ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3673
    Dolar
  • Euro
    34,9585
    Euro
  • Altın
    2.324,360
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Çocuklarının gözleri önünde katledildi!
Çocuklarının gözleri önünde katledildi!
Sır olay... Otoyolda kadın cesedi!
Sır olay... Otoyolda kadın cesedi!
13 Eylül 2022 Salı - 15:12

Çeşme Festivali yeniden!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 1980'li ve 1990'lı yıllara damgasını vuran, 25 yıl aradan sonra 2019 yılında tekrar başlattıkları ancak 2 yıllık zorunlu pandemi arası verdikleri Çeşme Festivali'ni tanıttı. Bu yıl 22-25 Eylül tarihlerinde "Balkan" temasıyla düzenlenecek Çeşme Festivali'ne tüm yurttaşları çağıran Oran, "Kültür bağlarını, müziğin izlerini paylaşarak tüm dünyaya sevginin ve umudun ışıltısını yayacağız" dedi.

Çeşme Festivali yeniden!

SONKALEİZMİR- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bir basın toplantısı düzenleyerek, 22- 25 Eylül tarihleri arasında, "Balkan" temasıyla yapacakları Çeşme Festivali'ni tanıttı. Başkan Oran, 1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, efsane müzik organizasyonları arasında yer alan Çeşme Festivali'nin 25 yıl aradan sonra 2019 yılında tekrar hayata geçirildiğini anlattı. Ancak, 2 yıl pandemi nedeniyle tekrar ara verilen festivalin bu yıl dopdolu bir içerikle yeniden seyirciyle buluşacağını aktaran Oran, tüm Çeşme Yarımadası’nda büyük heyecan yaratacak etkinliklerin "Balkan” teması ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Oran, birbirinden değerli sanatçıların ve grupların sahne alacağı festivalde, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarının da olacağını dile getirdi. Her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev konserlerin olacağını kaydeden Başkan Oran, şunları söyledi:

“3 yılı aşkın bir süredir tüm bu zenginliklerimiz korumak, çoğaltmak ve dünya ile paylaşmak için büyük bir aşk ve yoğun bir emekle çalışıyoruz. ‘Sen, ben yok, biz var’ diyerek yola çıktık. Dünyanın dört bir köşesinde süren ayrıştırıcı yaklaşımlar, çatışmalar içinde sürüklenen insanlığın hoşgörü kültürümüz ile yaralarını sarmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Çağdaş, bağımsız ve aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ışığında olacağına inanıyor ve sanatın iyileştirici gücünü bilerek Çeşme'nin 12 aylık kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençliğimin en güzel yıllarında görev aldığım Çeşme Festivali’ni 25 yıl aradan sonra sizlerle bu yüzden buluşturuyoruz. 2019 yılında ‘iki yaka bir araya’ sloganı ile festivalimizi başlattık. 2 yıllık pandemi arasının ardından ise ‘Balkan’ teması ile yeniden festivali hayata geçiriyoruz. 22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz festivalde bu kültür bağlarını, müziğin izlerini paylaşarak tüm dünyaya sevginin ve umudun ışıltısını yayacağız. Ulu önderimizi yurtta barış dünyada barış hedefine yürekten inanan büyük Çeşme ailemizin dünya ile paylaşabileceği en önemli zenginliği umut, hoşgörü ve sevgi.  Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz.”

ÜNLÜ İSİMLER VE MÜZİK GRUPLARI

Çeşme Belediyesi'nin düzenleyeceği 4 günlük festivalde, Balkan Paradise Orchestra, Shantel, Cambo Aguşev, Suzan Kardeş, Cenk Bosnalı gibi müzik gruplarının yanı sıra İlber Ortaylı ‘Mübadele Türkiyesi ve Etkileri’, Moğollar Grubunun Solisti Cahit Berkay ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’, Muammer Ketencoğlu Hikayeleriyle ‘Balkan Şarkıları Söyleşisi ve Dinletisi’, Murat Meriç ‘Balkan Müziğinin Türk Popuna Etkileri’ söyleşisi yer alacak. Ardından Balkan Müziği Dj Set ve Engin Güneysu ile ‘Duje Sergisi’, ‘Duje Belgesel Gösterimi’, ‘Saraybosna’da Yaşanan Acılar Üstüne Söyleşi’ gibi belgesel gösterimleri olacak. Balkan mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği workshoplar da festivale renk katacak. BrateBand, BalkanBand ve Çamdibi Bandosu festival süresince kentin birçok noktasında coşkuya ortak olacak.

 

 
Başkan Günel'den öğrencilere ziyaret!
 
Elektrik faturası 7 bin liradan 50 bine çıktı, çaya mecburi zam geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taçsız Kral unutulmadı...
Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden, 'Taçsız Kral' Metin Oktay, 31'inci ...
2 kamu görevlisi için hapis cezası istendi!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde 36 kişinin ...
İzmir'de okul servislerine sıkı denetim!
İzmir'de jandarma ekipleri yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle ...
 
CHP İzmir'den açılamayan okullar tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, 2022-2023 ...
Akşener'den Soyer'in sözlerine ilk yorum: Gerek yoktu!
İYİ Parti lideri Meral Akşener'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
İzmir'de 794 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 30 Ağustos -10 Eylül tarihleri ...
 
Yılmaz Özdil'den Tunç Soyer'e Tarkan çağrısı!
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde tarihe geçen ...
İzmir'de ele geçirildi... Yurt dışına kaçıracaklardı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir panelvanda, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan ...
Netflix'den zam kararı!
ABD merkezli dijital dizi-film platformu Netflix, temel, standart ve özel paketlerine %20 zam yaptı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri