ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,6706
    Dolar
  • Euro
    45,7795
    Euro
  • Altın
    4.296,860
    Altın
  • Bist-100
    9.203,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/33°
    ADANA
  • ANKARA
    13/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/30°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye'de kilisede patlama: Ölüler ve yaralılar var!
Suriye'de kilisede patlama: Ölüler ve yaralılar var!
Özgür Özel'den kriz çıkışı: Tek sorumlusu Erdoğan'dır
Özgür Özel'den kriz çıkışı: Tek sorumlusu Erdoğan'dır
Fatih Altaylı tutuklandı!
Fatih Altaylı tutuklandı!
İran'dan Hürmüz Boğazı kararı
İran'dan Hürmüz Boğazı kararı
22 Haziran 2025 Pazar - 17:19

Çeşme’de Dünya Motosurf Şampiyonası sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası 2 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olurken, organizasyon bugün sona erdi.

Çeşme’de Dünya Motosurf Şampiyonası sona erdi

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) ev sahipliğinde Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı. Ülkemizden de 10 sporcu organizasyonda boy gösterdi. Yapılan final yarışlarının ardından sporculara ödülleri takdim edildi. Şampiyonaya katılan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, açıklamalarda bulundu.Yarışın son startını veren ve İzmir’in çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten Kasapoğlu, “Dünyanın en güzel şehirlerinden birindeyiz. Güzel İzmir’imizde yine güzel bir ev sahipliği yapıyoruz. Bu çerçevede emeği olan herkesi gönülden kutluyorum. Bakanlığımızı, federasyonumuzu, partnerlerimizi, değerli sponsorlarımızı ve tabii ki çok farklı ülkelerden gelip bu müsabakaya renk katan tüm sporcularımızı ve spor camiamızı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

‘SPOR, BİRLEŞTİRİCİ VE İYİLEŞTİRİCİDİR’

Finalde yarışan sporcuları tebrik eden Kasapoğlu, “Spor, çok özel ve güzel bir olgudur. Birleştirici, bir araya getirici ve iyileştirici bir yapıya sahiptir. Bu nedenle sporun bu yönünü çok iyi anladığımızı biliyoruz. Bu doğrultuda ülke olarak spor ülkesi olma yolunda çok büyük adımlar attığımızı hepimiz görüyor ve biliyoruz” dedi.

‘BAŞARILARIMIZI ARTIRACAĞIZ’

Türkiye’nin son 23 yılda pek çok alanda devrimler gerçekleştirdiğini, sporda da çok önemli atılımlara imza atıldığını vurgulayan Kasapoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sporda da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde altyapısıyla, insan kaynağıyla ve spor turizmiyle çok özel bir noktaya ulaşmıştır. Bu noktadan sonra da geriye gitmek ya da durmak söz konusu değildir. Bundan sonra hedefimiz, bu markamızı perçinlemek ve bu alandaki başarılarımızı artırmaktır.”

‘MÜTHİŞ BİR ALTYAPI OLUŞTURULDU’

Öncelikli hedeflerinin sporu tabana yaymak olduğuna dikkat çeken Dr. Mehmet Kasapoğlu, “Bunun için gerekli olan altyapı, artık Türkiye’nin dört bir yanında mevcuttur. 81 ilimizin ilçelerine, mahallelerine, köylerine kadar uzanan müthiş bir altyapı oluşturulmuştur. Geldiğimiz noktada bu altyapının kıymetini bilen bir sporcu nesli yetişmektedir” ifadelerini kullandı.‘BİRÇOK BRANŞTA İDDİALI NESİLLER YETİŞİYOR’

Mükemmel bir coğrafyada olduklarını anlatan Kasapoğlu, “Atletizm, jimnastik, yüzme ve farklı su sporlarıyla birlikte şu an Çeşme Altınkum’dayız. Burası mükemmel bir coğrafyada yer alan mükemmel bir bölgedir. Yelken, su topu ve motosurf gibi birçok branşta iddialı bir nesil yetişiyor. Bunu hep birlikte görüyoruz. Bu gelişim için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘İZMİR SPORDA MARKA DEĞERİ OLACAK’

İzmir’in çok özel bir şehir olduğunu belirten Kasapoğlu, “İzmir çok özel ve marka bir şehirdir. Hem tarihi ve kültürüyle hem çok özel iklimi ve doğal güzellikleriyle hem de güçlü altyapısıyla artık sporda da mükemmel bir altyapıya sahiptir. İlçeleri ve tüm mahalleleriyle birlikte, yüzmeden jimnastiğe, jimnastikten atletizme, atletizmden su sporlarına, futboldan voleybola, basketbola kadar birçok branşta İzmir’in apayrı bir meydan okuması vardır. İnşallah İzmir’in bu alandaki marka değerini spor turizmiyle daha da yukarı taşıyacağız” yorumunu yaptı.

‘SPOR TURİZMİ YERELİ KALKINDIRACAK’

Kasapoğlu, “Spor turizmi, hem ulusal kalkınma hem de yerel kalkınma açısından ayrı bir motivasyon kaynağıdır. Buna yürekten inanıyorum. Bu süreci hem bakanlığımızın ve hükümetimizin güçlü altyapı desteğiyle hem yereldeki sahiplenişle hem sivil toplumun hem de özel şirketlerin katkısıyla birlikte başaracağız. Burada özel şirketlerimizin organizasyona sunduğu katkıyı hep birlikte görüyoruz. Federasyonumuzun ve bakanlığımızın bu alandaki özverili çalışmaları da her türlü takdiri hak ediyor. Spor turizminde İzmir’i çok özel bir yere birlikte taşıyacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

‘POTANSİYELİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ’

Spor turizminin yerli turizm açısından çok önemli yere sahip olduğunu belirten Dr. Mehmet Kasapoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Yalnızca uluslararası değil, aynı zamanda yerli turizm açısından da önemli bir imkandır. Bu potansiyeli hep birlikte zirveye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. İzmir’imizin markasını hem altyapısıyla hem insan kaynağıyla hem de tarihe geçecek yeni başarılarla hep birlikte yükselteceğiz. İzmir’in tarihinde sporda birçok ilke imza atılmıştır. Unutulmaz başarılar ve unutulmaz sporcular bu şehirden çıkmıştır. Bu mirası hep birlikte daha yukarıya taşıyacağız. İzmir’in, her alanda olduğu gibi, sporda da markasıyla, spor insanlarıyla, altyapısıyla ve eşsiz konukseverliğiyle gurur duymaya devam edeceğiz.”

Etiketler:
 
İran'dan Hürmüz Boğazı kararı
 
İzmir'de son 48 saatte 220 yangın...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Karşıyakalı Sarıca, resmen Erokspor'da
Basketbol Süper Ligi'nin köklü ekibi Karşıyaka'dan sezon ortasında kulüpte ...
Petkimspor'da teknik ekip şekillendi
Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon öncesi yapılanmaya giden Aliağa Petkimspor'da ...
Altay'ın ustaları antrenörlük eğitiminde
3'üncü Lig'e düşen Altay'da uzun süredir top koşturan 3 tecrübeli futbolcu ...
 
Menemen'de Mazlum resmen yuvadan uçtu
2'nci Lig'de geçen sezon Play-Off oynayıp yeni sezon öncesi sessizliğin ...
Aliağa FK'da İbrahim Yılmaz iddialı
2'nci Lig'e yükseldikten sonra üst üste önemli transferlerle şampiyonluk ...
Göztepe'de Ürdünlü golcü listede
Süper Lig'de yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Göztepe, ...
 
TBF Disiplin Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye 230 bin lira para cezası
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'ne ...
Göztepe yurt içinden golcü bakıyor
Süper Lig'de 2025-2026 sezonu öncesi kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını ...
Karşıyaka'nın önü karanlık
Kongrede aday çıkmayınca son 1 yıl içinde ikinci kez başkansız kalan Karşıyaka ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri