ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
26 Aralık 2020 Cumartesi - 09:42

Çocuklar istiyor, Başkan Batur yapıyor

Konak’ta vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanları genişletmek için yoğun bir çalışma programı sürdüren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi, hastalık, deprem derken zor günler geçiren çocukları kırmadı. Yüzleri gülsün diye çocukların park isteklerini yerine getiren Batur, “Her şey çocuklarımız için” dedi.

Çocuklar istiyor, Başkan Batur yapıyor

Göreve geldiği günden bugüne, “Daha yeşil bir Konak” hedefiyle çalışan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede çocukların park isteklerini yerine getiriyor. Batur, depremden sonra Konak’a taşınan iki küçük kız kardeşi kırmadı ve yerleştikleri lojmanın bahçesine park kurdu. Tepecik’te onkoloji servisinde amansız bir hastalıkla savaşan çocukların, “Başkan Amca bize park yapsın” dediğini duyan Batur, bu isteği de hızla yerine getirerek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine park yaptı. Batur, pandemi nedeniyle ancak belirli saatlerde sokağa çıkabilen çocuklara yetmeyen İstikbal Parkı’nı da baştan ayağı yenileterek, yeniden inşa etti.

Depremzede kardeşlerin yüzü güldü

Başkan Batur, depremde evleri hasar gördüğü için Halkapınar’da bulunan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Lojmanları’na taşınan Öyküm ve Özüm kardeşlerin yüzünü güldürdü. Batur, depremzede kardeşlerin öğretmen babası Halil Kılıç’ın yazdığı dilekçeyi okur okumaz harekete geçti. Baba Kılıç, Konak Belediyesi’ne gönderdiği dilekçesinde, daha önce hemen her gün parka giden kızlarının lojman bahçesine oyun alanı istediğini belirterek, “Bir öğretmen olarak birçok çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine katkı sağladım. Bir baba olarak kendi çocuklarımın bu hayallerini gerçeğe dönüştürmek içinse sizlerin desteğine ihtiyacım var. Benim için zor ama onların bu isteklerini sizin desteklerinizle gerçekleştirebileceğime inanıyorum. Bahçesinde müsait alanı bulunan lojmanlarda kalacak nice Öykümler ve Özümler için sizden bir çocuk parkı yapmanızı arz ediyorum” diye yazmıştı.

Resim çizip, teşekküre geldiler

Kılıç’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yazdığı dilekçenin üzerinden bir ay bile geçmeden çocukların artık bir parkı vardı. Yaşadıkları zor günlerin ardından yeni parklarına kavuşan Öyküm ile Özüm, taleplerini hızla yerine getiren Başkan Abdül Batur’a teşekkür ziyaretine geldi. Yanlarında Başkan amcalarına teşekkür için çizdikleri resmi de getirmişlerdi. Öğretmen Baba Kılıç ise tüm belediye personelinin konuya hassasiyetle yaklaştığını ve çok güzel çalıştığını ifade ederek, “A’dan Z’ye emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu parkta tüm çocuklar güzel anılar biriktirsin istiyoruz” dedi.

Hastane bahçesine de kurdu

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar ise rutin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürüten belediye ekiplerine park isteklerini iletti. Çocukların, “Başkan Amca’dan park istiyoruz” dediğini duyan Batur, hızla harekete geçerek, hastane bahçesine de oyun alanı kurdurdu. Konak Belediyesi ekiplerinin hummalı bir şekilde çalıştığı park, kısa bir sürede hizmete sokuldu.

İstikbal Parkı, yeniden yapıldı

Başkan Batur, Yenidoğan’da bölge sakinleri ile çocuklarının daha büyük park talebini de geri çevirmedi. Pandemi şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, salgın yüzünden ancak belirli saatlerde dışarı çıkabilen çocuklara yetmeyen, mevcut İstikbal Parkı’nı tepeden tırnağa yeniledi. Genişletilen parka, yeni oyun grupları da yerleştirildi. Park, yeni yüzüyle çocukların hizmetine sunuldu.

Batur: Her şey çocuklarımız için

Konak’ta mevcut yapılaşma nedeniyle park yapacak alan bulmanın çok zor olduğunu belirten Başkan Batur, “Ancak yine de elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz daha yeşil bir Konak. Kentsel dönüşüm planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Bugün de nerede yer müsaitse, çocuklarımız nereye istemişse oraya parkımızı yapmaya çabalıyoruz. Olan parklarımızı da baştan aşağı yenileyerek, daha elverişli hale getiriyoruz” dedi. Çocukların pandemiyle eve kapanırken, bir de deprem korkusu yaşadığını söyleyen Batur, “Bu süreç onlar için de çok zor geçiyor; okullarından, arkadaşlarından ayrılar, sokağa ancak günde birkaç saat çıkabiliyorlar. Hastanelerde yaşam savası veren çocuklarımıza da acil şifalar diliyorum. Her şey çocuklarımız için, onlar daha iyi yaşayabilsin diye.... Yeni parklarımızın da tüm çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki, pandeminin ardından da doyasıya keyfini çıkaracaklar. Hatta bir gün ben de onlara eşlik edeceğim” diye konuştu.

 
Genç bilim insanları Buca'da buluştu
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonları... Bir haftada 9 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç bilim insanları Buca'da buluştu
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ilk ...
CHP'li başkanlardan 2021 mesajı... ATILIM YILI OLACAK!
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, 2020’yi çevrim içi bir toplantıyla ...
Kiraz doğalgaza kavuştu
İzmir’in Kiraz ilçesinde doğal gaz projesinin ilk etabı, düzenlenen törenle ...
 
Konak'ta İnönü'ye buruk anma...
Konak’taki evinde ölüm yıl dönümünde kalabalıklarla anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Narlıdere'ye modern heykeller...
Narlıdere Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana ilçenin her köşesinde ...
Bornovalı çocuklara on-line eğlence
Minikler yılbaşı süslerini origami etkinliğinde yapacak   
 
Zeus Sunağı için toplantı
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: "Zeus Sunağı ile ilgili isteklerimizi, ...
Büyükşehir Erişilebilirlik Ödüllerine iki kategoride aday
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Erişilebilirlik Ödülleri 2020” kapsamında  ...
Bayraklı'da sıkı denetim...
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri