ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2664
    Dolar
  • Euro
    34,7684
    Euro
  • Altın
    2.402,150
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
25 Mart 2022 Cuma - 18:32

Çeşme'de yüz binlerce kişi 'Ot Festivali'nde buluştu...

Çeşme Belediyesi tarafından 11'ncisi bu yıl düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, yerli ve yabancı yüz binlerce kişiyi buluşturdu. Ege'nin endemik otları ve bu otlardan yapılan leziz yemeklerin sergilendiği festival, çeşitli etkinlikler ve konserlerle renklendi. Festivali 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlediklerini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Bu festival, turizmcilerimiz, esnafımız ve yatırımcılarımız için ekonomik koşulların bu kadar kötü olduğu bir dönemde can suyu oldu" dedi.

Çeşme de yüz binlerce kişi  Ot Festivali nde buluştu...

SONKALEİZMİR- Bu yılki ana teması, evelik otu olarak da bilinen “Labada” otu olan 11. Alaçatı Ot Festivali'nin kortej yürüyüşü, Çeşme Çamlık yoldan başlayıp Alaçatı çarşı girişine kadar sürdü.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Müberra Çakır, bando eşliğinde çeşitli gösterilerin yapıldığı kortejden yurttaşları selamladı. 



EKREM ORAN: "ZEYTİNLERİMİZE DOKUNMAYIN"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, zeytin konulu etkinlikleriyle dikkat çeken festivalde zeytinlikleri maden faaliyetlerine açan yönetmeliğe de tepki gösterdi. Başkan Oran, şunları söyledi:

"Bozulmamış doğası, cumbalı evleri, tarih kokan sokakları, sörf tutkunları için vazgeçilmez rüzgarıyla dünya markası Alaçatı'ya hoş geldiniz. Yüzlerinizdeki gülümseme, kalbinizdeki kıpır kıpır heyecan dünyayı aydınlatıyor. Alaçatı'nın güneşi uzun süren kışın ardından tüm sıcaklığı ile sizi selamlıyor. Dünyanın savaşlar ve zor ekonomik koşullarla boğuştuğu sert kışın ardından sizlerle birlikte olmayı, güneşin sıcak yüzünü ve baharı çok özlemiştik. Biz doğanın cömertliğine büyük ailemizin kocaman yüreğine, omuz omuza her zorluğun üstesinden gelen binlerce yıllık tarihi kodlarımıza her zaman güvendik. Çalışan, üreten, paylaşan insanların hiçbir zaman kaybetmeyeceğine, sevginin insanlığın barışın daima kazanacağına yürekten inandık. Bu inançla 11. Alaçatı Ot Festivali'nde sizlerle birlikte uyanışın, yenilenmenin, taptaze çiçekleriyle gelecek güzel günlerin habercisi baharı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu festival günlük yaşam telaşı içinde gri binalar arasında sıkışan bedenlerimizin doğa ile yeniden kucaklaştığı, betonlar arasına sıkışmış ruhlarımızın iyileşip arındığı bir festival. Bu festivalde doğanın cömertliğine şükranlarımızı sunuyoruz. Binlerce yıldır insanlığa gastronomik ve kültürel anlamda değer katan zeytin ağaçlarımıza sımsıkı sarılıyoruz. Zeytinlerimize dokunmayın. Bizler bu topraklarda farklı kültürlerin yarattığı renklilik içerisinde sevginin barışın şarkılarını söylüyor, hiç kimseyi ayrıştırmadan aydınlık yarınların umudunu büyütüyoruz. Birlikte zenginliklerimizi koruyup çoğaltarak pırıl pırıl bir gelecek yaratacağız. Elinizi Çeşme'nin üzerinden çekin. "



"ESNAFA CAN SUYU OLDU"

ANKA Haber Ajansı'na festivalle ilgili görüşlerini aktaran Başkan Ekrem Oran şöyle konuştu:

"Üç yıl aradan sonra otların rüzgarlı hikayesi Alaçatı Ot Festivali'ni yeniden yapıyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Milyonları yeniden bu festivalde ağırlıyoruz. Dünya markamız Alaçatı'yı ve Türkiye'nin parlayan yıldızı yeryüzündeki cennet Çeşme'yi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu sene yurt dışından ve içinden yüz binlerce misafirimiz var. Yabancıların gelmesini sevinçle karşılıyoruz. Çünkü bu kadar yabancı gelmezdi festivalimize. 3 senenin verdiği bir özlem var. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu festival, turizmcilerimiz, esnafımız ve yatırımcılarımız için ekonomik koşulların bu kadar kötü olduğu bir dönemde can suyu. Sağlıklı, bereketli barış dolu bir sezonu Çeşmemiz'e ve dünyaya diliyoruz. Bu sene temamız 'Labada', konumuz ise zeytin. Zeytin barışın simgesi. Bu ara zeytin yasası ile ilgili çok gündemde. Biz konuyu üç ay evvel koymuştuk. Buradan yine sesleniyoruz: Zeytinimize dokunma."



TÜZÜN: "EKREM BAŞKANIMIZ BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATIYOR"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de festivalden dolayı yaşadığı mutluluğu anlatırken şunları kaydetti:

"Millet İttifakı'nın, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hangi zorluklar altında görev yaptığını yakından takip ediyoruz. Siyasi iktidarın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne döndükten sonra Cumhuriyet Halk Partili belediyelere uyguladığı zulüm, tehdit ve baskıyı biliyoruz. Ekonomik zorluklar içerisinde halktan aldığını halka veren Cumhuriyet Halk Partili Belediye başkanlarının başarısını takip ediyoruz. İzmirimizin başta Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızın da nasıl görev yaptığını biliyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin yerel yönetimlerin en güzel temsil edildiği İzmir'de Ekrem başkanımız halkıyla bütünleşerek, belediye ile halkı kaynaştırarak, projeleri ve kadrosuyla sevgisini katarak büyük bir başarıya imza atıyor. Bu imzasına tanıklık ve şahitlik yapmak üzere buradayız. Önümüzde genel seçim süreci yaşayacağız. Biz istiyoruz ki hemen seçim, derhal seçim. Cumhuriyet Halk Partisi, nasıl Türkiye'nin kurucu partisi olduysa önümüzdeki ilk seçimde kurtarıcı parti olacaktır."



ORÇAN: "DAHA GÜZELİNİ NASIL YAPARIZ DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı Mustafa Hayri Orçan da, "6 Mart Pazar Günü Tatlısu'da bir benzerini yaptığımız Ot Festivali'ni burada da görmek çok mutluluk verici. Bu güzel organizasyonu gördükten sonra 'Biz daha güzelini nasıl yapabiliriz' diye düşünmeye başladık" dedi.

27 Mart Pazar günü Başkan Ekrem Oran'ın katıldığı törenle sona erecek festivalde karakılçık buğday tohumu dağıtılacak. Yemek kursları, yarışmalar ve gösterilerle beraber konserler de devam edecek.

 

 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 90 bin cami vatanımız için en büyük hazine
 
Başkan Oran'dan Aya Yorgi tepkisi: 'Belediye meclislerinin bypass edilmesini kınıyorum'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi'nin acı günü!
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini ...
Başkan Kılıç perlatör dağıttı!
Sınırlı su kaynaklarına dikkat çekmek isteyen Buca Belediyesi tarafından, ...
Halk ekmekte kapasite 230 bine çıktı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
ESHOT'ta anlık takip dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, gün içinde başta trafik ...
Narlıdere'de Türk Müziği rüzgarı!
Narlıdere Belediyesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Anadolu ...
Depremzede öğrencilere burs desteği!
Çocukların ve gençlerin eğitim süreçlerine katkı koymak için çalışmalar ...
 
Çeşme'de 'Ot Festivali' coşkusu...
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen, Ege’nin enfes ...
Atatürk Maskı’na muhteşem aydınlatma!
Buca Belediyesi, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 10’uncu büyük rölyef ...
Ödemiş'te satış furyası dinmiyor!
Mehmet Eriş başkanlığındaki Ödemiş Belediyesi, tarla, zeytinliklerin de ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri