ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
10 Nisan 2023 Pazartesi - 22:31

Cinayet zanlısı koca: Kazara tabancam ateş aldı, vurulduğunu bile anlamadım

İzmir'de eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) tasarlayarak öldürmek suçundan yargılanan Kaffar Yeğin (59), ilk kez çıktığı hakim karşısında silahın kazara ateş aldığını, eşinin vurulduğunu bile anlamadığını söyledi.

Cinayet zanlısı koca: Kazara tabancam ateş aldı, vurulduğunu bile anlamadım

Bornova ilçesi Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi sahibi, 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşamayan yakınları, geçen yıl 22 Ekim'de, iş yerine gitti. Saat 00.30 sıralarında gittikleri iş yerinde Yeğin'i kanlar içerisinde bulan yakınlarının haber vermesi üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde tabancayla vurulan Yeğin'in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, şüpheli olarak Yeğin'in boşanma davası açtığı, ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı.

Hülya Şellavcı Yeğin'in, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin hakkında, tehdit edildiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, olay günü Hülya Şellavcı Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın bölgelerde görüntüleri ortaya çıktı.

Polis, kaçan Kaffar Yeğin'i, 8 Kasım'da Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde, saklandığı arkadaşı M.G.'nin (67) evinde yakaladı. Yeğin ve arkadaşı, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Kaffar Yeğin, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, arkadaşı M.G. ise serbest bırakıldı. Cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar olan Kaffar Yeğin ile ilgili ilk iddianame, 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan hazırlanırken, 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sanık Kaffar Yeğin, 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, geçen 13 Mart'ta yargılanmaya başladı. Duruşmada, dava dosyasının Hülya Şellavcı Yeğin öldürülmesiyle ilgili davayla birleştirilmesi için yazı gönderilmesine karar verildi.

Bu dava sürerken sanık Kaffar Yeğin hakkında 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet, 'silahla gece vakti yağma'dan 15 yıla kadar hapis, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle, 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dava daha açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşma salonunda fiziki koşullarının yetersiz olması nedeniyle dava, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Kaffar Yeğin, Hülya Şellavcı Yeğin'in kızı Buse Aktürk, oğlu Bartu Uthan, damadı ve ailenin avukatı Ensar Aktürk'ün de aralarında bulunduğu taraf avukatları ile müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu, Hülya'nın akrabaları ve çok sayıda kadın da duruşmayı takip etti.

Duruşmada savunma yapan Kaffar Yeğin, Hülya Şellavcı ve ailesine hakaret etmediğini, tehditlerde bulunmadığını söyledi. İfadesinde sürekli tabanca taşıdığını da belirten sanık Yeğin, "Olay günü Hülya Şellavcı Yeğin, bana hakaret etti, tartıştık. Bu sırada kazara tabancam bir anda ateş aldı. Vurulduğunu bile anlamadım" dedi.

ANNEMİ VE AİLESİNİ TEHDİT EDİYORDU'

Ardından söz verilen öldürülen Hülya Şellavcı Yeğin'in kızı Buse Aktürk, şikayetçi olduğunu vurgulayıp, sanık Yeğin'in annesini ve ailesini tehdit ettiğini, bu nedenle annesinin biber gazıyla gezdiğini söyledi.

Hülya Şellavcı Yeğin'in oğlu Bartu Uthan ise kendisi askerdeyken annesinin boşanmak istediğini ancak sanığın bunun karşılığında para istediğini kendisine ilettiğini söyledi. Ailenin avukatı Ensar Aktürk ise Hülya'nın 5 kez karakola başvurduğunu, adli makamların yeterli tedbiri almadığı için sanığın 4 kez koruma kararını ihlal ettiğine dikkati çekti. Yeğin'in üzerinde bulunan paranın olay yerinden aldığı Hülya Şellavcı Yeğin'in çantasında bulunan para olabileceği gerekçesiyle paranın sanığa iade edilmemesini talep etti.

Tanıkların da dinlenmesini ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve 50. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 'ısrarlı takip' davasının yargılamayı uzatacağı gerekçesiyle, dosyaya eklenme talebini reddine karar verdi. Sanığın üzerinde bulunan paranın iade edilmemesi talebini de reddeden Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada esas hakkında mütalaa hazırlanacağını belirtip, duruşmayı erteledi.

 
Bu da Erdoğan'ın pide kuyruğu!
 
Ece Erken, öldürülen eşinin ardından ilk kez konuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de uyuşturucu baskını... Çatıda yakalandılar!
İzmir'in Konak ve Karşıyaka ilçelerinde düzenlenen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda ...
Mahkemeden Nükhet Hotar kararı!
Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü ...
Fatih Altaylı, Buket Aydın'ın saatini yazdı!
Son dönemde yaptığı açıklamalarla eleştiri konusu olan spiker Buket Aydın, ...
 
Torbalı Belediyesi ‘çocuk şenliği’ düzenleyecek
Torbalı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Defalarca bıçaklamıştı... İşte istenen ceza!
İzmir'in Buca ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı Aysel Perkgün'ü ...
Milli Emlak'tan Tire'de 10 milyonluk satış!
Milli Emlak, İzmir'in Tire İlçesi'ndeki 16 taşınmazı satışa çıkardı. Çamlık, ...
 
ESHOT’ta yeni görevlendirmeler!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in onayıyla ESHOT Genel Müdürlüğü ...
Hizbullahçılar sessiz sedasız serbest bırakıldı!
Domuz bağı denilince akıllara gelen Hizbullah terör örgütünün, kesinleşmiş ...
Efes Antik Kanal Projesi'nde ilk etap tamamlanıyor...
DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, Efes Antik Kenti'ni 2 bin 500 yıl ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri