ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,4972
    Dolar
  • Euro
    52,8209
    Euro
  • Altın
    5.999,343
    Altın
  • Bist-100
    14.331,21
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    16/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/33°
    IZMIR
  • KONYA
    16/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'li Murat Emir'den 'kurultay' ve 'yeni parti' açıklaması: 'Bütün seçenekler masada'
CHP'li Murat Emir'den 'kurultay' ve 'yeni parti' açıklaması: 'Bütün seçenekler masada'
Keşan Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
Keşan Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
CHP il başkanlarından Genel Merkez’e: 'Görevden almalarınızı, ihraçlarınızı tanımıyoruz'
CHP il başkanlarından Genel Merkez’e: 'Görevden almalarınızı, ihraçlarınızı tanımıyoruz'
Martı TAG davasında mahkeme kararını açıkladı
Martı TAG davasında mahkeme kararını açıkladı
3 Eylül 2019 Salı - 11:11

Çocuk istismarına kulaçlı tepki

İzmir'de daha önce kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için 24 saat boyunca kulaç atan 6 açık su yüzücüsü, bu kez 'Çocuk istismarına son' temasıyla 8 Eylül'de Didim'den Bodrum'a 24 kilometre yüzecek. 8 saat sürecek olan yüzme etkinliğinde sporculara, tekne ile cankurtaran, doktor ve Yüzme Federasyonu yetkilileri eşlik edecek.

Çocuk istismarına kulaçlı tepki

Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla daha önce İzmir'in Çeşme ilçesinden Seferihisar ilçesine kadar 24 saat boyunca yüzen 6 açık su yüzücüsü, bu kez çocuk istismarına dikkat çekmek için yeniden bir araya geliyor. Memur emeklisi Ayşe Doğan, çocuk gelişim uzmanı Yankı Delen'in yanı sıra eczacı Seda Kansuk, bir şirketin üst düzey yöneticisi Şadi Gödek, makine mühendisi Memduh Kansuk ve bilgisayar mühendisi Uğur Doğan'dan oluşan ekip, 'Çocuk istismarına son' temasıyla, Didim'den Bodrum'a kadar 24 kilometre boyunca yüzecek. Daha önce Seferihisar'dan Çeşme'ye yapılan etkinliğe katılan eski milli yüzücüler Senem Ülker ve Ayşin Oya Bekbay ise bu defa ekipte yer almayacak. 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan yüzme etkinliğinde sporculara tekneden Yüzme Federasyonu yetkilileri, doktor ve cankurtaranlar eşlik edecek. Çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratmak için kulaç atmayı sürdürecek olan yüzücüler, etkinlik sonunda Bodrum'da basın açıklaması yapacak.

'SONA ERMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEĞİZ'

Çocuk istismarını önlemeye yönelik farkındalık yaratmak adına yapılan yüzme etkinliğinin ilkinin geçen yıl İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere'den Aydın'ın Kuşadası ilçesi güzerfahında gerçekleştirildiğini ifade eden yüzücülerden Seda Kansuk, "Geçen yılki de yaklaşık 8 saatlik bir yüzüş olmuştu. Biz bu istismarlar sona ermediği sürece bu etkinliklere devam edeceğimizi söylemiştik. Bu sene de 3 kadın 3 erkek 6 yüzücü bir araya geldik. Biz hepimiz kendimizi bir anne ve baba olarak düşündük ve attığımız her kulacı istismara uğrayan çocuklarımızı göz önüne alarak atacağız. İstismarın her türlüsüne karşı geldiğimizi geçen haftaki etkinliğimizle de dile getirmiştik. İstismarın hele ki çocuğa karşı yapılmasını zalimce ve çok büyük bir zayıflık olarak görüyorum. Güzel çocuklarımızın güzel bir geleceğe sahip olmaları için onlara bir çiçek gibi davranılması gerektiğini düşünüyorum. Onların zedelenmesini hiçbirimiz istemiyoruz" dedi.

'ANNE BABALARI UYARMAK VE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN'

Geçen sene gerçekleştirilen etkinlikte de yüzücü olarak yer alan çocuk gelişim uzmanı Yankı Delen, "Çocuklarla hep beraber olduğum için onların her türlü konudaki hassasiyetlerini biliyorum. Bir istismar konusunu yaşadıklarında ne kadar korkabileceklerini ve anne babayla paylaşamayacaklarını hissedebiliyorum. Ebeveynleri bu konuda uyarmak ve kamuoyunu uyarmak çok önemli. Bunun için bir araya geliyoruz. Çocuklar yetişkinler gibi ve içlerinde birçok şeyi saklayabiliyorlar. İstismar yaşayan bir çocuğun saklama ihtimali ne yazık ki yüksek. Geçen seneki ekipte de yer almıştık. Hem herkesin dikkatini çekmek hem de anne babaları uyarmak adına yeniden bir aradayız. Çocuklar her şey" diye konuştu.

 

 
Bayıltana kadar döverim..
 
Çeşme açıkları kaçak kaynıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayıltana kadar döverim..
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, sağlık ocağına gidip, kendisine rapor yazılmasını ...
İzmir'de deprem... Yine sallandık
Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine ...
Bakan Pakdemirli'den yangın polemiği... PKK'yı lanetlemelerini beklerdik
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, PKK'nın üstlendiği, İzmir'de 6 ...
 
Başsavcı'dan 15 Temmuz, Baro Başkanından demokrasi vurgusu
İzmir'de 2019- 2020 adli yıl açılışı töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı ...
Metin Feyzioğlu: Biz tarafsızız!
Yargıtay Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni ...
Mimoza hayata tutundu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, üzerinden otomobil geçtikten sonra ayakları hissizleşen ...
 
Alkol komasından öldü!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, iddiaya göre alkol komasına giren Okan Y. ...
Afgan kadın neredeyse parkta doğuruyordu! Başkan Tunç Soyer drama el koydu
Yaklaşık 2 aydır eşi ile birlikte İzmir Konak'taki Agora Park'ta kalan ...
İzmir yangını davalık oluyor
İzmir'de terör örgütü PKK'nın üstlendiği, yaklaşık 6 bin 500 hektar orman ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri