ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
8 Eylül 2021 Çarşamba - 09:42

Çıray'dan CHP'li belediyelere: İYİ Parti teşkilatlarına karşı daha hassas olun!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İzmir'deki CHP'li belediyelere "İYİ Parti teşkilatları konusunda daha hassas olmaları" çağrısını yaptı. "Önümüzde başkanlık seçimi var. Bu seçim Türkiye için varoluşsal bir mesele. Ya kazanılacak ya Türkiye'de demokrasi inkıtaa (kesinti) uğrayacak. O nedenle hiç kimse şimdiden küçük hesaplar yapmasın" diyen Çıray, aday ismi açıklayan siyasilere ise "AKP'nin kurduğu tuzağa düşmeyin" diye seslendi.

Çıray dan CHP li belediyelere: İYİ Parti teşkilatlarına karşı daha hassas olun!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Bir süredir Ege bölgesi ve İzmir'de partisinin teşkilatlarını ziyaret eden Çıray, izlenimlerini SONKALE'ye aktardı. İYİ Parti teşkilatlarında moralin çok yüksek olduğunu belirten Çıray, "Onların moralini yükselten, İYİ Parti'nin oyunun gittikçe arttığını görüyor olmaları. Bu durum teşkilatımızın çalışmasını, şevkini, heyecanını artırıyor. Daha iyi bir koordinasyonla verimliliğin çok daha fazla yükseleceği kanaatindeyim" dedi.

(Aytun Çıray, SONKALEİZMİR imtiyaz sahibi Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

"AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NUN HASSASİYENİ GÖSTERELİM"

Çıray, İYİ Parti teşkilatlarında genellikle tüm şikayetlerin yerel yönetimlerle ilgili olduğunu vurgularken, önemli uyarılarda bulundu. Aytun Çıray şunları söyledi:

"Teşkilatımızda şikayetler genellikle yerel yönetimlerle ilgili. Bunların olmasını şu aşamada doğal karşılıyorum. Ancak, bu şikayetlerin bir nedeni olarak da Millet İttifakı'nın yarattığı pozitif etkiden dolayı, beklentilerini yüksek tutmalarını görüyorum. Aracılığınızla yerel yöneticilere çağrıda bulunmak istiyorum. Millet İttifakı konusunda sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Meral Akşener'in gösterdiği hassasiyeti, iyi niyeti, özveriyi herkes göstermeli. Şüphesiz kendi partilileriyle ilgili yapacakları şeyler çok daha fazla olacaktır ama Millet İttifakı'nın diğer üyelerini de belli bir hakkaniyet içinde gözetmeleri gerek. Çünkü uzun bir yola çıkıldı. Bu uzun yolda kimsenin kimseye kırılmaması lazım. Demokrasi, özgürlükler, laiklik ve anayasal devlet yeniden geri gelene kadar hepimizin bir birine ihtiyacı var. Bu süreçlerde birbirimizi kırmaktan uzak durmalıyız. İYİ Partililer ile CHP teşkilatları arasında da bir sorun yok. Benim çağrım daha ziyade yerel yönetimlere. Belediyelere ve onların alt birimlerine. Bunu bir şikayet anlamında değil ama Türkiye'nin çıkarları açısından söylüyorum."

"KİMSE KÜÇÜK HESAPLAR YAPMASIN"

Türkiye'nin bir varolma süreci yaşadığını vurgulayan Çıray, "Bu uzun yolda, geçen seçimlerde İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i, Adana'yı aldığımız motivasyonun bozulmasını istemiyorum. Herkes bu heyecanla çalışmıştı. Şimdi önümüzdeki sınav çok daha büyük. Önümüzde başkanlık seçimi var. Bu seçim Türkiye'nin bir varoluşsal sorunu. Varoluşsal bir mesele. Ya kazanılacak ya Türkiye'de demokrasi inkıtaaya (kesinti) uğrayacak. O nedenle hiçkimse şimdiden küçük hesaplar yapmasın. Örnek olarak da 4 partinin liderine baksın. Burada, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderini de anmak isterim. Özellikle Saadet Partisi lideri üzerinde olağanüstü baskılar olmasına rağmen demokrasi açısından büyük bir sınav veriyor. Saygıyla karşılıyor ve tebrik ediyorum" dedi.

"ÖNCE REJİMİ, DEMOKRASİYİ, PARLAMENTOYU KURTARALIM"

Çıray şöyle devam etti:

"Tabii ki de herkesin farklı fikirleri olacaktır. Demokrasinin icabı da bu zaten. Ancak, Millet İttifakı üyeleri olarak şu anda farklı fikirlerimizin detayları üzerinden birbirimizle tartışacak lüksümüz yok. Önce bir rejimi, demokrasiyi, parlamentoyu kurtaralım. Türkiye'yi yeniden anayasal bir devlet haline getirelim. Bugün olmayan laikliği ve hukuk devletini inşa edelim. Ondan sonra kendi aramızda her türlü tartışmayı yapabiliriz, rekabet edebiliriz."

"MERAL HANIMA DA AKTARACAĞIM"

Edindiği izlenimleri ve tüm düşüncelerini "başdanışmanı" olarak İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de aktaracağını belirten Çıray, "Bir lider hem kendisi izler dışarıdan, hem de güvendikleri insanın söylediklerini de bir tarafa not eder. Bence İzmir'de ittifak çok pozitif gidiyor. Meral hanımın da benim temennilerimden farklı bir şey düşündüğünü zannetmiyorum. Ama ben herkesi çok hassas olmaya davet ediyorum" dedi.

İYİ Partili Çıray, "Millet İttifakı'nın adayı kim olacak" tartışmalarının ise AK Parti tarafından pompalandığını savunurken, isim açıklayan siyasilere uyarılarda bulundu.

İSİM AÇIKLAYANLARA UYARI: "TUZAĞA DÜŞMEYİN"

Çıray, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle yerel yöneticilerin, AKP'nin pompaladığı (Millet İttifakı'nın adayı kim olacak) tartışmasının dışında kalmalarını tavsiye ediyorum.  Çünkü AKP, şimdiden Millet İttifakı'nın gelecekteki başkan adayı kim olacak tartışmasını başlatarak içeri bir nifak sokmaya çalışıyor. Liderlerin ne dediklerine iyi baksınlar. Kemal bey sadece bir prototif tarif ediyor. Meral hanım ne diyor, 'çok merak ediyorlasa erken seçime gelsinler adayımızı görsünler' diyor. Sayın Akşener ile sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin dışında bir şey söylemeye kalkmak bence yerel siyasetin boyutlarını aşar. AKP'nin üzerimize kurduğu tuzaklara düşmemeliyiz. Liderlerin gösterdiği muazzam hassasiyete hepimiz dikkat etmeliyiz. Biz bugün birçok eleştirimizi erteliyorsak bu hassasiyet yüzündendir. Bu hassasiyet Türkiye'nin varoluşsal sorunları üzerinedir. Sorunları sıraya sokmalıyız. Öncelikli sorunumuz laik, demokratik cumhuriyetimizi korumak ve kollamaktır. Bunun için de tek çare, önümüzdeki başkanlık seçimlerini kazanmaktır. Tüm anketler gösteriyor ki biz bu seçimi kazanıyoruz. Peki ne yapmamız lazım; tam işler iyi giderken hata yapmayalım, yeter."

 

 
Başkan İduğ, Zabıta Haftası'nı kutladı!
 
İzmir'deki FETÖ operasyonunda son durum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Disiplin Kurulu'na sevk edilen Tanju Özcan'dan açıklama
Sığınmacılar ve kendisinden yardım isteyen bir kadın hakkında yaptığı ...
İYİ Partili Dervişoğlu: Adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Aday şudur budur tartışmasına ...
CHP'den flaş Tanju Özcan kararı!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın Yüksek ...
 
Beko: Büyüme halka hiç yansımıyor!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TÜİK tarafından paylaşılan büyüme rakamlarını ...
CHP Erzurum İl Başkanı istifa etti
CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, hakkında çıkan taciz iddialarının ...
CHP'li Yücel'den depremzede konutları çıkışı: BİRİLERİNE RANT SAĞLANIYOR!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ...
 
CHP'den 'Çaresiz Erdoğan' çıkışı..
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Üreticiyi terörist, ...
Parlamenter sisteme AK Parti'siz neden geçilmez!
Muzaffer Ayhan Kara yazdı...
Komünistlerden Erdoğan'a sert yanıt!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ne kadar komünist varsa buraya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri