ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5625
    Dolar
  • Euro
    43,6638
    Euro
  • Altın
    4.032,240
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
5 Şubat 2020 Çarşamba - 15:29

Çocuk dostu İzmir için yeni adım

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı.

Çocuk dostu İzmir için yeni adım

“Çocuk dostu İzmir” hedefi doğrultusunda bir adım daha atıldı. Sosyoekonomik yönden dezavantajlı çocuklara bilimsel, sosyal, kişisel beceriler kazandırma hedefiyle atölyeler düzenleyen Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla bugün resmi açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Tunç Soyer, “Seferihisar’da Türkiye’nin ilk Çocuk Belediyesi’ni kurarken, Masal Evleri’ni açmaya başladığımızda ya da ‘İzmir’e Hoş gedin Bebek’ projesini uygulamaya koyduğumuzda da amacımız aynıydı: Çocuk dostu İzmir. Sürdürülebilir gelişme hedeflerine ulaşmak ve İzmir’in dünyayla bütünleşmesini sağlamak için yapacağımız en kalıcı şey ç ocuklarla ilgili çalışmalardır. Onların eğitimine, donanımına katkı sağlayabiliyorsak, hayal dünyalarına yeni bir kapı açabiliyorsak en doğru işi yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

İzmir’in geleceğini yeniden yaratıyoruz

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA’da Türkiye’nin iyi sonuçlar almadığına vurgu yapan Soyer şöyle devam etti: “Bunu hak etmediğimizi düşünüyorum. Bu nedenle odağımızı değiştirip çocuk merkezli bir kent yaratmak istiyoruz. Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi bir yandan çocuklara haklarını öğretecek, bir yandan onların hayal gücünün sınırlarını genişletecek, bir yandan da teknoloji ve bilimle tanışmalarını sağlayacak. Biz bu atölyelere çok önem veriyoruz. Bu Merkez’in çocukların kişisel, sosyal, bilimsel ve teknolojik gelişmesinde, araştırma ve tasarım yeteneklerinin ilerlemesinde çok önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Bu projeyle İzmir’in geleceğini yeniden yarattığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

İzmir Sanat’ta yapılan açılış toplantısının ardından Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’ne geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, atölyeleri ziyaret etti ve çocuklara Samed Bahrengi’nin “Küçük Kara Balık” kitabını hediye etti.

Törene İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz da katıldı.

Merkez’e başvurular devam ediyor

Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi'nde çocuklara yönelik Hayaller-Haklar, STEM, Robotik Kodlama ve Doğa atölyeleri yapılıyor. Çocuk haklarını odağına alan Merkez, 2. Sınıftan 8. sınıfa kadar tüm çocuklara ücretsiz eğitim veriyor. Ayrıca “Ebeveyn Buluşmaları” kapsamında çocuk gelişimi ve eğitimi konularında ailelere bilgi ve destek verilmesi, çocuk ve aile arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kültürpark'ta Celal Atik Spor Salonu'nun yanında bulunan Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’ne başvurular da sürüyor.

Merkez ile ilgili detaylı bilgi 293 98 14 numaralı telefondan alınabilir.

Hayaller-Haklar Atölyesi

Çocuk haklarını konu alan Hayaller-Haklar Atölyesi ile çocukların, hak konusunda farkındalık kazanırken aynı zamanda duygularını ifade edebilmeleri, sorun çözme becerilerini geliştirmeleri, inisiyatif alabilmeleri, hayallerine dair duygu ve düşüncelerini tartışabilmeleri amaçlanıyor.

STEM Atölyesi

STEM eğitimi çocukların disiplinlerarası bir bakış açısı kazanmasını sağlamak için fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesinden oluşan bir öğretim modeli olarak tanımlanıyor.

Robotik Kodlama Atölyesi

Robotik Kodlama eğitimiyle çocukların mekanik bileşenleri, sensörleri ve motorları bir araya getirerek robot yapmayı ve bu robotları çeşitli görevler için kodlayarak programlamayı öğrenmeleri amaçlanıyor.

Doğa Atölyesi

Doğa Atölyesi ile çocukların doğada “dokun-dene-öğren” ilkeleriyle yaşayarak ve keşfederek öğrenmesi sağlanıyor

Etiketler:
 
Göztepe'den ikinci tepki... ''Hayretle takip ediyoruz''
 
İzmir'de fırtına ve sağanak kabusu.. DENİZ TAŞTI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürdürülebilir İzmir için yol haritası belirleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Sürdürülebilir Kent ...
İzmir'de vapur seferleri iptal...
İzmir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün saat 13.30'dan itibaren ...
Menemen Belediye Başkanı Aksoy için şok sözler... 'İlkokul sınıf başkanı gibi'
Menemen Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, ...
 
Gaziemir'de halk buluşması... 4 saatte 200 kişiyle görüştü!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yoğun çalışma programı nedeniyle ...
İzmir o alanda Türkiye lideri!
TÜİK belediyelerin atıksu arıtma verilerini açıkladı. İzmir, ileri biyolojik ...
Gaziemir'de halk günü uygulaması!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yoğun çalışma programı nedeniyle ...
 
Narlıdere’de sanata engel yok!
Narlıdere’deki engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve onları ...
Çiğli Belediyesi kişisel bakım birimi Elazığ’da
Çiğli Belediyesi kişisel bakım hizmetleri birimi Elazığlı depremzedelerin ...
Başkan Sandal'dan siyasi partilere ziyaret... Eşit hizmet vurgusu!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçedeki siyasi partileri ziyaret ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri