ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
2 Ekim 2023 Pazartesi - 14:35

Çeşme Ovacık festivalle şenlendi...

Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçildiği Ovacık Sakız Koyunu ve Tarım Festivali’nin 8’incisi bu yıl 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Belkıs Akkale’nin sahne aldığı festivalde dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Oran, “Yerel değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Çeşme Ovacık festivalle şenlendi...

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali bu yıl 30 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tarıma en uygun alanların ve üretimin gerçekleştirildiği Ovacık’ta, Çeşme Kavunu ile bölgeye has nesli tükenmekte olan Sakız ve Kaçeli Koyunu cinslerini yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalde Çeşme’nin yöresel değerlerinin öne çıkarılması hedefleniyor. Festivalde, Çeşme Belediyesi tarafından satın alınan “Tohum ekme traktörü” de sergilendi. 

“En iyi Çeşme kavunu” seçildi

Halk dansları ve Ovacık Zeybeği ile başlayan festivalin ilk gününde lezzeti ve kendine has aromasıyla ünlü, coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen ‘En İyi Çeşme Kavunu’ yarışması yapıldı. Kadın efeler zeybek gösterisinin ardından Ovacık köy halkının Zeybek gösterisi ile devam eden festivalde Ovacık Kavunu, Ovacık Ekmeği, Ovacık Kelle Peyniri ve Çeşme Limonu’nda yapılan limonata ikram edildi.

Belkıs Akkale duygu dolu anlar yaşattı

Festivalin ilk gününde sahne alan Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Belkıs Akkale Çeşmeliler’e duygu dolu anlar yaşattı. Yurdumuzun tüm bölgelerini türkülerle gezdiren Akkale izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sakız güzelleri yarıştı

Festivalin ikinci gününde Adliye önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortejde renkli görüntüler yaşandı. Kortejin ardından karakteristik bir tür olan Sakız Koyununu yaşatmak amacıyla “En İyi Sakız Koyunu” yarışması düzenlendi. ‘En İyi Sakız Koçu’, ‘En İyi Sakız Koyunu’, ‘En İyi Erkek Toklu’, ‘En İyi Dişi Toklu’ olmak üzere 4 kategori altında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.

“Yerel değerlerimize sahip çıkıyoruz”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bu festival; Bin bir çeşit ürünle, binlerce yıldır bizi besleyen bu eşsiz topraklara şükranlarımızı sunma festivali. Bu festival; zamanın tüm zorluklarına karşın, pes etmeden, aşkla, inatla üretmeye devam eden çiftçilerimize teşekkür etmemiz için bir fırsat. Bu festival; Beyaz soğanımıza, domatesimize, limonumuza, sakız enginarımıza, sakız ağaçlarımıza, kavunumuza, koyunlarımıza sahip çıkma buluşması. Evet, ekonomik ve siyasi birçok problemle baş etmek zorunda olduğumuz bir süreçteyiz. İklim değişikliğinin yarattığı ağır sorunlarla mücadele ediyoruz. Ama; Karşı karşıya olduğumuz zorlukları aşmak için elimizde çok güçlü silahlarımız var. Birincisi; Yüzlerce yıldır acısını, sevincini paylaşan, elindeki yarım somunu, iki kap aşını bölüşen, özgürlüğüne göz koyanlara karşı omuz omuza mücadele eden kocaman bir aile olmamız. Bu en güçlü yanımız. ‘Sen, ben’ demeden yan yana gelip, ‘biz’ olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey yok. İkincisi; dünyada eşi benzeri olmayan, her karışından bolluk fışkıran, dört mevsim farklı lezzetler sunan zengin topraklarımız. Tohumuna, ağacına, karıncasına, yağmuruna, suyuna sımsıkı sarılarak, bizi biz yapan bu kadim kültüre sevgiyle tutunarak… Herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir geleceği hep beraber kuracağız” diye konuştu.

“Üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
İki yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile mis kokulu Çeşme Kavunu'nun “Coğrafi İşaretli Ürün” belgesini aldığını, her yıl biraz daha artan üretimle, yeniden eski parlak günlerine dönmesi için desteklerini sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Oran, “Tarım Müdürlüğü’müze bağlı, Ovacık'ta kurduğumuz Tohum Merkezi’miz, atalık tohumların üretimi, korunması ve çiftçimize ücretsiz dağıtımını sağlayarak, iyi tarımla sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Biz; Mustafa Kemal’in devrimleri ışığında, ‘Köylü milletin efendisidir’ anlayışıyla daima daha iyisini yapmak için tüm imkanlarımızla sahadayız. Çok yakında 11 milyonluk yatırımla Ovacık Pazaryerimizin temelini atacağız. Hemen yanında Taziye Evi'mizin de temelini atacağız. Yenilediğimiz bu meydanda her yıl daha kalabalık kitlelere ulaşacak, festivaller düzenlemeye, her koşulda üreticimizin yanında olmaya Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da sizlerden aldığımız güçle emek vermeye devam edeceğiz. Birlikte üretecek, birlikte büyüyecek, Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. Attığımız her adımda, ektiğimiz her tohumda, tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'mizi daha da güçlendireceğiz” diye konuştu. 

 

 
İzmirliler dikkat... Arabalı vapur seferleri iptal!
 
CHP'li Kılıç'tan Erdoğan'ın anayasa değişikliği çağrısına yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan İmamoğlu'na ziyaret
CHP'de 5 Kasım'da yapılacak kurultay öncesi genel başkan adaylarından ...
Seferihisar'da çok özel maç... Sahaya köpeklerle çıktılar!
TFF Süper Amatör lig takımlarından Sakin Şehir Seferihisar Sporlu futbolcular, ...
Uluslararası Homeros Festivali’ne muhteşem final....
Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 2’nci kez düzenlenen Uluslararası ...
 
Gaziemir’de sezon Veda oyunuyla açıldı
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 ...
Başkan Tugay Karşıyakalı kadınlarla buluştu!
Karşıyaka Belediyesi, kadınların kent yönetimine daha aktif katılmalarını, ...
Konak’ta 2. Göç Sempozyumu yapıldı...
Nermin Abadan Unat Göç Sempozyumu açılışında konuşan Başkan Batur, Konak ...
 
Konak'ta Atatürk büstüne çirkin saldırı...
Ferahlı Parkı’ndaki Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınayan Konak ...
15. Uluslararası Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali coşkuyla sona erdi!
Menderes’te düzenlenen 15. Uluslararası Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali ...
Narlıdere 2. Kitap Günleri sona erdi!
Narlıdere Belediyesi’nin 30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Tarihi Yukarıköy’de ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri