorum. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına geniş bir ekiple akıl ve bilimi önceleyerek iyi hazırlandım. Bu ekibi insanlar tanıdıkça gurur duyacak. Karşıyaka Belediyesi'nde zor şartlarda fedakarca çalışan, dostluklarını bana çok hissettiren çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Aslında belediye çalışanları 7/24 çalışan insanlardır. Orman yanar, sel basar koşarlar."

 

 

 
İkiçeşmelik Mahallesi Başkan Günel'i bağrına bastı
 
CHP lideri Özgür Özel İzmir'de...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Tugay'dan Dikili, Bergama ve Kınık mesaisi...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Dikili, Bergama ...
Hamza Dağ'dan yeni evlenecek çiftlere ve emeklilere destek açıklaması...
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, sevgililer ...
AK Partili Çankırı: "Gençliğin sesi ve nefesi en büyük gücümüz"
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye’nin ...
 
İYİ Parti İzmir'de yeni divan belli oldu!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'na Ülkü Doğan'ın getirilmesinin ardından ...
AK Partili Kırkpınar: "Bayraklı'da kimse işten çıkarılmayacak"
Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Bayraklı Belediyesi yöneticileri ...
AK Partili Dağ İzmir için projelerini anlattı... İşte 11 başlıkta çözüm hamleleri!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Eşsiz İzmir ...
 
AK Partili Çankırı: "Omuz omuza herkese eşit hizmet edilecek
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, partisinin ...
Cumhur İttifakı'nın İzmir adayları bir araya geldi
AK Parti İzmir'de yerel seçim öncesi belediye başkan adayları İzmir Büyükşehir ...
Demokrat Parti'nin İzmir Büyükşehir adayı belli oldu
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İzmir Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri