ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3726
    Dolar
  • Euro
    34,7889
    Euro
  • Altın
    2.440,740
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Nisan 2024 Pazartesi - 21:26

Çiğli Meclisi’nde bir oybirliği de Doruk için...

Çiğli Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Başkan Onur Emrah Yıldız idaresinde gerçekleşti. Huzur haklarının Çiğli’de yaşayan SMA hastası Doruk Çukurcu’ya bağışlanması önerisinin oybirliği ile geçtiği Mecliste; 2023 yılı Faaliyet Raporu da oyçokluğu ile geçti. Başkan Yıldız, ekonomik krizin etkilerine değinerek, "Faaliyet raporu, son beş yılda; bulunduğumuz coğrafyada ve ülkemizde yaşananlar ekonomik kriz ve afetler düşünülerek değerlendirilmeli" dedi.

Çiğli Meclisi’nde bir oybirliği de Doruk için...

Çiğli Meclisi’nde ayrıca; Kıyı ve Ege Belediyeler Birliği Meclisleri ile İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Meclisi üyeleri de belirlendi. Çiğli Belediyesi Nisan ayı ikinci meclis oturumuna; Başkan Onur Emrah Yıldız’ın daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, Adalet ve Kalkınma Partisi Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir ve Milliyetçi Hareket Partisi Çiğli İlçe Başkanı Orhan Yılmaz ile muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Başkan Yıldız, 2023 yılı Faaliyet Raporu görüşülmesi sırasında meclis idaresini Başkan Vekili Rıfat Özer’e bıraktı.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, faaliyet raporunun değerlendirilirken ülke ekonomisinin ve yaşanan olumsuz olayların da göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi. Yıldız, “Faaliyet raporu; son 5 yılda ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyada yaşananlar düşünülerek değerlendirilmeli. Bu 5 yıllık süreçte 30 Ekim’de İzmir’de bir deprem, pandemi ve ardından da tüm ülkemizi etkileyen bir deprem yaşadık. Çiğli Belediyesi bu konuda elinden gelen tüm hassasiyeti göstermiştir. Öte yandan ekonomik kriz, ülkemizi teğet geçmemiştir. Bu nedenle; bizden önceki yönetim faaliyetlerini bu yönde şekillendirmiştir. Herkese teşekkür ederim. Bu faaliyet raporunun da oy birliği ile geçmesi gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu. 2023 yılı Faaliyet Raporu meclisten oy çokluğu ile geçti.

CHP’li Bingöl; “Çiğli memnun ki CHP dedi.”

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Bülent Bingöl, konuşmasında Çiğlililere teşekkür ederek, vatandaşların bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıdığına vurgu yaptı. Bingöl, “Çiğli’de yaşayan komşularımız, tercihlerini ortaya koydu ve başkan olarak Onur Emrah Yıldız’ı seçti. Faaliyet raporunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu faaliyet raporu Çiğli halkında da kabul görmüş ki 31 Mart’ta da tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirdiler.” diye konuştu.

Çiğli Belediye Meclisi yeni dönemin ikinci oy birliğini Çocuk Meclisi’nden sonra; huzur haklarının SMA hastası Doruk’a bağışlanması kararıyla sergiledi. Başkan Yıldız’ın “Çiğlimizde yaşayan SMA hastası bir çocuğumuz var; ismi Doruk. Hayatını daha iyi idame etmesi adına bu ayki iki meclisten alacağımız huzur hakkını Doruk’a hibe etmeyi teklif ediyorum” önerisi; önerisi meclis üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Üç birliğin üyeleri tamam

Meclis’te ayrıca 3 birlik için üye seçimi için üyelik seçimi de yapıldı. Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne Abdurrahman Başaran ve Ali Gül, Egemen Eren Çelik asil üye olarak seçilirken; Edibe Tokmak Yılmaz, Bülent Bingöl ve Abdullah Barkın Durmuşçelebi yedek üye olarak seçildi. Ege Belediyeler Birliği Meclisi’ne Mustafa Bakırcı asil; Volkan Kahya yedek üye seçildi.

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Meclisi’nin de üyeleri belirlendi.  Birliğin meclisine; doğal üyesi olan Başkan Onur Emrah Yıldız dışında Şahin Çalı, Alihaydar Barış Solak, Kadir Önler asil üye olarak seçilirken, Alev Koç, Ergül Akkara ve Yeşim Tuncer de yedek üye oldu.

 
Karabağlar Belediyesi'nde komisyonlar tamam!
 
Gürse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi'nde komisyonlar tamam!
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay yönetiminde toplanan Karabağlar ...
Başkan Fıçı, mali disiplin için düğmeye bastı!
İzmir'in gözde ilçelerinden Foça'da yerel seçimi açık ara farkla kazanan ...
Kuşadası'nın sur duvarları restore ediliyor!
Kuşadası Belediyesi, kent merkezinde bulunan tarihi sur duvarları ile ...
 
Kuşadası'nda bayram tatilinde 2 bin 104 ton çöp toplandı!
Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan Bayramı’nda tatile ...
Bornova'da yol seferberliği başladı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kampanya döneminde söz verdiği bozuk ...
Seferihisar Belediyesi’nde önemli atama...
Seferihisar'da yerel seçimden zaferle çıkan Başkan İsmail Yetişkin, ikinci ...
 
İzmir Büyükşehir'de ilk meclis gündemi belli oldu...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cemil Tugay başkanlığında yapılacak ilk ...
Başkan Turan'ın A Takımı belli oldu!
Ödemiş Belediyesi siyasi başkan yardımcısı kadrolarına atama yapıldı. ...
Büyükşehir'den engelsiz yaşam için yol yardım desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri