ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5318
    Dolar
  • Euro
    34,8631
    Euro
  • Altın
    2.444,900
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
19 Kasım 2021 Cuma - 13:04

Çiğli Belediyesi'ne 2 ödül!

Çiğli Belediyesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü-2021 Yarışması`nda; Mekânsal Strateji Planı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı ile Özendirme Ödülüne layık görüldü.

Çiğli Belediyesi ne 2 ödül!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından, 2003 yılından bu yana kent planlaması alanının duayen ismi Prof. Dr. Raci Bademli adına düzenlenen Türkiye'nin önde gelen şehircilik uygulama ödüllerinden Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü Yarışması’nın bu seneki kazananları arasında iki projesiyle Çiğli Belediyesi de yer aldı. 

Kentsel planlama, kentsel tasarım, şehircilik ve kentsel yaşam deneyimine yeni bir bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada Çiğli Belediyesi’nin Mekânsal Strateji Planı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı projeleri Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.

Çiğli’nin Mekansal Strateji Planı fark yarattı
Yarışmada verilen 5 Özendirme Ödülü arasında yer alan Çiğli Mekânsal Strateji Planı, ilçenin sosyal, ekonomik ve mekânsal yapı analizleri doğrultusunda gelişme stratejilerinin belirlenmesi, yerel kalkınma politikalarının uygulanacağı alanların tespit edilmesi ve uygulama süreçlerinin tasarlanmasını amaçlıyor. Çalışma, ilçenin ekonomik sektörleri ile kentsel ve kırsal alan aktivitelerinin bir arada değerlendirilmesi; yerel kalkınma, ekonomik ve mekansal gelişme stratejilerinin Çiğli için belirlenen değerlerle uyumlu bir vizyona bağlı biçimde oluşturulmasına yönelik hazırlandı. 

Kadın dostu kent Çiğli
Başkan Utku Gümrükçü’nün göreve gelmesiyle birlikte kadınlara yönelik şiddet ile mücadele kapsamında önemli adımlar atan Çiğli Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğinde ve DEÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney’in yürütücülüğünde hayata geçirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı ile de Özendirme Ödülü almaya hak kazandı. Uygulama alanı olarak Çiğli'nin Köyiçi Mahallesi seçilen projede, Çiğli Belediyesi tarafından 5 kadın şehir plancısı istihdam edildi. 52 hektarlık alanda, kadın dostu kent planlama ilkeleri doğrultusunda arazi kullanımı, ulaşım (taşıt ve yaya yolları, kaldırım genişlikleri ve yükseklikleri, yol döşemeleri vb), sosyal ve kültürel tesislerin konumu ve erişilebilirliği, açık ve yeşil alanların konum ve büyüklük açısından yeterliliği ve kullanım bilgileri, kent mobilyalarının standartları gibi başlıklarda değerlendirmeler yapıldı.

“Potansiyelimizi açığa çıkaracağız”
Proje ile Çiğli'nin var olan potansiyelini açığa çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “Kimlik değerlerinin ve koruma ilkelerinin oluşturulması, mahalle yerleşimlerini odağına alan izlenebilir, katılımcı, dengeli ve sürdürülebilir kalkınma sürecinin tasarlanması için çalışıyoruz. Ayrıca insan ve doğa kaynaklı afet risklerinin gözetilmesi, iklim değişikliği ile mücadele, çevre kirliliği sorunlarının azaltılması, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sağlıklı biçimde iyileştirilmesi, kamusal hizmet sunumunun etkinliğinin artırılması, denetimin etkinleştirilmesi ve kurumsal iş birliklerinin güçlendirilmesi hususlarına da önem veriyoruz” dedi.

“Kadınlar güçlü ve etkin olmalı”
Kadın Dostu Kent vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve mekânsal anlamda kadınların güçlendirilmesi için yerel yönetimlerin üzerine önemli görevler düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, biz de bu bilinçle hizmet ve projeler üretiyoruz. İzmir Ticaret Odası ile birlikte geliştirdiğimiz projenin aldığı bu ödül bizleri çok mutlu etti. Gösterdikleri dayanışma ve iş birliğinden ötürü İzmir Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ediyorum. Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü, özgür ve etkin olması adına destek olmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 
İzmir'deki zeytinyağı hırsızlığı kamerada!
 
Sarıbal ve Yücel'den hükümete yaylım ateşi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
47 yıl sonra Yavru Vatan'a gittiler!
Menderes Belediyesi, ilçede yaşayan Kıbrıs gazileri için Kuzey Kıbrıs ...
Kemalpaşa'da imar sorunu çözüldü!
Kemalpaşa’da, “2. Çevreyolu” olarak bilinen 80 hektar büyüklüğünde Kuzey ...
Uzundere Meydanı'nda sona gelindi!
Karabağlar Belediyesi'nin Uzundere Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi'nde ...
 
Büyükşehir'den üreticiye rekor destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Konak Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği'nde...
Konak Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne katıldı. Sağlıklı ...
Türk Sineması'nın 107. yaş günü Bornova'da kutlandı
Türk sinemasının 107’nci yaş günü Bornova’da bir dizi etkinlikle kutlandı. ...
 
Buca'da anlamlı kampanya!
Buca Belediyesi, “Her Bir Kitap Yeni Bir Hayat” sloganıyla kitap toplama ...
Moda dünyası, IF Wedding ile zamansız bir tasarımcı kazandı
Geleceğin modasına genç tasarımcılar ile yön veren IF Wedding Fashion ...
Yöresel ve İyi Tarım Ürünleri Sokağı’na ziyaret!
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası Belediyesi tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri