ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
22 Şubat 2024 Perşembe - 10:23

Cemil Tugay'dan KSK'ye ziyaret... 'Karşıyaka Stadı'nı yapmaya hazırız'

Karşıyaka Spor Kulübü'nü ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, yeşil-kırmızılıların yıllardır süren stat özlemi ile ilgili, "Bakanlık yapmadı, yapmıyor. Elini kolunu tutan yok. Yapmayacaklarsa 'Biz yapmıyoruz' desinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Karşıyaka Stadı'nı yapmaya hazırız. Evet yapacağız. Karşıyaka Stadı'nı yapmak bizim için onurdur. 'Yapmıyoruz, kaçıyoruz' diye bir şey yok" dedi. 

Cemil Tugay dan KSK ye ziyaret...  Karşıyaka Stadı nı yapmaya hazırız

SONKALEİZMİR-CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Tugay'ı Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde kulüp Başkanı İlker Ergüllü, eski başkan Azat Yeşil ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 

"HER ZAMAN HİZMETİNİZDEYİM"

Karşıyaka Belediye Başkanlığı süresince kulübe olan yakınlığını anlatan Başkan Tugay şunları söyledi:

"Karşıyaka Belediye Başkanı olarak geçen 5 yılda ne kadar yakın olduğumuzu herkes biliyor. İzmir'in tüm kulüplerinin sporda başarılı olmasını isterim. Bunun için elimden geleni yapacağım. Karşıyaka Spor Kulübü İzmir'in en köklü, eski kulübü olarak başarısı benim için çok önemli. Burada tesisleşme, altyapı ihtiyaçları anlamında çalışmaları ile ilgili daha fazla destek olacağımız bir döneme geçeceğimize inanıyorum. Başkan olursam sizleri arada ziyaret edeceğim. Neler yapabileceğimizi konuşuruz. Bana düşen adımları atacağım. Karşıyaka için spor çok önemli. Genlerinde sanatın, kültürün sporun olduğu bir kent Karşıyaka. Kulübün başarası için semtin genetik altyapısı hazır. Bu dönemde biraz daha yerel kalkınma odaklanacağız. Spor için de aynı şeyi söylüyorum. Çok iyi sporcuların yetişmesi için ihtiyacımız olan genetik altyapı var. Yapmamız gereken sadece desteklemek. Düşüncem kendi sporcularımızın yetiştiği bir düzeni oluşturmak kulüplerarası dayanışma ile. Her zaman hizmetinizdeyim, sizinleyim. Hizmet etmek benim için de büyük onurdur.
Kendimi spora yakın bir başkan olarak görüyorum. İzmir adına heyecanlıyım. Boşa sallanan kürek değil de amacına ulaşan destekler peşindeyiz. Görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Şüpheniz olmasın. Sizlerden de İzmir'in spordaki  aşarısı için dayanışma bekliyoruz. İzmir Süper Lig'de birkaç takımla temsil edilebilir. Karşıyaka'nın da bunu başaracağına inanıyorum."


ERGÜLLÜ: "KULÜBÜMÜZÜN YILLARDIR KANAYAN YARALARI VAR"

Tugay'a seçimlerde başarı dileyen Kulüp Başkanı İlker Ergüllü ise şunları söyledi:

"İzmir'in 9 kulübünün öne çıkarılması için adımlar atılıyor. Biz görev değişikliğine gittik. Azat başkanım bu zamana kadar beni kırmayıp görevi üstlenmişti. Kendisine tekrar teşekkür ederim. İzmir ve Karşıyaka'nın kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Yıllardır kulübümüzün kanayan yaraları var. Tesisleşme ve altyapı konusunda... İzmir'in dinamiklerini harekete geçirerek daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Zor bir görev. Sportif başarıyı da yakalarsak dinamiklerin daha aktif olacağını biliyoruz. "

"SİYASİ MALZEME YAPIYORLAR"

Karşıyaka'nın uzun yıllardır süren stat özlemi ile ilgili taleplere yanıt veren ve yaşanan süreci anlatan Başkan Cemil Tugay şunları kaydetti:

"Arazi var. Stat arazisi olarak tanımlanmış. Bakanlığa tüm yetkisiyle devredilmiş durumda. Binali Yıldırım zamanından bugüne yetki bakanlıkta. Bir avan proje yapılıp ihaleye çıkılmış. Proje alana tam oturmadığı için belediye ruhsat vermemiş. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şehrin içine stat yapılmasını uygun bulmadığı için karşı çıktı. Bazı vatandaşlar dava açmış, uygun bulmuyoruz diye. Ruhsat alınamaması ve mahkeme nedeniyle süreç tıkanmış. Rahatsız olduğum şu. Uygulama projesini doğru yapmak bakanlığın sorumlulğunda değil mi? Neden kuralına uygun yapmıyorlar? Ruhsat alamayacağınızı bile bile neden böyle bir iş yaptınız? Sadece seçimlerde siyasi malzeme yapılmış. Geçen seçimlerden önce 'Stadın yapılmasına engel olmayacağım demiştim. Destek olacağım' demiştim. Geçen 5 yılda bunları yaptım. Belediye hangi noktada engel oluyor diye sordum? 'Otopark için encümen kararı gerekiyor' dediler. 3-5 gün içinde yaptım. Birkaç ay içinde mahkeme de bitti. Yapılması lehine karar verildi. 'Buyrun yapın' diyoruz, hareket yok. Hiçbir şey yapmıyorlar. 

"BAKAN VE HAMZA DAG İLE TOPLANTI YAPTIK"


Çözmek için Turgay Büyükkarcı başkandı o dönem 'Bakanla görüşelim, çözüm için adım atalım' dedim. Hamza Dağ'dan yardım istediler. 4'ümüz toplantı yaptık, konuştuk. 'Sayın bakan bizden istediğiniz bir şey var mı?' diye sordum. 'Yok' dedi. 'Yapar mısınız o zaman' dedim. 'Yok, kaynak ayıramıyoruz' dedi. 'Bu stat konusu insanları çok üzüyor. Kesinlikle yapmayacağız diyorsanız, büyükşehir belediye başkanı ile konuşayım İzmir Büyükşehir Belediyesi yapsın' dedim. 'Tamam' dediler. Tunç Başkan 'Ne kadar maliyeti var?' diye sordu. Turgay Başkan 30 milyon dolar gibi bir rakam söyledi. Tunç başkan 'Ben kabul ediyorum, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapacak' dedi. Bunu bakanlığa ilettik. Bir yazı yazdılar, buyrun devralın diye. 'Mimar arkadaşla konuşun' dediler. Büyükşehir bürokrasisi uygulama projelerini istedi. Mimarla çalışmak istemiyorsak, başka bir mimarla çalışacaksak bize muvafakat versin. Bekledik, hiçbir şey gelmedi. Yazılar yazıldı, sorduk. 'Elimizdeki tek proje o proje' dediler. Avan proje, uygulama projesi değil. Uygulama projesi detaylıdır. Belediyeler uygulama projeleri olmadan ihaleye çıkamıyor. Uygulama projelerinin hazırlanması gerekiyordu. Mimar çok yüksek bir ücret istedi. Büyükşehir bu ücreti vermek istemedi. 'Kendi tanıdığımız mimarlarla yapmak istiyoruz' dedi. Mimar muvafakat vermedi. Yazışmalar hepsi sabit, var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Karşıyaka Belediyesi'nin hatası yok. Bakanlık yapmadı, yapmıyor. AK Parti'nin İzmir'e aday olan arkadaşımız bu konuşu gündeme getirdi. Yine içine çekildik bu işin. Azat başkan, 'Seçimden önce uzlaşalım, kim yapacaksa konuşalım' dedi. Ben diyorum ki Bakanlık biz bunu yapıyoruz diyebilir. Elini kolunu tutan yok. Yapmayacaklarsa 'Biz yapmıyoruz'. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Karşıyaka Stadı'nı yapmaya hazırız. Evet yapacağız. Karşıyaka Stadı'nı yapmak bizim için onurdur. Yapmıyoruz diye bir şey yok. Kaçıyoruz diye bir şey yok. Bu konuyu siyasi tartışma içerisine sokmamak için elimden geleni yaptım. Karşıyaka camiasının üzülmesini istemiyorum. Bu yalandan Karşıyaka kurtulsun. O mimar muvafakatını verecek. Ondan sonra herkes görecek nasıl yapıyoruz. Dışarıdan bir mimarlık firmasına uygulama projesi de yaptırdık. "
 

 
Başkan Kırgöz seçim startını verdi!
 
Konak Adayı Mutlu'dan emeklilere söz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'zübük' göndermesi
"Türkiye verdiği sözleri inkar eden zübük siyasetçi tiplerini gördü" diyen ...
Kuşadası'nda sosyal belediyecilik...
Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından sosyal yardımlarını 3 ...
Cemil Tugay: Göztepe'yi Süper Lig’de görmekten çok mutlu olurum
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor ...
 
Başkan Tugay’dan "Bayraklı Şehir Hastanesi'ne monoray" açıklaması...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sanayici ...
CHP’li Önal belediye emekçileriyle buluştu
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, Bayraklı Belediyesi’nin ...
AK Partili Bucaklıoğlu: "Güzelbahçe'de kreş sorununu çözeceğiz"
AK Parti Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Gümüş Saime Bucaklıoğlu çalışmalarına ...
 
Çiğli listesinde kadın devrimi!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, meclis üyeleri adayları ...
İlçe başkanından Özgür Özel'e tepki: "CHP'li meclis üyesi yok, hepsi sağcı"
Belediye başkan adayları tanıtım toplantısı için Antalya'ya giden CHP ...
Başkan Tugay: 'Türkiye’nin en büyük sivil toplum yerleşkesini İzmir'de yapacağım'
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konyalılar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri