ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5589
    Dolar
  • Euro
    34,9528
    Euro
  • Altın
    2.423,090
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    20/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
14 Aralık 2022 Çarşamba - 10:53

Çeşme’ye 1 milyar liralık dev yatırım!

İzmir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Çeşme’nin içme suyu altyapısını baştan sona yenilemek üzere tarihi yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, projenin üçüncü etabının temelini de 16 Aralık Cuma günü atacak. 11 mahallede hizmet verecek 350 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattı 278 milyon liraya mal olacak.

Çeşme’ye 1 milyar liralık dev yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çeşme’nin içme suyu, altyapı ve arıtma hizmetleri için yaptığı yatırım miktarının 1 milyar liraya ulaştığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’de bir ilçenin altyapısı için planlanmış en yüksek maliyetli yatırıma imza atıyoruz. Çeşme sadece İzmir’in değil Türkiye’nin gözbebeği. Turizmde dünya markası olmayı hak eden Çeşme için harcanan her kuruşa değer” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin su sıkıntısını çözecek tarihi yatırımın üçüncü etabının da yapımına başlıyor. İlçenin eskiyen ve kaçaklara neden olan tüm iletim hatları ile su şebekesinin yenilenmesini kapsayan çalışmaların 350 kilometrelik üçüncü aşamasının temeli 16 Aralık Cuma günü saat 11.30’da Çeşme Musalla Mahallesi’ndeki törenle atılacak.

1 milyar liralık yatırım
2014 yılında 6360 sayılı yasa ile Çeşme ilçesinin hizmet sorumluluğunu devralan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçenin içme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü tamamen doldurması ve sürekli arıza kaynaklı kesintiler yaşanması nedeniyle tarihi bir yatırım başlattı. 1. Etap içme suyu hattı projesi kapsamında Germiyan, Ildır, Reisdere, Şifne, Yalı, mahallerinde 200 kilometrelik içme suyu hattını yenileme projesinde sona yaklaşıldı. 2.Etap içme suyu hattı projesi ile de 450 kilometrelik içme suyu şebeke inşaatı tamamlandı. Alaçatı, Ardıç, Altınyunus, Boyalık, Celal Bayar, Çakabey, Fahrettinpaşa ve Ilıca mahalleleri kesintisiz suya kavuştu. Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla temeli atılacak 350 kilometrelik 3. Etap İçme Suyu Hattı Projesi ile de Altınkum, Cumhuriyet, Çiftlik, Dalyan, İsmet İnönü, Musalla, Ovacık, Sakarya, Şehit Mehmet, Üniversite ve 16 Eylül mahalleri yeni içme suyu altyapısıyla buluşacak. Projenin üçüncü etabı 278 milyon liraya mal olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar Çeşme’de yaptığı ve planladığı altyapı yatırımlarının maliyeti ise 1 milyar lirayı buluyor.

Sadece bir ilçede yapılmış en büyük altyapı yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çeşme’nin içme suyu, altyapı ve arıtma hizmetleri için yaptığı yatırım miktarının 1 milyar liraya ulaştığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’de bir ilçenin altyapısı için planlanmış en yüksek maliyetli yatırıma imza atıyoruz. Çeşme sadece İzmir’in değil Türkiye’nin gözbebeği. Turizmde dünya markası Çeşme için harcanan her kuruşa değer” diye konuştu.

Çeşme’nin 50 bin civarındaki nüfusunun yaz aylarında dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle 1 milyona ulaştığını vurgulayan Başkan Soyer, “Yerleşik nüfusa oranla sadece altyapıya harcanan miktar açısından Çeşme’de bir yatırım rekoru kırdık” dedi.

2025’de tamamlanacak
İZSU Genel Müdürlüğü Çeşme 3. Etap İçmesuyu Projesi kapsamında yaklaşık 37 km iletim ve 247 km şebeke hattı döşeyerek toplam 284 km imalat yapılacak. Ayrıca yaklaşık 70 km branşman boru imalatı da öngörülüyor. Ayrıca, 60 adet sanat yapısı ve Ovacık Mahallesi’nde 1 adet hidrofor temini ve sac kabin içine montajı yapılacak. İmalat aşamasında İsmet İnönü, Cumhuriyet, Ovacık, 16 Eylül, Musalla, Çiftlikköy, Dalyan, Sakarya, Şehit Mehmet ve Altınkum mahallelerinde çalışılacak. Projenin 2025 yılının Nisan ayında tamamlanması planlandı. Turizm sezonunu içeren 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasındaki kazı yasağı döneminde ise çalışma yapılmayacak.

 
Menderes'te geri dönüşüm atağı!
 
Menemen İŞ-KUR, 3 bin 360 kişiyi iş sahibi yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te geri dönüşüm atağı!
Menderes Belediyesi bahçe atıklarından elde edeceği organik gübreleri ...
Haklarını öğrenen kadınlar sertifikalarını aldı!
Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Karşıyaka ...
Balçova Belediyesi'nden İzmirli kadınlarla iş birliği!
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB)Yöneticileri Balçova Belediye Başkanı ...
 
Büyükşehir'den 600 okulda 25 bin öğrenciye destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 600 okulda öğrenim gören 25 ...
Eşrefpaşa Hastanesi gücüne güç kattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı Sağlık ...
Bayraklı ve Karşıyaka’ya alternatif içme suyu hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Karşıyaka ve Bayraklı ...
 
Konak’ta Afette Engellilik Paneli!
Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun ...
Narlıdere'ye mavi bayraklı halk plajı!
Narlıdere Belediyesi, İzmir Körfezine en yakın mesafede yer alacak Mavi ...
Bornova'da ÇYDD'ye tam destek!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri