ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Ahmet Güler
Çeşme'ye kadın eli değecek
1 Mart 2024 Cuma

CHP’nin Çeşme’ye bir kadın aday göstermesine en çok kadınlar sevindi.  

Çeşme’ye vizyoner bir kadının aday gösterilmesi en çok kadınları ilgilendiriyor. Genel seçimlerdeki tarihi yenilginin ardından ümitlerini kaybeden, motivasyonu bozulan CHP seçmeni çok hızlı gerçekleşen “CHP’de Değişim”i henüz içselleştirmedi. Değişim sürecinde CHP’de kadın ve genç adaylar ön plana alındı. Süreç o kadar kısa bir sürede gerçekleştirildi ki, bu adaylara karşı önyargı oluştu. Adaylar sahaya çıktıkça ve halk ile bütünleştikçe önyargılar kırılıyor ve adaylar benimseniyor. Tek engel zamanın çok dar oluşu. Seçim kapının önünde adayların kendilerini ve projelerini tanıtmaya vakitleri yok. 

Çeşme’de de durum aynı. Lal Denizli’nin Çeşme’den aday gösterilmesi Çeşmeliler için bir sürpriz oldu. Buna bir de mevcut belediye başkanının anti propagandası “İthal aday istemezük, oturma eylemleri ve bağımsız aday olurum" süreci eklenince Lal Denizli’nin işi daha da zorlaştı.

Allah'tan 20 Şubat’ta uzlaşı sağlandı ve mevcut belediye başkanı Ekrem Oran bağımsız aday olmaktan vazgeçti ve Lal Denizli’yi destekleme açıklaması yaptı. 

Çeşme’deki bu bölünmüş gerilimli süreç sonucunda Çeşme halkı ve CHP’liler rahat bir nefes aldı ve seçimde başarıya odaklandılar. 
Esasında sürece en çok Çeşmeli kadınlar sevindi. Çeşme Kadın Dayanışma derneği Başkanı Nermin Ekinci, üyeleri, Serap Gültekin gibi kadın kanaat önderleri “Artık çeşmeye bir kadın elinin değmesinin zamanı gelmişti, Çeşme gibi zor bir ilçeyi ancak bir kadın toparlar” yorumlarını yaptılar. 

Çeşmeli kadınlar CHP Çeşme Başkan Adayı Lal Denizli’yi çok sevdiler. Çeşme Ilıca Otel’de yapılan Lal Denizli “proje tanıtım toplantısı”na çok yoğun bir katılım vardı.

Lal Denizli Çeşme’nin gelecek 20 yılını şekillendirecek ciddi proje öngörülerini anlattı ve en çok kadınlardan alkış aldı.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güler 3 Mart 2024 Pazar 07:50

Ümitliyiz. Çok güzel olacak.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri