ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
7 Nisan 2023 Cuma - 13:48

Çocukların Şampiyonlar Ligi'nde heyecan başladı

Altınordu Futbol Kulübü’nün  “Dünya İzmir’de Buluşuyor” mottosuyla düzenlediği Uluslararası U12 İzmir Cup”ta ilk santra yapıldı. Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’ndeki turnuvada 22 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele ediyor.

Çocukların Şampiyonlar Ligi nde heyecan başladı

Yeni genç yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak sağlayacak turnuva grup müsabakalarıyla başladı. Organizasyon 9 Nisan Pazar günü oynanacak maçlarla sona erecek. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un yanı sıra Bayern Münih, Athletic Bilbao, Juventus, PSG, Ajax, Porto gibi tanınmış kulüpler yer aldığı turnuvaya katılan takımların A Takım futbolcularının imzaladığı 72 forma turnuvanın ardından Altınordu FK ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açık artırma ile satılacak.

Organizasyonun açılış töreninde spor camiasının birçok ünlü ismi yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun süre Galatasaray'da forma giyen Cevad Prekazi, eski hakemlerden Bahattin Duran’ın Yılmaz Erdoğan’ın da aralarında yer aldığı birçok isim turnuva coşkusuna ortak oldu.

"BÜYÜK COŞKU YAŞIYORUZ"

Açılış konuşmasını yapan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan pandemiden dolayı U12 İzmir Cup'a 2 yıl ara vermek zorunda olduklarını dile getirdi. "Dünya pandemiden dolayı yeni yeni kendine geliyor" diyen Özkan, "U12 İzmir Cup benim hayatımın en önemli günlerinden bir tanesi. Adeta coşkuyu yaşıyoruz. Bu sadece Altınordu'nun turnuvası değil İzmir'in turnuvası. O kadar güzel görüntüler var ki burada. Güney Afrika'dan gelen kıvırcık saçlı çocuklar var. İsveç'ten gelen sarışın mavi gözlü çocuklarımız var. Büyük coşku yaşıyoruz. Biz çocuklarımıza değer katmaya, onları spora hazırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: ÇOCUKLARIN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEYİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ülkemizin kısa bir süre önce deprem felaketiyle sarsıldığını hatırlatarak Kasapoğlu, "Art arda yaşadığımız depremler, kayıplarımız, derin acılarımız oldu. Ben bu vesileyle tüm kaybettiklerimize Allah'tan Rahmet diliyorum. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu acıları, yaraları birlikte saracağız. Spor bu anlamda rehabilite eden bir güç. Bu tür organizasyonları federasyonumuzla deprem bölgelerimizde de gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: "ÇOCUKLARIN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEYİZ"

Altınordu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen U12 İzmir Cup'ta çok yetenekli ve değerli sporcuların yer aldığını vurgulayan Kasapoğlu, "Bu şampiyona çocuklar için Şampiyonlar Ligi mücadelesi ortaya koyuyor. Her yıl Avrupa'nın en büyük kulüplerinin altyapı sporcuları ülkemize geliyor. Çocuklar birbiriyle tanışıyor, mücadele ediyor. Seviyelerini tespit etmek noktasında tecrübe aktarımı U12 Cup'ta en güzel şekliyle gerçekleşiyor. Bu güzel İzmir'de, Altınordu'nun ev sahipliğiyle dünya futbolunda potansiyeli olan yeni yetenekleri tüm dünyanın ilgilisine ve dikkatine sunuyoruz. Burada 41'i yabancı 72 takım mücadele edecek. Gerçekten iftihar ettiğimiz bakanlık olarak paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir organizasyondayız" ifadelerini kullandı.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve ekibini çok kıymetli bir iş yaptığını belirten Bakan Kasapoğlu, "Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Burada bir mücadele var, alın teri var, gayret var ve inanç var. Değerli çocuklarımız var, pırıl pırıl çocuklarımız var. Hepsine gönülden başarılar diliyorum. Altınordu deyince aklımıza köklü bir kulüp geliyor. Aklımıza mazisi güçlü bir camia ve üretim geliyor, altyapı geliyor. Altınordu ülkemizde sporcu yetiştirmeye yönelik çok stratejik adımlar atan kulüplerin en başında. Dünya liglerinde bu altyapıdan yetişmiş, bu sahaların tozunu yutmuş sporcularımızı görüyoruz. Sporcularımız karakterleriyle, duruşlarıyla bu aziz vatanımızı en güzel ve asil şekilde temsil ediyor. Altyapıda yeteneklerin keşfedilmesi sürecinin sürdürülmesini hayati buluyorum" diye konuştu.

Sporun ve sporcunun gelişimi açısından herkese önemli görevlerin düştüğünü belirten Kasapoğlu, "Federasyonla kulüpler ve yerel yönetimler el ele vererek birbirinden kıymetli gençleri keşfetmek, desteklemek ve dünya vitrinine ana aktörler olarak çıkarmak için hazırlayacağız. Hepimize büyük görevler düşüyor. Futbolun paydaşlarına düşen görev, güçlü altyapıyı en iyi şekilde, en verimli şekilde değerlendirmek. Türk sporu sadece tesis devrimi yaşamıyor, madalyalarla bir başarı devrimi de var. Türk sporunda artık rekor madalyalar var. jimnastik, atletizm boks ve voleybola kadar, 60'a yakın branşta her gün meydan okuyan, her gün rekor egale eden bir Türk sporu var. Tokyo Olimpiyatları'nda heyecana birlikte şahit olduk. Ülke tarihini en başarılı olimpiyatlarını birlikte gerçekleştirdik" cümlelerini kurdu.

VALİ KÖŞGER: "DÜNYA ÇOCUKLARIMIZ İLİMİZDE BULUŞTU"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Altınordu'nun sporcu fabrikası olduğunu dile getirdi. Gururlu bir gün yaşadığını belirten Köşger, "Çocukların Şampiyonlar Ligi olan U12 İzmir Cup'ta bulunmaktan dolayı son derece memnunum. Burada 22 ülkeden 72 takımı ve 1500 sporcuyu ilimizde buluşturan Başkan Seyit Mehmet Özkan'a teşekkür ediyorum. Turnuvanın centilmence geçmesini diliyorum. Asırlık çınarımız Altınordu, iyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu görüşüyle dünya çocuklarımızı ilimizde buluşturdu. Ülkemizin en kaliteli futbol akademisinin kentimizde bulunmasından gurur duyuyorum. Çağlar, Cengiz ve niceleri gibi futbolcuları ülkemize armağan eden Altınordu'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BÜYÜKEKŞİ: "TÜM DÜNYADA SİNERJİ OLUŞTU"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi U12 İzmir Cup'un ülke futbolu için çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Büyükekşi, "U12 İzmir Cup açılış töreninde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. 100'üncü yıl etkinliklerimiz kapsamında bu turnuva bizim için çok önemli. Bu organizasyon dünyada tanınır hale geldi. Dünyadaki takımlara ev sahipliği yapan, çok güzide bir turnuva. Tüm dünyada sinerji ve farkındalık yaratmış durumda. Şampiyona adeta festival havasında başladı. Futbolumuzda kalıcı başarılar ede etmek istiyoruz. Futbol akademi projelerini hayata geçirdik. Akademilerde faaliyetleri 6 yaşından 19 yaşına kadar eğitim verecek şekile getirmek istiyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRMELİYİZ"

Yetişecek futbolcuların önce kendi kulüplerinde A Takıma yükselmelerini ardından yurt dışına açılmalarını hedeflediklerini belirten Büyükekşi, "Kulüplerimiz ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Son yıllarda Sadece 6 futbolcumuzu yurt dışına gönderdik. Akademi kurtuluş reçetemizdir. Ülkemizde çok yetenekli ve potansiyelli oyuncular var. Marifet onları geliştirmekte. Kulüpler gerçek anlamda akademileri kuracaklar. Altyapıların finansmanı konusunda yasa değişti. Kulüpler hem altyapılarını finanse edecek hem de altyapı tesislerini inşa edecek. Türk futbolunun gelişimine büyük destek veren sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Eğitim çok önemli. Fair-Play ruhu da çok önemli. Bizim verdiğimiz eğitim yetmez. Aileler ve yakınlarından da güzel şeyler görmeliler. İyi insan, iyi vatandaş ve iyi futbolcu yetiştirdiğimizde ülkemizin geleceği de sağlam temeller üzerine kurulacak" cümlelerini kurdu.

SOYER: "BURASI FİLİZLERİN YETİŞTİĞİ YER"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açılış töreninde şunları ifade etti: "Altınordu gerçekten Türkiye'nin en kıymetli kulüplerinden, çınarlarından biridir. 100 yıldır varlığını sürdüren, yeni gençler yetiştiren çok önemli spor kulüplerden biri. Burası yeni filizlerin yetiştiği, yetenek fabrikası bir kulüp. Hepimiz için gurur verici. Bu organizasyona ev sahipliği yapması bizim için çok değerli. Biz de kent olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz."

ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİ ÇALINDI

Açılış törenine katılan konuklar basın mensuplarına poz verdi. Altınordu Kulübü de açılışta yer alan Bakan Kasapoğlu, Vali Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve TFF Başkanı Büyükekşi’nin isminin yazılı olduğu forma hediye verdi. Açılış seremonisinin ardından turnuvaya katılan tüm sporcular ve katılımcılar Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde U12 İzmir Cup bayrağını dalgalandırdı.

 

 
Pınar Karşıyaka'nın gözü Anadolu Efes'te
 
MAST Fuarı İzmir’e çok yakıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka'nın gözü Anadolu Efes'te
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 23 maçta 17 galibiyetle puan ...
Altay'da Eren'in yıldızı parlıyor
Spor Toto 1'inci Lig'de üst üste 2 galibiyetle düze çıkan Altay'da transfer ...
Karşıyaka seri peşinde
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta geçen hafta 1954 Kelkit Belediyespor'u 3-0 ...
 
Altınordu'nun konuğu Eyüpspor
Spor Toto 1'inci Lig'de teknik direktörlük görevini Hasan Özer devraldıktan ...
Altay’da Tuna Üzümcü güven verdi
SPOR Toto 1. Lig'de üst üste Erzurumspor FK ve Sakaryaspor maçlarını kazanıp ...
Göztepe lider Samsun'u konuk edecek
Spor Toto 1. Lig 31. hafta mücadelesinde Göztepe, yarın lider Yılport Samsunspor' u ağırlayacak.
 
Göztepe savunmasına güveniyor!
Spor Toto 1'inci Lig'de cuma günü evinde Play-Off yolunda Yılport Samsunspor'la ...
Altay'da Paixao dalya peşinde!
Spor Toto 1'inci Lig'de üst üste Erzurumspor FK ve Sakaryaspor maçlarını ...
Karşıyaka'nın gözü seride...
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta ilk yarının ardından teknik direktörlük ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri