ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
31 Ağustos 2021 Salı - 14:21

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden Taliban'a desteğe devam

Afganistan'da iktidarı ele geçiren Taliban'ı selamladıkları için eleştirilen Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) kendilerine karşı linç kampanyası yürütüldüğünü savundu. Derneğin İzmir şubeleri, şeriat yönetimini övmediklerini, şeriatla yönetilecek bile olsa Afgan halkının laikliğe artık daha yakın olduğunu iddia ederken, "Sahte Atatürkçülerin, sahte Cumhuriyetçilerin maskelerini indirmek görevimiz var, korkmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği nden Taliban a desteğe devam

CKD'nın İzmir- Konak- Buca- Bornova-Karşıyaka- Narlıdere şubeleri "Görevimizin Başındayız" adıyla ortak bir basın açıklaması yaptı. CKD İzmir Şubesi'ndeki ortak açıklamada sadece 14 kadın yer alması dikkati çekti. Açıklamayı okuyan CKD İzmir Şube Başkanı Zuhal Of, daha önce genel merkezlerinin “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz” şeklindeki çıkışını savundu. Of, "Derneğimize karşı linç kampanyası yürütenler, emperyalist dünyanın, içimizden devşirip paraya ve ödüle boğdukları temsilcileridir. Dünyaya antiemperyalist mücadeleyi öğreten Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini ve devrimlerini bu maskeli cenahın kirli dilinden ayrıştırmak biz Cumhuriyet Kadınlarının birinci görevidir. Yaptığımız açıklamanın arkasındayız. Açıklamamızda Taliban’ın şeriat yönetimini övmek yoktur. Olgulara duygusal bakmak, bilimden kaçmaktır. Taliban karşıtlığına saplanıp, ABD’nin Afganistan’dan kovulduğu gerçeğini görmezden gelmek bilime aykırıdır. Biz En hakiki mürşit ilimdir, fendir diyenlerdeniz" diye konuştu.

AFGAN HALKI LAİKLİĞE ARTIK DAHA YAKIN!

Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'da halkın laikliğe artık daha yakın olduğunu iddia eden Of, şunları söyledi:

"Toplumların ilerlemelerinde farklılıklar vardır. Değişmeyen gerçek ise çağdaşlık, laiklik, kadın ve çocuk hakkı konularında ilerlemenin işgal altındaki toplumlarda mümkün olamayacağıdır. Bağımsızlık ve özgürlük, ilerlemenin de uygarlığın da laikliğin de ön koşuludur. Afganistan yüz yıldır İngiliz, Rus ve Amerikan emperyalizminin işgali altındadır. Afgan halkı varlık yokluk mücadelesi yürütmektedir. Afgan halkına bu mücadelesinde destek olmak tarihsel sorumluluğumuzdur. Şeriatla yönetilecek bile olsa Afgan halkı laikliğe bugün, dünden daha yakındır, çünkü her türlü belanın kaynağı olan emperyalizmi ülkesinden kovmuştur. Hayatlarında Amerikan hegemonyasının dışında bir dünya tanımamış, öyle veya böyle bu hegemonyaya teslim olmuş, hatta göbekten bağlanmış kişilerin; kendine güvenden yoksun, milletine güvenden yoksun, kibirli ve hakaretamiz tavırlarla Derneğimiz hakkında yürüttükleri linçin nedenini çok iyi biliyoruz. Sırtlarını dayadıkları emperyalist gücün dünya çapındaki yenilgisini hazmedemiyorlar. Efendilerinin kaleleri düştükçe onların da maskeleri düşüyor birer birer."

SAHTE ATATÜRKÇÜLERİN MASKELERİNİ İNDİRİYORUZ

Zuhal Of'un açıklaması şöyle devam etti:

"Açıklamamız sonrasında aramızdan ayrılan, Atatürk’e derin bağlılıklarını bildiğimiz arkadaşlarımıza kirli linç kampanyasına kapılmamalarını salık veriyoruz. Onları 'Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızda olsaydı Afganistan’daki gelişmeleri nasıl değerlendirirdi?' sorusuna cevap aramaya davet ediyoruz. O’nun fikirlerini bir kez daha incelemelerini ve kararlarını buna göre vermelerini istiyoruz.
Biz antiemperyalist ve Atatürkçü bir derneğiz; Cumhuriyet Kadınlarıyız. Kumda oynamıyoruz, papatya falı bakmıyoruz. Sahte Atatürkçülerin, sahte Cumhuriyetçilerin maskelerini indirmek görevimiz var, korkmuyoruz. Serinkanlılığımızı, birliğimizi, tarihsel gerçekçi bakış açımızı koruyoruz. Sorumluluğumuzu biliyoruz ve ona uygun davranıyoruz. Kendimize ve örgütümüze güveniyoruz. Bugün, Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir (Konak), Narlıdere, Buca, Karşıyaka ve Bornova şubeleri ortak basın açıklaması yaparak Görevimizin başında olduğumuzu vurguladık. Genel Başkanımızın Prof Dr. Tülin Oygür’ün arkasındayız.
Biz antiemperyalist, Atatürkçü Cumhuriyet Kadınlarıyız, emperyalist devletlerin fonlarıyla işimiz olmaz, yabancı fonlarla kadın hakları savunulamaz, yabancı fonlarla bağımsızlık hiç olmaz. 'Manda ve himaye kabul edilemez' kararının alındığı Sivas Kongresi’nden beri bu bizim rehberimiz olmuştur. Biz Cumhuriyet Kadınlarıyız; kendimize, Türk milletinin gücüne ve bağımsızlık aşkına güveniyoruz."

 
Baldızın evinden 17 koli dolusu para çıktı!
 
CHP İzmir'den aşure ikramı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zuhal Of 1 Eylül 2021 Çarşamba 11:39

Basın açıklamamızda ,ne başlık nede içerik Taliban'a destek diye vermeniz gerçeğe bağlılık ilkesini sorgular hale getirmiştir.Afganistan halkının Amerikan emperyalizminin yirmi yıllık kölelik zincielerini kırması bütün insanlık açısında sevinçle karşılanması gerekir.ABD yenilgisi ABD'yi ve destekçilerini sevindirmiştir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baldızın evinden 17 koli dolusu para çıktı!
SAS Holding'de, saadet zinciri yöntemi ile 13 bin 105 kişiden 639 milyon ...
Kütahya'da 5 şiddetinde deprem!
Merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Eşrefpaşa Hastanesi'nde görüntülü hekim dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, dijital yeniliklerine ...
 
Skandal Kıbrıs açıklaması: Son Türk askeri ayrılana kadar!
1915 olayları ile ilgili Türkiye karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen ...
90. Enternasyonal İzmir Fuarı'nda geri sayım...
İzmir'de 9-11 Eylül tarihlerinde yapılacak 90. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ...
İzmir'de büyük tehlike!
İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm tesisi yakınındaki sokaklardan ...
 
Erdoğan, kalbinden mi rahatsızlandı?
Kamuoyunda "Sedat Peker'in basın danışmanı" olarak bilinen Emre Olur, ...
Erdoğan Bayraktar'dan U dönüşü!
17-25 Aralık soruşturmaları ile ilgili "Hakkımda hazırlanan dosyalar doğru" ...
Son ABD askeri Afganistan'dan ayrıldı!
ABD'nin 11 Eylül saldırıları sonrasında başlattığı Afganistan görevi bugün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri