ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3752
    Dolar
  • Euro
    34,9831
    Euro
  • Altın
    2.325,700
    Altın
  • Bist-100
    9,07
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
6 Temmuz 2022 Çarşamba - 13:19

Çıray'dan bakanlara: Doktor T.Ö'yü felç eden kurşunu adeta siz attınız!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, askeri üste görev yaptığı sırada kaza kurşunu ile yaralanan Doktor T.Ö. hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi. Çıray, “Hukuka ve tıbba uymayarak Doktor T. Ö.’yü felç eden kurşunu adeta siz attınız” dedi.

Çıray dan bakanlara: Doktor T.Ö yü felç eden kurşunu adeta siz attınız!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, askeri üste görev yaptığı sırada kaza kurşunu ile yaralanan Doktor T.Ö hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 

“DOKTOR. T. Ö.’YÜ FELÇ EDEN KURŞUNU SİZ ATTINIZ”

Samsun Havza İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 4924 sayılı sözleşmeli statüde görev yapan Doktor T. Ö.’nün Sağlık Bakanlığı’nın 27.04.2022 tarihli kararı ile Şırnak 23. P. Tüm. Komutanlığı emrine 09.05.2022 - 09.07.2022 tarihleri arasında resen 2 aylık geçici görev kararıyla görevlendirildiğini belirten Çıray, bu kararın Doktor T. Ö.’ye  06.05.2022 tarihinde hiçbir hazırlık imkanı tanınmadan, Samsun’dan Şırnak’a yolluk-harcırah-bilet gibi ihtiyaçları karşılanmadan ve  güvenli ulaşım için gerekli şartlar ve tedbirler sağlanmadan sadece üç gün öncesinden tebliğ edildiğini kaydetti.

Doktor T. Ö.’nün sağlık mazereti sebebiyle ‘askerliğe elverişli değildir’ raporu nedeniyle askerlik muafiyeti bulunmasına rağmen alındığını vurgulayan Çıray, T. Ö.’nün 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli olarak çalıştığı için başka bir kurumda geçici görevlendirilmesinin hukuken ve tıbben mümkün olmadığına dikkat çekti. Çıray, “Hukuka ve tıbba uymayarak Doktor T. Ö.’yü felç eden kurşunu adeta siz attınız” ifadesini kullandı.

Doktor T. Ö.’nün geçici görevlendirmeye yazılı olarak yaptığı itirazın Sağlık Bakanlığı tarafından uygun bulanmadığının altını çizen Çıray, Doktor T. Ö. için vatan görevinden kaçmak diye bir tavrın asla söz konusu olmadığını, ancak hasta olmasına rağmen askeri birliğe katılmak ve birlikle beraber sınır ötesi askeri üste göreve başlamak zorunda bırakıldığını belirtti. Çıray, şunları belirtti:

“Doktor T. Ö. askeri üste görev yaptığı sırada sebebi henüz bilinmeyen bir kaza kurşunu ile yaralanmış ve T12 düzeyinde omurilik hasarı meydana gelmiştir. Belden itibaren iki bacağını hissetmediği ve kullanamadığı için felçli (paraplejik) haldedir. Ayrıca ağır akciğer hasarı (hemopnömotoraks) ile ağır karaciğer ve dalak hasarı (laserasyonlar) meydana gelmiştir. Kendisi halen Fizik Tedavi Kliniği Subakut Bölümü’nde tedavi altındadır.

Meydana gelen bu elim olayda ne yazık ki idarelerin birden fazla ağır hizmet kusuru bulunmaktadır. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere idareler, meslektaşımızın hayatını tehdit eden ve ağır maluliyetine sebep olan bu olayın doğrudan müsebbibidir.”

Çıray, Akar ve Koca’ya şu soruları yöneltti:

“ASKERİ SAĞLIK KURUMLARINI AÇMAK İÇİN DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

-  Öncelikle askeri bilgi ve becerisi olmayan, askeri eğitimi olmayan hekimler neden askeri birliklerde görevlendirilmektedir?

-  İhtiyaç olduğu bu ve benzeri olaylarla açıkça ortaya çıkmasına rağmen askeri sağlık kurum ve kuruluşları hâlâ açılmamaktadır. Askeri sağlık kurumlarını açmak için daha neyi bekliyorsunuz?

-   Askeri sağlık kurum ve kuruluşları kapatıldıktan sonra askeri tabiplerin sivil sağlık kurum ve kuruluşlara tayinlerinde rütbe ve özlük yönünden hakları devam ederken, bu tür görevlendirmelere neden askeri değil sivil hekimler gönderilmektedir?

-   Askeri sağlık hizmetleri ve cerrahisi, sivil sağlık hizmetlerinden farklı ve özellikli tıbbi yaklaşım, deneyim ve beceri gerektirmesine rağmen, askerlerimiz neden askeri sağlık hizmetlerinden yararlanmamakta ve savaş tıbbı tecrübesi olmayan sivil hekimlere emanet edilmektedir?

-   4924 sayılı kanuna tabi olarak, çakılı kadro ile çalışan bir hekim, geçici görevlendirme yasağına rağmen neden farklı bir kuruma geçici görevle yollanmıştır?

-  Askerliğe elverişli olmayan bir hekim, Doktor T. Ö. neden doğrudan askeri birliğe göreve yollanmıştır?

“HEKİM SEVKİ CENEVRE SÖZLEŞMESİ’NE UYGUN MU YAPILMIŞTIR?”

-  Sivil hekim yurt içi askeri birliğe görevlendirilmişken neden ve hangi dayanakla sınır ötesi askeri bölgeye gönderilmiştir?

-  Türkiye’nin taraf olduğu Cenevre Sözleşmesi’ne göre işgal altındaki topraklarda ve askerî harekât mıntıkalarında sağlık personelinin kendini tanıtır, mesul makamın mührünü taşıyan, fotoğraflı kimlik ve sol kolunda pazubent taşıması gerektiği belirtilir. Gerek hekimlerin taşınması, kullanılan kıyafetler ve gerekse de bulundukları alanlar sözleşmeye uygun mudur?

 

 

 
Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Ertuğrul Özkök satırları!
 
Seyit Torun'dan Başkan Kayalar'a destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Ertuğrul Özkök satırları!
Fatih Altaylı, Sedat Peker'in son iddialarını köşesine taşıdı. “Sedat ...
CHP’li Beko: Emeklilerin maaşları asgari ücretle eşitlenmeli!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, asgari ücrete yapılan zammın ardından ...
İzmir'de sıcak dakikalar... Alev topuna döndü!
İzmir'de park halindeki bir otomobilde başlayan yangın paniğe neden oldu. ...
 
Korkunç kaza: 1 ölü, 2 yaralı!
İzmir'in Bornova ilçesinde otomobille çarpışan elektrikli bisikletin sürücüsü ...
Başkan Kayalar: Alnımız açık, veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok!
Menderes Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına ...
PKK'ya ağır darbe: 20 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 20 ...
 
Başkan Mustafa Kayalar serbest bırakıldı!
İzmir'in Menderes Belediyesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında ...
Erdoğan’ın İstanbul adayı ortaya çıktı!
Barış Pehlivan, geçtiğimiz gün dolaşıma giren ve sosyal medyada gündem ...
Berat Albayrak geri dönüyor!
Sosyal medya üzerinden istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri